CHP'li Engin Özkoç: Türkiye Katarlıları daha ne kadar doyuracak?

CHP'li Engin Özkoç: Türkiye Katarlıları daha ne kadar doyuracak?

CHP'li Engin Özkoç: Türkiye Katarlıları daha... “Türkiye büyüyor’ diyor Cumhur İttifakı lakin sadece konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 25 zam geliyor, sanayi ve ticaret kuruluşlarına yüzde 50 zam geliyor, elektrik üretimine yüzde 15 zam geliyor. Sadece bir depo benzine artı 20 lira zam geliyor''

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Katarlılara verilen tevazunun yarısının Türk milletine verilmediğini söyleyerek “Antalya Limanı Katarlıların. Türkiye Cumhuriyeti Katarlıları daha ne kadar doyuracak? Tank Paleti verdik 25 yıllığına. Bize tank üretip vereceklerdi 18 ay içerisinde. Aradan 3,5-4 yıl geçti ne tank var ne Ethem Sancak var ne Katar ordusu var lakin Tank Palet’in imkânları Katar tarafından kullanılıyor. Bu mudur milliyetçilik, bu mudur vatanseverlik, bu mudur milletin arkasında durmak” dedi.

BU MİLLETE ZULÜM DEĞİL MİDİR?

“Türkiye büyüyor’ diyor Cumhur İttifakı lakin sadece konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 25 zam geliyor, sanayi ve ticaret kuruluşlarına yüzde 50 zam geliyor, elektrik üretimine yüzde 15 zam geliyor. Sadece bir depo benzine artı 20 lira zam geliyor. MTV’ye yüzde 25 zam geliyor. Daha saymaya kalkarsam… İnsanlar yoksullaşıyor, insanlar çaresizleşiyor. TBMM'de ‘Milletimiz çok rahattır’ dersek 85 milyon bize inanır mı? Bir avuç insanın refahı, saadeti 85 milyonun refahı mı oluyor? Türkiye Cumhuriyeti devleti kendi kaynaklarını eğer milletiyle paylaşmıyorsa, emeklilerle paylaşmıyorsa, memurlarla paylaşmıyorsa, bir avuç kişiyle paylaşıyorsa bu millete zulüm değil midir? TBMM Genel Kurul’da görüşeceğimiz bu kanun teklifi, hukuksuzluğa kılıf yaratmak için bugün buraya getirilmiştir. Bu kanun teklifi, bir avuç yandaşı daha çok zengin etmek ve zenginliklerini garanti altına almak için bugün buraya getirilmiştir. Bu kanun teklifi, Türkiye’de yoksullukla mücadele eden insanlara karşı TBMM’de zenginlere Türkiye’nin kaynaklarının nasıl peşkeş çekildiğini göstermek için getirilmiştir.”

ESNAFA İŞÇİYE VERİLMEYEN İMKAN KATAR’A VERİLİYOR

“Bakın; bir yerin ihalesi verilmiş, Türkiye’de limanlar ihale edilmiş, verilmiş. Limanlar verildikten sonra süreleri var. Limanların ihale süresinin bitmesine daha beş yıl var, yedi yıl var, üç yıl var lakin iktidarın değişme kaygısı iktidarda var mı? Var. Peki zenginler ne olacak? Bu limanların sahipleri eğer iktidar değişirse, yarın öbür gün milleti düşünen Millet İttifakı iktidara gelirse kaygı duyuyorlar. Onlar Cumhurbaşkanı’na çıkıp da ‘Yarın öbür gün sizin olmadığınız zamanda da bizi garanti altına alın’ diyorlar ya da başka tekliflerle gidiyorlar. Ne yapıyorlar? Daha süreleri bitmeden ve tekrar ihaleye çıkarılmadan limanların süreleri 49 yıllığına tamamlanıyor. Ben, şimdi buradan soruyorum: Esnafa böyle bir imkân veriliyor mu? İşçiye böyle bir imkân veriliyor mu? Elini taşın altına sokan iş insanlarına böyle bir imkân veriliyor mu? Hayır. Kime veriliyor? Katar’a veriliyor.”

TÜRKİYE KATARLILARI DAHA NE KADAR DOYURACAK?

Antalya Limanı Katarlıların. Türkiye Cumhuriyeti Katarlıları daha ne kadar doyuracak? Tank Paleti verdik 25 yıllığına. Bize tank üretip vereceklerdi 18 ay içerisinde. Aradan 3,5-4 yıl geçti ne tank var ne Ethem Sancak var ne Katar ordusu var amaTank Palet’in imkânları Katar tarafından kullanılıyor. Bu mudur milliyetçilik, bu mudur vatanseverlik, bu mudur milletin arkasında durmak, bu mudur? Şimdi, ne yapılıyor? Tekrar Katar’ın Antalya Limanı’ndaki süresi 49 yıla tamamlanıyor. Peki başka kim için yapılıyor bunlar? Bunlar aynı zamanda 5’li çete için uzatılıyor. 5’li çetenin de… Şu anda Limak’ın işlettiği İstanbul Limanı 2048’den 2061’e uzatılıyor. Albayrak Holding’in liman işletmesi 49 yıllığına tamamlanıyor. Ciner Grubu… Ne Ciner’miş, ne Ciner’miş arkadaş ya, milleti yiye yiye bitiremediler. Neden onlara veriyoruz; Ciner’e, Katar’a veriyoruz, Limak’a veriyoruz da emekliye vermiyoruz, millete vermiyoruz, işçiye vermiyoruz, neden vermiyoruz? İşte bunun tek sorumlusu var, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı’dır. Buna Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar direneceğiz, milletin vekili olacağız, bir avuç zenginin değil.”

"CHP'li Engin Özkoç: Türkiye Katarlıları daha ne kadar doyuracak?" haberi, 04 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 05 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Engin Özkoç: Türkiye Katarlıları daha ne kadar doyuracak? haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Engin Özkoç: Türkiye Katarlıları daha ne kadar doyuracak? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  2. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  3. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  4. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  5. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  6. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  7. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  8. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  9. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  10. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  11. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  12. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  13. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  14. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  15. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  16. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  17. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  18. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  19. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  20. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
Politika Haberleri