CHP'li Engin Özkoç: Damadın baktığı yer, kayınpederinin iki dudağının arası

CHP'li Engin Özkoç: Damadın baktığı yer, kayınpederinin iki dudağının arası

CHP'li Engin Özkoç: Damadın baktığı yer, kay... CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamaları hakkında "Bakan, ‘Ben kura bakmam, ben bir tek saraya bakarım, bir tek kişinin iki dudağı arasına bakarım o da kayınpederimdir’ diyor" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Özkoç, Albayrak'ın "Cari işlemler açığını kapatacağız", "Dolarizasyonu engelleyeceğiz", "Kredileri amacı dışında kullananları inceleyeceğiz" açıklamalarına ise "Daha önce aklın neredeydi?" diye yanıt verdi.

Özkoç'un açıklamaları şu şekilde:

"Damat konuşmaya başladığında ve konuşması bittiğinde Türk Lirası binde 63 değer kaybetti. Damadın ekonominin gidişatı ile ilgili vereceği bilgiler bile dolar dövizini değiştirmeye yetiyor. Ama bakan için bu önemli değilmiş. Bakan, ‘Ben kura bakmam, ben bir tek saraya bakarım, bir tek kişinin iki dudağı arasına bakarım o da kayınpederimdir’ diyor.

Çünkü her türlü başarısızlığa rağmen damadı orada tutan kayınpederi. Millete bakacak hali yok ya. Samandan petrole her kalem malın fiyatı artarken damat baktığı yeri çok açık ve net bir şekilde söylüyor; bir tanecik kayınpederi Recep Tayyip Erdoğan’ın iki dudağının arası. ‘Cari işlemler açığını kapatacağız’ demiş damat. Soruyoruz; daha önceleri neredeydin? Aklın kayınpederindeydi. ‘Dolarizasyonu engelleyeceğiz’. Her 100 TL’nin 54’ü döviz olmuş. Bakan açıklama yapıyor 'engelleyeceğiz' diye. Daha önce aklın neredeydi? ‘Kredileri amacı dışında kullananları inceleceğiz’ diyor. 18 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz, sen Hazine ve Maliye Bakanı’sın, kredileri usulü dışında incelemeyi şimdi mi aklına getirdin?"

TİCARET LİSESİNDEKİ ÇOCUK BİLİR: Dolarla ihaleleri alan bu yandaş iş adamları. Bakanı ilgilendiren onlar. ‘Ekonomide çıkışımız V harfine benzeyecek’ diyor. ‘Dibe çakıldık, umudumuz’ diyor. Bakanın aklı böyle çalışıyor. Bunun için ihracatın artması gerektiğini ticaret lisesindeki çocuk biliyor. Damat V’den bahsediyor. Yeni açıkladıkları ekonomik programda büyüme yüzde 3. Pembe pembe tablolar çizip, dolar sizi ilgilendirmez. Asgari ücret yarı yarıya indi, önemli değil. Büyüme yüzde 5’ten yüzde 3’e çekilmiş.

MEYDANI MİLLETE OKUYORSUNUZ: Hep dış güçlerden bahsediyorlar ya, onlara mı meydan okuyorsunuz. Hayır. Meydanı kime okuyorsunuz? Millete okuyorsunuz. Millet sesini çıkarmaya kalkarsa, onları hemen tutuklayıp, cezaevine götürüyorsunuz. Sizin meydan okuduğumuz milletimizdir. Ama milletimizin de size bir cevabı olacaktır. Gelinen nokta, intihar noktasıdır. Yapacağınız tek şey var, bu yönetimden çekilip gitmektir. İnsan haklarına, basın özgürlüğüne, güven duyacağı iktidara ihtiyaç vardır. Doğru yönetilmiyoruz. Bu damadın bu kayınpederin, yandaş iş dünyasının, yandaş basının yok olmalıdır. Bu iktidar için CHP millete güveniyor, başaracağız.

YANDAŞLARA PARA DAĞITTILAR: Eğitim ile ilgili tablo çok sıkıntılıdır. Çaresizlik içerisinde milli eğitimin çöküşünü başta Milli Eğitim Bakanı izliyor. Çocuklarımız eğitim alamıyor. Parası olan eğitim alıyor. Devlet de özel okullara destek oluyor. Bakan hiç ses çıkarmıyor. Saraydan da ses yok. Onun aklı fikri başka şeylerde. UNESCO verilerine göre ekonomik düzeyi yüksek ülkelerin hepsinde okullar açık. Neden Türkiye’de açık değil. Çünkü biz 18 yıldan beri önceliğimizi eğitime, altyapıya, geleceğe yatırım yapmadık. Ne yaptık? Yandaşlara para dağıttık, insanlarımızı susturduk. Hala okullara dezenfektan dağıtamayan bir iktidar, iktidarda kalabilir mi? Dağıttıkları maske bir tane. Peki çocuklar sonra ne yapacak? Diğer ülkelere Türkiye büyük ülke diyorsun, kendi çocuklarına baksana. Hava atacaksın ya, milletin yanında gözün yok. Senin gözün bir avuç yandaşınla iktidarda kalabilmek.

BAŞINI DİK TUT: Suudi Arabistan, görünür olmayan ambargo uyguluyor. Mallarımız sınırda bekletiliyor. Üreticimiz çok kaygılı. Bu Suudi Arabistan, 7 kişilik bir tim geliyor. Amerika’dan gönderilmiş Kaşıkçı konsolosluğa geliyor. Boğazının kesildiği çığlıkları geliyor. O sırada dışarıda bekleyen nişanlısı Türk yetkililere haber veriliyor. Çıt yok. Kaşıkçı’nın cesedi parçalara ayrılıyor. Konsolos da elini kolunu sallaya sallaya çıkıyor. Sen bu Türkiye’de ne yaparsan yap Türkiye itibarlı bir konumda değildir. Sevda tepesini peşkeş çekersin ama sıra kendi üreticine geldiği zaman Arabistan’ın ambargosuna ses çıkartamazsın. Bu sessizliğinin sebebi daha önce senin ülkende cinayetler işlenirken sessiz kalmaktan kaynaklanmaktadır. Yapacağın tek şey var. Başını dik tut, devlet gibi davran ve gereğini yap.

BERBEROĞLU’NUN VEKİLLİĞİNİ VERİN: Berberoğlu hala konuşuluyor. ‘Şurada AYM en üst mahkeme, iki ay var, bekleyin’ demiştik. Eğer ‘AYM ihlal görmüyorsa, Genel Kurul’da bunu okutmanız doğrudur’ demiştik. Berberoğlu’nun şimdi iade edilmesi gerekiyor. Onurunu ve milletin desteğiyle kazandığı vekilliğinin verilmesi gerekiyor. Meclis Başkanı, gerekçeyi beklemek lazım diyor. Yasalara bu kadar uyuyordunuz da AYM kararını neden beklemediniz? Şimdi bir daha Berberoğlu’nu hak ihlaline uğratmayın. Milletvekilliğini derhal verin.

ZARARI TELAFİ EDEMEZ: Sayın cumhurbaşkanı egemen güçlere kulığını vereceğine kılıçdaroğlunu dinleseydi şimdiye kadar komşumuz olan ülkelerle diplomasisini diplomatik olarak yürütürdü. Cumhurbaşkanının aklına şimdi diplomasi yöntemleri geliyorsa bu yine de bir ilerlemedir. Hem komşularımızla ve bugüne gelen gerginlik noktasına bakacak olursak hem de dünyanın egemen güçleriyle olan git gellere bakacak olursak, cumhurbaşkanı bugüne kadar verdiği zararı telafi edecek bir girişimde bulunması mümkün değildir.

NEDEN TARTIŞILMIYOR: Gerçekler ayrıntılarda saklı ama Türkiye gerçeklerin üstünü örtmekte üstad olan bir iktidar. Başka bir algıya dikkati çekebilmek için, 6 yıl öncesine gidip yeni bir algı operasyonu düzenlemektedir,, Bunun nedeni, Jeffrey’in açıklamalarıdır. Suriye’deki terör örgütü YPG ve PKK elebaşıları, Kürt uluslar temsilcilerine şöyle sessleniyor: Türkiye, artık bu bölgeye yeni bir operasyon düzenlemeyecek. Asıl tartışılması gereken bu değil mi? Asıl saklamak istedikleri bu değil mi? Onlar yeni bir Kürt devleti oluşumunda, siz merak etmeyin siz istediğiniz gibi bundan sonra kendi girişimlerinizi sürdürebilirsiniz Türkiye artık buraya operasyon düzenlemeyecektir. Bunu kim söylüyor? Amerikanın Ortadoğu sözcüsü söylüyor. Kime söylüyor? kendilerinin de bizim de terör örgütü olarak andığımızı PKK ve YPG yetkililerin söylüyor. Buna bir cevap veriliyor mu? Hayır...

ELÇİLİĞE GİDECEĞİZ: Bugün Bayraktutan, Çakırözer, Emir ile birlikte Azerbaycan Büyükelçiliği’ni ziyaret edeceğim. Bir kere daha Ermenistan’ın tutumunu kınayacağız. Yukarı Karabağ’daki Ermenistan işgali zaten kanayan yaramızdır. Desteğimiz Azeri kardeşlerimiz ile beraberdir. Bugün Azerbaycan Büyükelçisi’ni ziyaret ederek yanlarında olduğumuzu ifade edeceğiz.

abc-gazetesi-sayfa-015.jpg

 

"CHP'li Engin Özkoç: Damadın baktığı yer, kayınpederinin iki dudağının arası" haberi, 30 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 30 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Engin Özkoç: Damadın baktığı yer, kayınpederinin iki dudağının arası haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Engin Özkoç: Damadın baktığı yer, kayınpederinin iki dudağının arası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  2. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  3. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  4. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  5. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  6. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  7. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  8. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  9. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  10. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  11. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  12. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  13. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  14. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  15. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  16. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  17. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  18. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  19. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  20. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
Politika Haberleri