CHP'li Erdoğan Toprak: Sosyal konut kampanyası, iktidarın seçime endeksli hamlelerinden birisi

CHP'li Erdoğan Toprak: Sosyal konut kampanyası, iktidarın seçime endeksli hamlelerinden birisi

CHP'li Erdoğan Toprak: Sosyal konut kampanya... "İcralık olan milyonlarca genç bu aylık taksitleri nasıl ödeyecek?''

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, ''13 Eylül’de ilan edilen sosyal konut kampanyası, iktidarın seçime endeksli hamlelerinden birisi. Pek çok ihale ya da inşaat, başladıktan sonra yarım kalma riskiyle karşılaşacaktır'' dedi.

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, haftalık değerlendirme raporunda sosyal konut projesine değindi. Toprak, sosyal konut projesinin iktidarın seçime yönelik hamlelerinden biri olduğunu belirterek, ''İktidar, seçime endeksli birtakım kampanyalara yönelerek ayakta kalabilme çabasına yöneldi. İktidar sözcülerinin ‘Yüzyılın konut projesi’ ya da ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi’ olarak adlandırdıkları proje de bu seçim vaatlerinden birisi. 2028 yılına kadar toplam 500 bin konut ve ilk aşamada iki yıl içinde 250 bin konutun TOKİ tarafından üretilerek kurada çıkacak hak sahiplerine teslim edilmesi vaadini içeren bu kampanya, evi-iş yeri olmayanların bu imkana kavuşturulması açısından olumlu ve atılması gereken bir adımdır. 20 yıldır TOKİ’nin 1 milyon 170 bin sosyal konut ürettiğini bizzat kendisi ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şimdi iki yılda 250 bin konut, 100 bin altyapılı arsa, 50 bin iş yeri vaadiyle ortaya çıkması, iktidarın büyük bir ‘emlak balonunu şişirdiğini’ akla getirmektedir'' diye konuştu.

"Yüzbinlerce kişinin umutlarıyla, oynanmasının risklerini içermekte"

Toprak, ''Türkiye inşaat-taahhüt sektörünün böyle bir kapasitesi olabilir. Ancak eş zamanlı olarak bu kadar çok sayıda inşaatın başlaması, şantiyelerin kurulması, TOKİ tarafından binlerce ihale açılması vb. işlemlerin 2 yılda tamamlanıp anahtarların teslim edileceği vaadi, şu ana kadar bu umutla başvuran yüzbinlerce kişinin umutlarıyla, hayalleriyle oynanmasının risklerini içermektedir. İlk etabı oluşturan 250 bin konut 2025’te, projenin tamamını oluşturan 500 bin sosyal konutun 2028’de tamamlanması planlanıyor'' ifadelerini kullandı.

"İcralık olan milyonlarca genç bu aylık taksitleri nasıl ödeyecek?''

İcralık olan milyonlarca gencin belirlenen aylık taksitleri nasıl ödeyeceğinin altını çizen Toprak, ''Daha geçen ay Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, ülke genelinde âtıl, kullanılmayan, satılamayan 50 bin ofis-iş yerinin konuta çevrileceğini, bu yolla 2023 Temmuz’una kadar 15 bini İstanbul’da olmak üzere ülke genelinde 50 bin ‘ofisten dönüşmüş ev’ inşa edileceğini ilan ettiler. Yönetmelik yayınlayarak ofisten konuta dönüşüm kampanyası başlattılar. Şimdi bir yanda 50 bin iş yeri-ofis-ticarethane 10 ayda eve dönüştürülecek, diğer yanda TOKİ iki yılda 50 bin yeni iş yeri inşa edecek. Sadece bu bile bu projenin, ilan edilen kampanyanın sırf seçim uğruna ne kadar plansız-programsız-öngörüsüz ve alelacele hazırlanıp ortalığa sürüldüğünü apaçık gösteriyor. Projede gençlere ve emeklilere 50’şer bin konut kontenjanı ayrıldığı açıklandı. Amaç ve hedef güzel, ancak Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) kullandıkları kredileri geri ödeyemedikleri için banka hesapları bloke edilen, icralık olan milyonlarca genç bu aylık taksitleri nasıl ödeyecek?'' dedi.

 

"CHP'li Erdoğan Toprak: Sosyal konut kampanyası, iktidarın seçime endeksli hamlelerinden birisi" haberi, 18 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 18 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Erdoğan Toprak: Sosyal konut kampanyası, iktidarın seçime endeksli hamlelerinden birisi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Erdoğan Toprak: Sosyal konut kampanyası, iktidarın seçime endeksli hamlelerinden birisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:15 Tarkan: Ben de bir işçi sınıfı çocuğuyum
  2. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: İmamoğlu’nun Saraçhane görüşü
  3. 08:07 İsmail Saymaz: “Sinan Ateş’in tetikçisini eski Ülkü Ocakları yöneticisi kaçırdı”
  4. 08:04 Çok kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den tam 34 ile sarı kodlu uyarı
  5. 02:58 Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
  6. 02:58 Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
  7. 02:54 Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
  8. 01:46 Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin çarpıcı bulgular açıklandı! “Biri doğal diğeri zehirli madde…”
  9. 01:05 "Kürk Mantolu Madonna" adlı eserin dizi uyarlaması yapılacak
  10. 01:05 Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
  11. 01:05 Yeni bir batarya teknolojisi, elektrikli araçların menzil sorununu çözecek!
  12. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
  13. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  14. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  15. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  16. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  17. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  18. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  19. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  20. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
Politika Haberleri