CHP'li gençler Silivri'ye akın etti!

CHP'li gençler Silivri'ye akın etti!

CHP'li gençler Silivri'ye akın etti! CHP İstanbul İl Gençlik Örgütü, Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan gençlik kolları üyesi Samet Burak Sarı’nın serbest bırakılması için Silivri’ye akın etti. Sarı’nın 7 gündür tutuklu bulunduğu...

CHP İstanbul İl Gençlik Örgütü, Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan gençlik kolları üyesi Samet Burak Sarı’nın serbest bırakılması için Silivri’ye akın etti. Sarı’nın 7 gündür tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, CHP’li gençlerin cezaevi önünde açıklama yapmasına izin vermedi. CHP’li grup, yapılan görüşmelerin ardından Silivri Cezaevi yolu üzerinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına açıklamayı yapan CHP İstanbul Gençlik Örgütü Başkanı Kenan Otlu şunları söyledi:

“Samet 7 gündür dört duvar arasında, hapiste. Onun düşüncüleri, inançları burada meydanlarda, sokaklarda. Biz gençler olarak bu ülkede özgürlük istedik. Bizler özgürlük isterken birileri bunu kendilerine tehdit olarak anarşi olarak görmek istedi. Biz düşüncelerimizden dolayı suçlu ilan edilmediğimiz, yargılanmadığımız bir Türkiye istedik. Gencecik insanlar hapishane koridorlarında, işsizlik batağında, umutsuzluk ve kaygıyla bir ömrü yaşamak zorunda bırakıldı. Eğer bugün burada 21. Yüzyılda bir genç arkadaşımız düşüncelerinden dolayı tutukluysa bu durum, bu ülke için bir utançtır.

Biz ellerimizde kelepçe olmadan düşüncelerimizi söyleyebildiğimiz bir ülke istiyoruz. Bizler Cumhuriyetin çocuklarıyız. Birçoğumuz çok zor şartlarda eğitim aldık. Ailelerimiz bizleri zor şartlarda yetiştirdi. Bugün Samet kardeşimin de ailesi burada. Samet’i ailesi ailemizdir, davası her birimizin davasıdır.

Biz bugün burada Ahmet Şık’a da Musa Kart’a da özgürlük istiyoruz. Laiklik bildirisi okudukları için tutuklanan arkadaşlarımıza da özgürlük istiyoruz. Düşüncelerinden dolayı hapse atılan tüm güzel insanların yeniden aramıza dönmesini istiyoruz.

Samet 19 yaşında bu ülke için mücadele eden arkadaşımız. Samet’in nezdinde aslında tüm “Hayır'' diyenler tutuklanmıştır. Bu dava hepimizin davasıdır''

Açıklamaya CHP Gençlik Örgütleri Genel Başkanı Emre Yılmaz ile milletvekilleri, ilçe başkanları ve çok sayıda CHP’li genç katıldı.

Kenan Otlu'nun açıklaması şu şekilde; “Biz düşüncelerimizden dolayı suçlu ilan edilmediğimiz, düşüncelerimizden dolayı yargılanmadığımız bir Türkiye istedik. Gencecik insanlar hapishane koridorlarında, umutsuzluk ve kaygı batağı içerisinde bir ömür yaşamak zorunda bırakıldı. Eğer bugün burada 21. Yüzyılda bir genç arkadaşımız düşüncelerinden dolayı tutuklanıyorsa bu hepimiz için bir utançtır. Ellerimizde kelepçe olmadığı, düşüncelerimizi hayata geçirdiğimiz Türkiye’de çağdaş yaşamı kurabilmek için gece gündüz mücadele eden gençleriz. Bizler Cumhuriyetin çocuklarıyız. Bugün Samet arkadaşımızın annesi burada. Ailesi burada. Zannetmesinler ki Samet bugün dört duvar arasına tıkalarak susturuldu. Samet’in ailesi ve yoldaşları her zaman Samet’in yanında olacaktır. Samet’in annesi annemizdir. Samet’in davası hepimizin davasıdır. Samet’e özgürlük diyoruz. Samet bizim için bir semboldür. 65 gün önce tutuklanan laiklik bildirisi için tutuklanan gençlere de, Ahmet Şık’a da özgürlük diyoruz. Tüm aydın insanlara özgürlük diyoruz. Adalet diyoruz. Ülkede referandum sürecinin başlamasıyla birlikte tutuklama ve soruşturmaya rağmen Hayır’ın kazanacağını gördükleri için Samet arkadaşımız tutuklanmıştır. 19 yaşında bir çok fedakarlıkta bulunarak mücadele veren bir arkadaşımızdır Samet neznin de tüm aydınlık diyenler, Mustafa Kemal diyenler, Hayır diyenler tutuklanmıştır. Biz Silivri’ye girdiğimizde tüm yollar kapalıydı, kapatmışlardı. Biz düşüncelerimizi cezaevinin önünde ifade etmek istiyorduk. Ancak emir alarak yollar kapatılmıştır. Suç bizim buraya gelmemizden korkanlar da. Yarının Türkiyesinde yolcu olanlardır onlar.'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Samet ile görüştüğünü ve sağlığının moralinin çok yerinde olduğunu herkese selam ve saygılarını ilettiğini kaydetti.

CHP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Emre Yılmaz “Dün olduğu gibi bugünde memleketimiz çok kritik bir süreçten geçmektedir. Bugün egemenliğin milletten alınıp Saray’a verilmek istendiği bir süreç yaşamaktayız. Samet arkadaşımız da buna izin vermediği için bugün tutsak. Birileri Samet özelinde bu memleketin tüm gençlerinden korkuyor. Samet 1919 ruhunu taşımakta, 1968 ruhunu taşımaktadır.'' Topluluk basın açıklamalarının ardından İzmir Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi. Protestonun ardından Silivri Belediye Başkanı’nın çağrısı ile topluluk Silivri Meydan’da düzenlenecek olan Termik Santrallere Hayır eylemi için bölgeye hareket etti.

"CHP'li gençler Silivri'ye akın etti!" haberi, 26 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li gençler Silivri'ye akın etti! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li gençler Silivri'ye akın etti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:29 Fenerbahçe Süper Lig Maçı İçin Sivasspor Karşısında Hazırlıklarını Sürdürüyor
  2. 15:28 Putin ile Aliyev, Moskova'da görüşeceklerini açıkladı
  3. 15:25 Galatasaray kulübünün başkanlık seçimi zamanı!
  4. 15:25 Yeme-içme Sektöründe Çözüm Odaklı Adımlar: Federasyon Başkanı Karabağlı'nın Önerileri
  5. 15:23 Kızıl Ordu Korosu'nun sürgününün yıl dönümlerinde düzenleyeceği konsere tepki: ayıbı durdurun!
  6. 15:22 Hakkari'de Heyelan Felaketi: Onlarca Küçükbaş Hayvan Toprak Altında Kaldı
  7. 15:21 Livakovic'ten Çok başarılı performans geldi!
  8. 15:19 Kuzey Kore’den yeni füze denemesi geldi
  9. 15:16 Max Verstappen Rekor Kralı Oldu!
  10. 15:13 Ordunun polisin yetkileri genişletildi: Ekvador'da OHAL ilan edildi
  11. 15:12 Skandal! 18 Puan Silindi, Kulüp Küme Düştü!
  12. 15:12 Galatasaray'da Ziyech Gerçeği: Sözleşmenin Gizli Maddesi ve Gelecek Sezon Maaşı!
  13. 15:12 Beşiktaş'ta Bomba Ayrılık!
  14. 15:11 Beşiktaş'ın Galibiyet Sevinci Çok Çok Kısa Sürdü!
  15. 15:10 Libya’dan Filistin’in BM üyeliğinin veto edilmesine ilişkin açıklama geldi: Derin üzüntü duyuyoruz
  16. 15:09 Bakan Symmonds ‘Zamanı gelmişti’ dedi: Barbados, Filistin’i resmen tanıdı
  17. 15:05 Öpüşme Görüntüleri Kumpas! Yılmaz Erdoğan'ın hamlesi çok konuşulacak!
  18. 15:05 AKP'den 'İstiklal Marşı', 'Atatürk ve Erdoğan'a hakaret' iddialarıyla ilgili açıklama geldi
  19. 15:02 Erasmus+ Projesi Kapsamında Konya'da Kariyer Danışmanlığı Eğitimi Verildi
  20. 15:00 Türkiye'yi Vuran Şiddetli Fırtına ve Sağanak:Ağaçlar Devrildi,Çatılar Uçtu,Yaşam Olumsuz Etkilendi
Politika Haberleri