CHP'li Faik Öztrak: Asgari ücretin 7 bin liranın üstüne çıkması, açlık sınırını aşması lazım

CHP'li Faik Öztrak: Asgari ücretin 7 bin liranın üstüne çıkması, açlık sınırını aşması lazım

CHP'li Faik Öztrak: Asgari ücretin 7 bin lir... “Baz etkisiyle enflasyonun düştüğünü söylemek sadece milleti aldatmaktan başka bir şey değildir”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 2023 asgari ücretine ilişkin olarak, "Bir de ocak ayında memur maaşlarını, ücretleri, asgari ücreti artırayım, millette bir işler iyi gidiyor havası yaratayım, sonra ezeyim, yaptığı bu. Gördük, Macaristan’da da böyle, bunları yaptılar seçimden önce seçimden sonra milleti ezip gittiler. Enflasyon artı refah payı kadar asgari ücretin artırılması lazım. Bugün baktığınız zaman asgari ücretin önümüzdeki yıl 7 bin liranın üstüne çekilmesi lazım, açlık sınırı aşması lazım” dedi.

Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Halkımızdan ricam, sabırla Bay Kemal’i beklesinler. Kasım sonunu beklesinler. Çok lakin çok güzel şeyler açıklayacağım” sözleri üzerine; “Genel Başkanımızın ‘Bekleyin’ dediği tarih, bizim bu dışarıda yapmış olduğumuz temaslar neticesinde ortaya çıkacak olan bir vizyonu açıklayacağı tarih. Kasım sonu aralık başı gibi olur herhalde diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun İngiltere gitme sebebinin Türkiye'ye yatırım çekmek olduğunu ifade eden Öztrak, "Türkiye’ye yatırım gelmiyor, açık söyleyeyim. Biz bu parayı ülkeye çekemediğimiz zaman ülkeye bu sefer kara para geliyor, mafyanın parası geliyor, uyuşturucu baronlarının parası geliyor" ifadelerini kullandı.

Öztrak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP liderini hedef alarak "fetöroman" adlı kırmızı bir dosya göstermesiyle ilgili de, “İçişleri Bakanı, kırmızı kapaklı kapağında hiçbir şey yazmayan bir şey gösterdi. O kapağı bir açsın, o kapağın önsözünde; ‘Ne istediniz de vermediniz, memlekete dönün’ gibi bir zırıldama hali varsa o doğru romandır. O romanın içinde biz olmayız, CHP olmaz” açıklamasını yaptı.

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, bugün FOX TV’de “Çalar Saat” programında İlker Karagöz’ün sorularını yanıtladı. Öztrak, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl ağustos ayında mevcut hükümetin başı çıktı dedi ki; ‘Faiz sebep enflasyon sonuçtur, faizleri düşürmeye başlıyoruz, enflasyon da artık düşecek.’ O gün enflasyon yüzde 19’du, bugün enflasyon, tüketici fiyatları endeksi yüzde 85’leri gördü ve bu TÜİK’in makyajlı fiyatlarıyla. Tüketici enflasyonunda dünya beşincisi olduk. Üretici fiyatlarında dünya birincisiyiz. AK Parti, ilk defa iktidara geldiğinde enflasyon yüzde 25-26’lardaydı. Bugün dönüp baktığınızda enflasyon yüzde 85. Üretici fiyatları yüzde 30,8 idi bugün 157,7.

“Sanki şaka yaparmış gibi diyorlar ki; ‘biz kimseyi hayat pahalılığı altında ezmedik”

Nereden nereye? Bu enflasyonu hortlamayı açık söyleyeyim büyük bir maharetle yaptılar. Bugün Türkiye’de vatandaşlar hayat pahalılığı altında çok ciddi şekilde eziliyor. Ama sanki şaka yaparmış gibi diyorlar ki; ‘Biz kimseyi hayat pahalılığı altında ezmedik.’

Kendilerinin çıkarttığı bir Cumhurbaşkanlığı programı var, bu yıllık programa herkesin göz atması lazım, orada ikrar ediyorlar ne yaptıklarını. 244’üncü sayfasında kamu kesimi çalışanlarının enflasyondan arınmış gerçek ücretleri var. 2013 yılında gerçek ücretlerin endeksi 101,2 imiş 2022 yılında bu 90’a düşmüş. Hani ezdirmemiştiniz? Bugün memura verdiğiniz para ona 2015 yılında verdiğiniz paranın altında 2013 yılıyla hemen hemen aynı seviyede. Hani ezdirmemiştiniz? Memuru ezdirmişsiniz, işçiyi ezdirmişsiniz.

“İktidar ne yaptığının farkında değil, çıkmış herkese çay, kaşar simit dağıtmaya kalkıyor”

Emeklilerin hali ortada; esnafa, çiftçiye bakın. Allah bu sene çiftçimize kolaylık versin. Üç katına çıkmış gübre fiyatları, mazot fiyatları... Ne gübre yardımı alabiliyor ne mazot yardımı alabiliyor. Eskiden verdikleri gibi vermeyeceğiz demişler, karta yükleyeceğiz siz satın alacaksınız oradan kullanacaksınız bu destekleri demişler. Adam harcamasını yapmış, toprağı ekmiş, yakıtını harcamış şimdi siz adama dönüp diyorsunuz ki; ‘Yok öyle, fatura karşılığı yaparsan yap, yoksa ben sana bu parayı vermem.’ Ülkede enflasyon almış başını gidiyor, vatandaş bunun altında ezim ezim eziliyor. İktidar ne yaptığının farkında değil, çıkmış herkese çay, kaşar simit dağıtmaya kalkıyor.

Bu yem fiyatlarıyla sütçülük yapmaları mümkün değil insanların, besicilik yapmaları mümkün değil, süt hayvanları kesime gidiyor. Özellikle tarım kesiminden gıda güvenliği bakımından ciddi bir risk görüyorum. Hükümet seyrediyor, önlem almıyor.”

“Baz etkisiyle enflasyonun düştüğünü söylemek sadece milleti aldatmaktan başka bir şey değildir”

Öztrak, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Enflasyonla bir mücadelemiz var, yılbaşından sonra enflasyonun da düşük faizle ineceğine inanıyorum ve bunu savunuyorum” sözlerini de hatırlatarak şunları kaydetti:

“Tablo o kadar vahim ki bu tabloya bir kulp takmaya çalışıyorlar. Çözemiyorlar, kulp takmaya çalışıyorlar. Aynı şey enflasyonla mücadele konusunda da oluyor. Tutturdular; ‘Aralık, ocak ayında enflasyon düşecek…’ Nasıl düşecek? Baz etkisiyle düşecek. Ne demek baz etkisi biliyor musunuz? Aralık, ocak aylarında olan o olağanüstü fiyat artışı bu defa olmayacak. Tamam, güzel. Olmayacağının da garantisi yok, bu politikalarla Türk lirasında yeni bir değer kaybının olmayacağı konusunda kimse garanti veremez. Baz etkisi…Bundan bir sene önce doğal gaz faturanız bin liraysa şimdi 2 bin 600 lira. Baz etkisiyle bu bin liraya düşecek mi? Baz etkisi böyle bir aldatmacadır. Baz etkisiyle enflasyonun düştüğünü söylemek sadece milleti aldatmaktan başka bir şey değildir. Gerçekten enflasyonu düşürebilmek için önlem almak gerekir lakin bu hükümetin bu önlemleri alma niyeti yok.”

“Ücretin önümüzdeki yıl 7 bin liranın üstüne çekilmesi lazım, açlık sınırı aşması lazım”

Öztrak, 2023 yılı asgari ücretinin ne olacağına ilişkin; “Bir de ocak ayında memur maaşlarını, ücretleri, asgari ücreti artırayım, millette bir işler iyi gidiyor havası yaratayım, sonra ezeyim, yaptığı bu. Gördük, Macaristan’da da böyle, bunları yaptılar seçimden önce seçimden sonra milleti ezip gittiler. Enflasyon artı refah payı kadar asgari ücretin artırılması lazım. Bugün baktığınız zaman asgari ücretin önümüzdeki yıl 7 bin liranın üstüne çekilmesi lazım, açlık sınırı aşması lazım” diye konuştu. 

“Görüyoruz, ekonomistliğinin ne olduğunu”

Öztrak, sözlerine şöyle devam etti:

“Şimdi Varlık Fonu nasıl yönetiliyor? Damat gitti şimdi, Cumhurbaşkanı yönetim kurulu başkanı, onun altında sarayın sosyetesine mensup bir sürü insan varlık fonunu yönetiyorlar. Böyle bir yönetim biçimi olduğu zaman bu kuruluşların yönetiminden, denetleme yok. Bu çerçevede baktığınız zaman kötü yönetiliyor odan sonra da Cumhurbaşkanı diyor ki; ‘Ben ekonomistim.’ İşte görüyoruz ekonomistliğinin ne olduğunu. Şu anda yönettiği kurumların hepsi zarar etmiş.

Dünyada gıda enflasyonu açıklanıyor, yüzde 2’ye düşmüş, yıllık; aylık değil. Rusya-Ukrayna krizinden sonra yüzde 2’ye düşmüş. Biz de ne kadar? Yüzde 99. TÜİK’in açıkladığı. Bu fiyatlara bu milletin yetişmesi tabii ki mümkün değil. İnsanlar perişan, ‘Eti unuttuk’ diyor vatandaşımız. Ucuz dedikleri et 80 lira. Bir yıl öncesine bakalım, et kaç liraydı şimdi kaç lira oldu. Açık söylüyorum; Türkiye’de vatandaşlar enflasyona ezdirilmiş durumda. Türkiye’de tarımda ciddi sorunlar var, geçtiğimiz yıl bu sorunları çok fazla hissetmedik özellikle buğdayda çünkü ucuz girdi kullandılar, düşük fiyatta aldıkları girdiyi kullandılar yüksek fiyat elde ettiler, çiftçi anlamadı çok fazla ne olduğunu. Yeni sezonda tarlasına çizik atarken çiftçi zorlanıyor. Hayvancılıkta aynı şey var, süt konusunda, et konusunda…Bu gıda güvenliği meselesini çözemezsek önümüzdeki yıl insanların yiyeceğe, içeceğe erişmeleri zaten zor daha da zor hale gelir. İlgililerin bunun farkında olmaları lazım, maalesef değiller. Bu iktidar, saray milleti unuttu.”

“İngiltere’de bir bakanlık var adı şöyle; kültür ve dijital ekonomiyle ilgili devlet bakanlığı”

Öztrak; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Amerika ve İngiltere ziyaretleri hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

“Aspirin tedavisi ile biraz da pansuman yaparak seçimlere kadar gidebilir miyiz? Ülkeyi öyle bir noktaya getirdiler ki şu anda tencerenin dibini kazıyorlar. 58 milyar dolar Merkez Bankası’nın net döviz rezervi açık veriyor. Kasa açık veriyor.

İngiltere gezisi, Amerika gezisinin devamı. Amerika’da dünya çapında özellikle Türk bilim insanlarının laboratuvarlarına kadar Genel Başkanımız girdi. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına giderken sanayi 4.0 aksında fırsatları kaçırmaması için yeni iktidarda bilim insanlarıyla mevcut yönetiminin bir iş birliği ortamının temellerinin atılmasıydı. İngiltere ise özellikle işlenmiş verinin yakıt olduğu, iletişimde de sanal ve gerçek alemin birleştirilmeye çalışıldığı yeni bir sisteme doğru gidiyor. Buradaki teknolojiler, araştırmalar, tercihler, veri, bütün bunlar iş yapma biçimini belirliyor.

İngiltere'ye gitme sebeplerini açıkladı

İngiltere’de bir bakanlık var adı şöyle; Kültür ve Dijital Ekonomiyle İlgili Devlet Bakanlığı…Dünya değişir, sanayi 4.0 ortada. Bunları birleştirip buradan çok büyük bir hareket çıkarmaya çalışıyor ülkeler, yeni bir sinerji yaratmaya çalışıyor insanlar. Bu sinerjinin finansmanı nasıl oluyor? İnsan gücü nasıl bulunuyor? İngiltere’ye bu çerçevede gittik, yaklaşık 100 milyar poundluk bir fonu yöneten, 14 tane şirketi görme imkânımız oldu. 5 trilyon dolarlık dünyada kaynağa hükmeden yatırım bankalarıyla görüşme imkânımız oldu. Genel Başkanımız yaklaşık 500 milyar Türk liralık başka bir yatırım şirketiyle de görüşme imkanını bulduk.

Bizim oraya gitme sebebimiz; bugün Türkiye’ye yatırım gelmiyor, açık söyleyeyim. Biz bu parayı ülkeye çekemediğimiz zaman ülkeye bu sefer kara para geliyor, mafyanın parası geliyor, uyuşturucu baronlarının parası geliyor.

“Bundan sonra da yine bu bütünleşik program halinde almanya’da olacak”

Bundan sonra da yine bu bütünleşik program halinde Almanya’da olacak. Orada bu yapılan tüm işlerin sonucu ortaya çıkan yaşam biçimini, nereye gidiyor dünya, bunları inceleme imkânımız ve o noktaya nasıl gideceğimiz konusundaki projeleri daha da sağlamlaştırmamız mümkün olacak. Genel Başkanımızın bu ay sonunda ya da gelecek ayın başında yapacağı açıklamaları bekleyin, çok önemli açıklamalar yapacak.

“Dünyada metropoller arasında yapılan araştırma ikinci hep İstanbul çıkıyor”

Biz ne yaptığımızın tabii ki farkındayız lakin bundan daha önemlisi bu ülkeyi yönetenler acaba ne yaptıklarının fakındalar mı? Temiz para derken ülkenin ne hale geldiğinden bahsediyoruz. Büyük metropollerin kanalizasyonlarından örnek alınıyor, uyuşturucu kullanımı belirleniyor. Birinci hep değişiyor lakin ikinci hiç değişmiyor, ikinci hep İstanbul. Türkiye’nin hali bu. Dünyada metropoller arasında yapılan araştırma ikinci hep İstanbul çıkıyor. Türkiye tam bir kara para cennetine dönmüş vaziyette. 20 yılda 18 tane af çıkarmışlar. Türkiye, dünyada Mali Eylem Görev Gücü’nün gri listesine aldığı 23 ülkeden biri. Biz bu ayıbı temizlemeye çalışıyoruz.

“Türkiye’yi mafyanın hesaplaşma alanı haline getirdiler. Mevcut yönetim Türkiye’nin geri kalmasına yol açıyor”

Türkiye 2011 yılından bu yana sürekli bir net hata noksanla ödemeler dengesinin cari açığını finanse ediyor. Net hata noksan nedir, bilinmeyen para. Bu 80 milyar doları buldu. 2011, Rıza Zarraf’ın harekete geçtiği yıldır. Ondan sonra Türkiye’nin buradan böyle kaynağı belli olmayan parayla ödemeler dengesini finanse etme gibi bir uygulamaya geçmesi sürekli hızlandı. Bu manzara Türkiye için içler acısı bir manzaradır. İsimleri yan yana getiren biz değiliz, kendileri. Buyurun Zindaşti kimlerle yan yana gelmiş? Türkiye’yi mafyanın hesaplaşma alanı haline getirdiler. Mevcut yönetim Türkiye’nin geri kalmasına yol açıyor.

Türkiye büyük bir ülkedir. Bütün bu saçmalıkları atlatır. Ama mevcut yönetim; Türkiye’nin geri kalmasına yol açıyor. Türkiye’nin dünyada hak ettiği yeri alamamasına yol açıyor. Türk gençlerinin, Türk insanının hak ettiği yaşam standardına erişememesine yol açıyor.”

“O kapağın önsözünde; ‘ne istediniz de vermediniz, memlekete dönün’ gibi bir zırıldama hali varsa o doğru romandır”

Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun; “Bu bir ‘fetöroman.’ Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ilişkisini ortaya koyan. 32 basamak bir FETÖ ilişkisi" sözlerinin hatırlatılması üzerine, “İçişleri Bakanı, kırmızı kapaklı kapağında hiçbir şey yazmayan bir şey gösterdi. O kapağı bir açsın, o kapağın önsözünde; ‘Ne istediniz de vermediniz, memlekete dönün’ gibi bir zırıldama hali varsa o doğru romandır. O romanın içinde biz olmayız, CHP olmaz” dedi.

“Eğer siz değer ve ilkeler siyaseti yapıyorsanız, soyunduğunuz yerde giyineceksiniz”

Öztrak, TBMM’de Adalet ve Kalkınma Partisi heyetinin HDP Grup yönetimini ziyaretine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“HDP, bugün TBMM’de milletin seçerek gönderdiği bir parti olarak duruyor. Yalnız bu fotoğrafa (AKP’nin HDP ziyareti) baktığım zaman eğer siz değer ve ilkeler siyaseti yapıyorsanız, soyunduğunuz yerde giyineceksiniz. Bundan önce ne söylediniz, şimdi ne yapıyorsunuz bunu ben milletimizin takdirine bırakıyorum. Erdoğan’ın bu millete yaşattığı zulmü seçim sandığı önüne geldiğinde bir referandumla örtme konusunda nasıl çaresiz olduğunu ortaya koyuyor. Orban ne yapmış? Çakma Orban’lığa soyunuyor. ‘Ben de seçim olurken yanına bir tane referandum getireyim, milletin gündemini karartayım.’ Macaristan neresi Türkiye neresi. Türkiye’de kadının giyimin kuşamı üzerinden siyaset yapmak isteyen partiler var. CHP olarak Genel Başkanımız bunu önlemek için bir kanun teklifini getirmiştir, TBMM’ye sunmuştur. Milletin gündemini karartsınlar, samimilerse gelsinler bu kanuna evet oyu versinler, iki günde bu işi çözelim, milleti uğraştırmayalım.”

Altılı masa: Rüya takımı gibi

Öztrak, altı siyasi parti genel başkanının 14 Kasım’daki zirvesi ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Altılı masa çalışmaları gerçekten hızlı bir biçimde sürüyor. Birlikte çalışıyoruz, partilerimizin mutfaklarında hazırlanan programlar, partilerin ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılarının önüne geliyor, biz bu programları birleştiriyoruz. Açık söyleyeyim, bunda da hiç zorlanmıyoruz. Hiçbir çatlak yok. Dört tane ana reformdan oluşan bir eylem planını milletimize açıklamıştık.

Merkez Bankası’nın bağımsızlığının sağlanması, Strateji ve Planlama Teşkilatı’nın kurulması, Durum ve Hasar Tespit Komitesi’nin kurulması, Ekonomik ve Sosyal Konsey’in derhal harekete geçirilmesiyle ilgili yapılması gereken yasal değişikleri, eylemleri açıklamıştık; hiçbir sorunumuz olmadı. Zaten partilerin ekonomi ve diğer kadrolarına dönüp baktığınız zaman altılı masa etrafında oturan liderlerin, partilerin, partilerde bulunan insanlara dönüp baktığınız asılında rüya takımı gibi. Bana göre Türkiye’nin her meselesini çözebilecek takım orada.”

“Yapmış olduğumuz temaslar neticesinde ortaya çıkacak olan bir vizyonu açıklayacağı tarih”

Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Yalandan, ‘bacak kırma’ algısı; yok torbacı operasyonu algısı… Boş şeyler bunlar. Bunlar toplumu kandırmak. Çözüm: Temiz parayı, temiz yatırımcıyı Türkiye’ye getirmek. O yatırımlarla gençleri sokaklardan toplayacağız. Ben bu parayı bulup getireceğim. Bunun için Londra’dayım. Halkımızdan ricam, sabırla Bay Kemal’i beklesinler. Kasım sonunu beklesinler. Çok lakin çok güzel şeyler açıklayacağım” sözlerini üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Genel Başkanımızın ‘Bekleyin’ dediği tarih, bizim bu dışarıda yapmış olduğumuz temaslar neticesinde ortaya çıkacak olan bir vizyonu açıklayacağı tarih. Kasım sonu aralık başı gibi olur herhalde.”

“Enflasyon artacak, vergi gelirleri artacak lakin vatandaşın vergi geliri artmayacak, artıyor gibi görünecek”

Öztrak, yeni vergi düzenlemesi tartışmalarını şu sözlerle değerlendirdi.

“Gelir vergisi dilimleriyle ilgili olarak senelerdir çalışanları eziyorlar. Burada da çok ciddi bir düzenleme ihtiyacı var. Enflasyon artacak, vergi gelirleri artacak lakin vatandaşın vergi geliri artmayacak, artıyor gibi görünecek. Çalışanlarla işverenlerin anlaştığı önemli bir alandır burası. Bu haksızlığa kimse tahammül edemiyor. Hükümetin bu düzenlemeyi bir an önce yapması lazım.”

“Bakalım Bahçeli, Mahir Ünal’a gösterdiği tepkiyi burada da gösterecek mi?”

Öztrak, Adalet ve Kalkınma Partisi heyetinin TBMM’de HDP heyetini ziyareti hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin nasıl yaklaşacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Bakalım Bahçeli, Mahir Ünal’a gösterdiği tepkiyi burada da gösterecek mi? Kendisi ile tutarlı olabilmek bakımından böyle olması gerekiyor. Ama ne olur, görelim. Bugün, TBMM’ye milletin seçip gönderdiği partilerle konuşan tek parti biziz. Bunun da böyle olması lazım. Eğer demokrasiye inanıyorsanız. Eğer siyaset yapıyorsanız. Bugüne kadar bu iktidarın ve sarayın gerçekten bekçiliğine soyunmuş olan küçük ortağının söylemeleri var ortada, bu söylemleri nereye koyacağız? Bunlar zannediyorlar ki referandumu getirdikleri zaman milletten gerçekleri saklayabilecekler. Milletimiz bu beceriksizi yönetim altından yediği ayazı sandıkta unutmayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar…”

 

"CHP'li Faik Öztrak: Asgari ücretin 7 bin liranın üstüne çıkması, açlık sınırını aşması lazım" haberi, 07 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Faik Öztrak: Asgari ücretin 7 bin liranın üstüne çıkması, açlık sınırını aşması lazım haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Faik Öztrak: Asgari ücretin 7 bin liranın üstüne çıkması, açlık sınırını aşması lazım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  3. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  4. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  5. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  6. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  7. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  8. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  9. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  10. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  11. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  12. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  13. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  14. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  15. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  16. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  17. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  18. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  19. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  20. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
Politika Haberleri