CHP'li Faik Öztrak: Bu hükümetin beyin ölümü gerçekleşmiş

CHP'li Faik Öztrak: Bu hükümetin beyin ölümü gerçekleşmiş

CHP'li Faik Öztrak: Bu hükümetin beyin ölümü... Basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Öztrak, borsadaki manipülasyon iddialarına ilişkin “Tasarruflarını yüksek enflasyondan korumak için, çaresizce adres arayan küçük yatırımcılar, Nebati Bakan’ın gelgeliyle, bir kez daha silkelendi. Peki, millete bunun hesabını kim verecek? Son bir ayda, Borsa İstanbul’da yaşananlar, kamu bankalarının hisseleri ve mali endeks özelinde, ciddi bir soruşturmaya muhtaçtır. Bu manipülasyonun vadeli işlemler ayağında, saraya yakın bir aracılık şirketinin rol oynadığı yazılıp çiziliyor. Peki, bu arada Sermaye Piyasası Kurulu ne yapıyor? Hiç. O da seyrediyor. Ne yazık ki, artık tuzun koktuğu günlerden geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öztrak’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“KKM’DE MİLLETİN HAZİNESİNDEN ÖDENEN FAİZ 76 MİLYAR LİRA OLMUŞ”

Hükümet bu yılın ilk sekiz ayında, bütçeden 174 milyar lira faiz ödemesi yapmış. Yine Nebati Bakanın, “Milletin cebinden tek kuruş çıkmayacak” dediği, Kur Korumalı Mevduat için, milletin hazinesinden ödenen faiz ise 76 milyar lira olmuş.

Sadece sekiz ayda, bütçeden faiz için yapılan toplam ödeme, 250 milyar lira. Ama aynı dönemde çiftçiye verilen destek; 25 milyar lira. Faize verilenin onda biri. Halk Bankası eliyle esnafa verilen destek, 6 milyar lira. Faize verilenin kırk iki de biri.

Ne diyordu şair; “Bu taksimi kurt yapmaz, kuzulara şah olsa…” Tabi kurt demişken, Yaşar Kemal’in meşhur kurt hikâyesi akla geliyor. Anadolu’da kurtlar, sürüler için büyük beladır. Tüm sürüyü telef eder. Kurt dalmış sürü, bir daha iflah olmaz. Sürüsü telef olan köylü de, kurdun peşini bırakmaz. Yolunu yordamını bilir. Kurdu mutlaka yakalar. Köylü yakaladığı kurda hiç işkence yapmaz. Boynuna bir çıngırak geçirir. Sırtını okşar ve kurdu salar. Kurt serbest kaldığı için, başta çok sevinir. Ama boynunda çıngırakla oradan oraya koşarken, bir daha hiçbir avı yakalayamaz. Yavaş yavaş açlıktan telef olup gider.

Anadolu ve Trakya köylüsünün, çiftçilerimizin feraseti yüksektir. Aşına, işine kan doğrayana, nasıl davranacağını elbette çok iyi bilir. Aşını, işini elinden alanın boynuna, sandıkta çıngırağı geçirir. Sırtını okşar ve geldiği yere gönderir. Tıpkı 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinde olduğu gibi.

Yüksek enflasyon, spekülatörlerin, manipülatörlerin, paradan para kazananların bayramıdır. Hele hele kuzunun, kurda teslim edildiği saray rejiminde, olan hep küçük yatırımcıya olur.

BORSA İSTANBUL’DA MANİPÜLASYON İDDİALARI

Milletimizin tasarruflarını, bugün enflasyonla gasp edenler, Borsa İstanbul’u da, Milletin soyulup, soğana çevrildiği, bir gazino haline getirdiler. Borsadaki manipülasyonlara, sadece seyirci kalmadılar, manipülatörlerin değirmenine de su taşıdılar. Ekonominin başındaki bakan, bakanlığını bıraktı, yatırım danışmanlığına soyundu. Borsanın yükselişiyle böbürlendi. Kendine pay çıkardı. Nebati Bakan 11 Eylül’de, küçük yatırımcıya sosyal medyada, “Gel gel” yaptı. Hemen ardından, Borsa İstanbul tepetaklak aşağıya gitti. Özellikle bazı kamu bankalarının, hisselerinin fiyatlarındaki dalgalanmalar anormal ötesi.

Bu bankalar kiminle ilgili, kiminle ilişkili? Elbette Nebati Bakan ile. Nebati Bakan önce küçük yatırımcıya, “Borsaya gel gel” yaptı. Piyasadaki köpek balıklarına, ellerindeki kâğıtları yüksek kârlarla, küçük yatırımcılara satma, ve kendilerini kurtarma imkânını sağladı. Kâr köpek balıklarına giderken, zarar küçük yatırımcıya yıkıldı. Kamu bankalarının hisselerinde, yüzde 34’e varan kayıplar yaşandı. Küçük yatırımcının tasarrufu köpek balıklarına yem oldu.

Tasarruflarını yüksek enflasyondan korumak için, çaresizce adres arayan küçük yatırımcılar, Nebati Bakan’ın gelgeliyle, bir kez daha silkelendi. Peki, millete bunun hesabını kim verecek? Son bir ayda, Borsa İstanbul’da yaşananlar, kamu bankalarının hisseleri ve mali endeks özelinde, ciddi bir soruşturmaya muhtaçtır. Bu manipülasyonun vadeli işlemler ayağında, saraya yakın bir aracılık şirketinin rol oynadığı yazılıp çiziliyor. Peki, bu arada Sermaye Piyasası Kurulu ne yapıyor? Hiç. O da seyrediyor. Ne yazık ki, artık tuzun koktuğu günlerden geçiyoruz.

Ama çok az kaldı. Başta borsada küçük yatırımcıları silkeleyen ve himaye gören manipülatörler, görevini yapmayan kurumların yöneticileri, işbaşına geldiğimizde ciddi bir soruşturmadan geçecek. Yapılanlar kimsenin yanına kâr kalmayacak.

Zaten milletimiz de kararını vermiş. Gittiğimiz her yerde; “Yiğidi muhtaç ettiler kuru soğana, bir daha oy vermem, beni soyana” diyor.

“BUNLAR MENTAL YORGUNU”

Türkiye’de konut sahiplik oranı, Erdoğan’ın ucube tek adam rejiminin düğmesine bastığı, 2014’den bu yana düzenli olarak geriliyor. Konut sahiplik oranı, 2014’de yüzde 61,1 iken, 2020’de yüzde 57,9’a düşmüş. “Dünyada mekân, Ahirette iman” diyen bir kültürden geliyoruz. Milletin ev sahibi olma umudunu elinden alan Erdoğan, şimdi tam da seçim öncesi suçunu örtmeye; milletimize umut pazarlamaya çalışıyor.

Ama hep diyoruz; Bunlar mental yorgunu. Bu hükümetin beyin ölümü gerçekleşmiş. Tükenmişlik sendromu bünyeyi ele geçirmiş. 2019’da “her yıl 100 bin yeni sosyal konut projesi” dediler. Bugün “5 yılda 500 bin yeni sosyal konut projesi” diyorlar. Yani benim oğlum bina okur. Döner döner yine okur. Yapılacak evlerin sayısı bile aynı. Tek fark evlerin taksit tutarı. 2019 sonundaki projede; taksitler 894 liradan başlıyordu. Bu projede 2280 liradan başlıyor. Taksit neredeyse üçe katlanmış. Peki, 2019’da açıkladıkları proje nerede? Konutlar ne oldu? Herhalde ağaca çıktı. Ağaç nerede? Balta kesti. Balta nerede? Suya düştü. Su nerede? İnek içti. İnek nerede? Dağa kaçtı. Dağ nerede? Yandı, bitti, kül oldu…

Tunceli Milletvekilimiz açıkladı. 2019’daki proje kapsamında, Tunceli’de yapılması gereken 329 konutun, daha ne ihalesi, ne de yer belirlemesi yapılmış. İnşaat maliyetleri uçunca, kimse TOKİ’den iş almak istememiş. Alan da, işi yarım bırakmış. Son dönemde TOKİ’nin, Ankara, İstanbul, Şanlıurfa, Bilecik, Bingöl, Ve daha pek çok ilimizdeki ihaleleri iptal oldu. Müteahhit neyi taahhüt ettiğini bilir. Taahhüdünü yerine getiremeyen müteahhit, hesabını millete verir.

Daha muhalefetteyken, yönetime en fazla proje yaptıran genel başkan olarak, rekorlar kitabına giren Genel Başkanımız, burada da çözümü gösterdi: “Verilecekse, bu projelere Hazine Garantisi verilsin. Yeter ki vatandaşın işi görülsün. Biz bunu desteklemeye hazırız” dedi. Akıl bizde, proje bizde lakin sarayın bakanları, reislerinden fırça yemekten korktukları için, yine mızıyorlar. “Bizim projelerimizi çalıyorlar” diyerek, ter ter tepiniyorlar. Bürokratları suçluyorlar. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

"CHP'li Faik Öztrak: Bu hükümetin beyin ölümü gerçekleşmiş" haberi, 19 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 19 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'li Faik Öztrak: Bu hükümetin beyin ölümü gerçekleşmiş haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Faik Öztrak: Bu hükümetin beyin ölümü gerçekleşmiş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  2. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  3. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  4. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  5. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  6. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  7. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  8. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  9. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  10. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  11. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  12. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  13. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
  14. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  15. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  16. 20:51 İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik "haddini bilecek" diyerek seslendi: "O iş bitti kardeş"
  17. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  18. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  19. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  20. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
Gündem Haberleri