CHP'li Gökan Zeybek'ten 'Kemerköy' tepkisi: Demirören 7 yılda 301 milyon dolar kazandı 1 kuruş vergi ödemedi

CHP'li Gökan Zeybek'ten 'Kemerköy' tepkisi: Demirören 7 yılda 301 milyon dolar kazandı 1 kuruş vergi ödemedi

CHP'li Gökan Zeybek'ten 'Kemerköy' tepkisi: ... "Büyük bir soygundan bahsediyoruz"

Demirören Grubu’nun borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na devredildikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, “rezerv alan” ilan etmesiyle imara açılan Kemerköy’deki yeşil alan yapılaşmasına karşı başlatılan direnişin 85. günündeki eylemde konuşan CHP Milletvekili Gökan Zeybek, “Sarıyer’de Uyum Villaları’nı nasıl yıktıysak bunları da yıkacağız” dedi. Demirören’in 14 milyon dolara aldığı mülkleri 7 yıl sonra 315 milyon dolara Ziraat Bankası’na devrettiğini belirten Zeybek, bu olağanüstü kazanca rağmen 1 kuruş da vergi ödemediğini iddia etti.

Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi’nin (GYKG) 12 haftadır sürdürdüğü direnişin bu pazar günü gerçekleşen eylemine CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gökan Zeybek, 24. Dönem milletvekilleri Melda Onur, Sena Kaleli ve Binnaz Toprak da katılarak birer konuşma yaptılar.

GKYK Eş Sözcüsü Gülseren Onanç konuşmasında 85 gündür direndiklerini, inşaatın bazı yerlerinde ikinci kata çıkıldığını lakin bu hukuksuzluğa sonuna kadar direneceklerini söyledi. Onanç, “Bize inşaat biterse ne olacak diye soruyorlar. Gökan Bey Sarıyer’de Uyum Villaları vardı; onları yıktık, bunları da yıkarız diyor” dedi.

Gülseren Onanç konuşmasına, “Ziraat Bankası buraya çökmeseydi 1 milyon çiftçiye 10’ar bin lira para verebilirdi. Biz hiçbir kamu bankası parayı batırmasın, yapması gerekeni yapsın, çiftçiyi desteklesin, yeşili korusun diye direniyoruz. Demirören bu kredi ile özgür medyayı bitirdi. Özgür medyadan söz edemiyorsak işte burada verilen krediden dolayıdır. Bu nedenle bu dava sadece bizim değil, tüm Türkiye’nin davasıdır” diyerek devam etti.

"Büyük bir soygundan bahsediyoruz"

CHP milletvekili Gökan Zeybek de, “Bu ülkede kamu bankaları eliyle büyük soygunlar yapıldığı için orta gelir tuzağını aşamıyoruz. Türk çiftçisinin aldığı krediyi faiziyle birlikte geri ödeme oranı yüzde 98,5 iken Demirören’in tek başına geri ödeme oranı yüzde sıfır. Tabii medyanın el değiştirmesi karşılığı yapılan büyük bir soygundan bahsediyoruz. Bu meseleyi ikiye ayırmamız gerekiyor. Birincisi Ziraat Bankası’nın 750 milyon dolarlık kredisinin geri ödenmemesi. İkincisi ise 30 yıl önce yapılmış imar planlarında yola, yeşile, spor alanına terk edilen 1200 dönümlük arazinin neredeyse yüzde 100’ünün yeniden imara açılması. Bu yapılan bütün plan tekniklerine aykırıdır. Bu şekilde 1200 dönümlük arazinin neredeyse yüzde 90’ı imara açılmış oluyor” dedi.

14 milyon dolar karşılığı Esat Edin’in varislerinden mülkü alan Demirören’in 7 yıl sonra 315 milyon dolar karşılığı Ziraat Bankası’na devrettiğini belirten Zeybek, “Böyle bir kazanç hiç yerde yok. Bu kazanç karşılığı bir tek kuruş da vergi ödemedi. Biz bunun hesabını Demirören’den de soracağız, Ziraat Bankası’nın geçmişte ve sonrasında görev yapan bütün yönetim kurulu üyelerinden de soracağız. Paralarınızı Portekiz’e, Yunanistan’a, Macaristan’a götürdüğünüzü de biliyoruz. Türkiye’de el konulacak bir mülk bırakmadığınız da biliyoruz. Ama dünyanın neresine götürürseniz götürün, bunun hesabını sizden soracağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

"CHP'li Gökan Zeybek'ten 'Kemerköy' tepkisi: Demirören 7 yılda 301 milyon dolar kazandı 1 kuruş ver." haberi, 23 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 23 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Gökan Zeybek'ten 'Kemerköy' tepkisi: Demirören 7 yılda 301 milyon dolar kazandı 1 kuruş ver.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Gökan Zeybek'ten 'Kemerköy' tepkisi: Demirören 7 yılda 301 milyon dolar kazandı 1 kuruş ver.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Politika Haberleri