CHP'li Gök: Deniz Baykal ile Kılıçdaroğlu görüşmek için sözleşti

CHP'li Gök: Deniz Baykal ile Kılıçdaroğlu görüşmek için sözleşti

CHP'li Gök: Deniz Baykal ile Kılıçdaroğlu gö... Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceği iddia edildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüştü. Baykal ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktaran Gök, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Baykal’ın görüşmek üzere sözleştiklerini belirtti.

CHP'li Gök, eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Baykal ile görüştü. Gök, Baykal’ın “Çok önemli bir seçime doğru gidiyoruz. CHP örgütleri; inançla, birlik halinde bu mücadelenin içinde eksiksiz yer almalıdır. CHP ve Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, çok önemli işler yapıyorlar” dediğini aktardı.

Gök; Baykal’ın CHP’nin hafta sonu İstanbul’da düzenlediği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önemli açıklamalar yaptığı “İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması”nı şöyle değerlendirdiğini aktardı:

“Siyasetin bilimle buluşması çok önemli"   

“Çok önemli bir toplantı. Siyasetin bilimle buluşması çok önemli. Çok memnun oldum. Türkiye, siyaset ile bilim ilişkisini bugüne kadar değerlendirmekte çok geç kalmıştır. Bu toplantıların bundan sonra da sıklıkla devam etmesi gerekir. İnsan, doğa, tabiat şartları, işgücü, beyin gücü; bunların hepsi ekonomiyi belirleyen temel aktörler. Dünyanın karşılaştığı problemlerin en önemlisi petrol krizi ve enerji. Dünya ve Türkiye bu sorunları çözmeden ilerleyemez. Dünyanın tıkandığı bir konu. İklim krizi, istesek de istemesek de dünyayı ve bizi bilime itiyor. Bilimle siyaseti buluşturmamız gerekiyor.

Atatürk, Cumhuriyet’in ilk yıllarında Hıfzıssıhhayı kurmuştur. O zaman insanlar kızamıktan, sıtmadan kırılıyordu. İlaç yoktu. Atatürk hemen bu konuda müdahale edip, Hıfzıssıhhayı kurdurmuştur.

Tarımda, tohumda verimliliği artırma çalışmaları yapılmalı. Dekar başına ülkemizde, 400 kilo ürün alınıyor. Halbuki bilimsel araştırmalarla çok daha fazla ürün almak mümkündür. Hayvancılıkta; ırk, cins, tür çeşitliliğini artırmamız gerekir. Tarımda bilimi devreye sokarak, güneş enerjisinden de yararlanmak suretiyle her yere yaymamız gerekiyor. Siyasetçi, önce bu ihtiyaçları görmelidir. Güneş enerjisi toplamak ve depolamak, öncelikli bir konudur. Gerekirse ülkemizdeki evlerin damlarının şeklini değiştirip, üçgen şekilde paneller kurulmalı ve buna dönük çalışmalar yürütülmelidir.

“Gerekirse bu mücadeleyi yapacak sinekler yetiştirmeli"    

Tarımda, böcekleri kimyasal ilaçlarla değil, başka formüllerle yok etmemiz gerekir. Çünkü ürünlerde kimyasal madde kalıyor ve sağlığa zararlı oluyor. Ayrıca, ihracatımızda önümüze engel çıkıyor. Zararlı böceklerle biyolojik mücadele yapılmalı Gerekirse bu mücadeleyi yapacak sinekler yetiştirmeli. Bunlara kafa yormamız gerekir. Kıbrıs, güneş enerjisi bakımından merkez seçilmeli ve Kıbrıs’ın güçlenmesi ve tanınması yolunda Kıbrıs’ı daha güçlü kılmalıyız.

Eğitim politikamızı ne yazık ki bilimsel ihtiyaçlara göre şekillendiremedik. İstihdam, kalkınma, eğitim ve bilim birlikte götürülmeli. Örneğin meslek okullarındaki öğrencilerimizin, her biri yazılımları da öğrenmeli.

“Saros Körfezi'nde dünyanın en büyük limanını yapmalıyız"  

Türkiye’nin coğrafyasını verimli kullanmak için Saros Körfezi’nde dünyanın en büyük limanını yapmalıyız. Artık İstanbul, bu yükü kaldıramıyor. Yapılacak bu limanla, Avrupa ülkelerinin malları buraya gelmeli ve buradan deniz yoluyla diğer kıtalara dağılmalı. Çünkü deniz yolu taşımacılıkta daha ucuza mal olan bir yöntem. Bu proje ile Avrupa’nın malları, Saros limanına gelir ve buradan dağılır. Diğer kıtaların da ilgisini Türkiye’ye çeker. Bu proje için ciddi bir fizibilite hazırlamak lazım. Bu liman projesi, ayrıca demir yolları ve otoyolları da tetikler. Ve burada Türk müteahhitleri ve Türk insanı önemli kazanımlar elde edebilir. Bu proje hem Türkiye’ye hem de dünyaya önemli etkiler yapar ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesini sağlar. Ayrıca, önemli ölçüde turizmi de artırır. İşte siyasetçi, bilimi siyasetin merkezine koyarak, bu çalışmaları yapmalıdır. CHP’nin yaptığı toplantı, çok önemli bir toplantı olmuştur. Devamının da gelmesi gerekir.

"Kılıçdaroğlu, çok önemli işler yapıyorlar"

Çok önemli bir seçime doğru gidiyoruz. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gecikmeden bir karar verilmeli. CHP örgütleri; inançla, birlik halinde bu mücadelenin içinde eksiksiz yer almalıdır. CHP ve Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, çok önemli işler yapıyorlar.”

"Kılıçdaroğlu ve Baykal önümüzdeki günlerde bir araya gelmek için sözleşti"

Gök, Baykal’ın; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak, kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı dileklerini ilettiğini aktardı. Gök, Kılıçdaroğlu ve Baykal’ın önümüzdeki günlerde bir araya gelmek için sözleştiklerini de söyledi.

"Örs’ün fenalaşarak hastaneye kaldırılması ile ilgili geçmiş dileklerini iletti"

Baykal’ın, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nu telefonla arayarak; TBMM Genel Kurulu’nda çıkan tartışmada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Zafer Işık’ın yumruğu ile yaralanıp, fenalaşarak hastaneye kaldırılması ile ilgili geçmiş dileklerini iletti.

Deniz Baykal, Levent Gök’ün kaleme aldığı “Roboski: Uludere'nin Gözyaşları” kitabının çok önemli bir çalışma olduğunu, bir büyük acıya ışık tuttuğunu da ifade etti.

"CHP'li Gök: Deniz Baykal ile Kılıçdaroğlu görüşmek için sözleşti" haberi, 07 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Gök: Deniz Baykal ile Kılıçdaroğlu görüşmek için sözleşti haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Gök: Deniz Baykal ile Kılıçdaroğlu görüşmek için sözleşti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  2. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  3. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  4. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  5. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  6. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  7. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  8. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  9. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  10. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  11. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  12. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  13. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  14. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  15. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  16. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  17. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  18. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  19. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  20. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
Politika Haberleri