CHP'li Hakverdi: 'FETÖ'nün aranacağı yer Gezi direnişi değildir!'

CHP'li Hakverdi: 'FETÖ'nün aranacağı yer Gezi direnişi değildir!'

CHP'li Hakverdi: 'FETÖ'nün aranacağı yer Gez... CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin, KHK ile akademisyenliğine son verilen Cenk Yiğiter’in avukatlık mesleğini yapmasının da engellenmesine ilişkin değerlendirme şöyle:OHAL ile doruğa çıkan adalet yoksunu hukuksuz...

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin, KHK ile akademisyenliğine son verilen Cenk Yiğiter’in avukatlık mesleğini yapmasının da engellenmesine ilişkin değerlendirme şöyle:

OHAL ile doruğa çıkan adalet yoksunu hukuksuz uygulamalar tahammül boyutlarını çoktan aştı. Adaletsizliğin bir devlet yönetme argümanı haline dönüştürüldüğünü yaşayarak görüyoruz. Yargıyı AKP’nin sopası haline getirenlerin yarattığı mağdurlardan biri de KHK mağduru akademisyen Cenk Yiğiter. Sırf muhalif olduğu için KHK ile akademisyenliğine son verilen Yiğiter’in avukatlık mesleğini yapmak istemesi hukuksuz ve uydurma gerekçelerle engellenmektedir. Öyle ki 2013 yılında yaşadığımız Gezi Direnişine katıldığı gerekçesi ile hakkında açılan davayı uydurma bir yöntemle FETÖ/PDY soruşturması olarak ilan edip Akademisyenlik görevinden ihraç edilen Yiğiter’in avukatlık mesleğini yapması da engellenmektedir.

Yiğiter 2013 yılında açılmış ve 21/11/2016 tarihinde hakkında takipsizlik kararı verilmiş bir dosya ile adete ilk FETÖ/PDY şüphelisi haline getirilmiştir. Yiğiter, iktidarın darbe fırsatçılığına devam ettiğinin en son örneklerinden biridir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku öğretim üyesi Dr. Cenk Yiğiter 6 Ocak 2017 tarihinde 679 sayılı KHK ile ihraç edilmesi üzerine Ankara Barosuna başvurarak Avukatlık mesleğini icra etmek için staj başvurusunda bulunmuştur. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ankara barosuna gönderilen 2017/551 sayılı evrakta; “Cenk Yiğiter hakkında UYAP sisteminde yapılan sorgulamada FETÖ/PDY kapsamında 2013/169098 sayılı soruşturma bulunduğu.'' Bilgisi verilerek staj yapmasının da önüne geçilmiştir. 2013/169098 sayılı dosyanın 2013 yılında ve Gezi direnişinde açılmış bir dosya olduğunu ve 21/11/2016 tarihinde alınan ''Ek Kovuşturmaya yer olmadığı’ takipsizlik kararının olduğunu belirten Cenk Yiğiter Ankara Barosunun da Evrakı Savcılığa tekrar göndererek dosya ile ilgili açıklama istediğini ve Henüz savcılığın Ankara Barosuna bir cevap vermediğini iletti.

Gezi Direnişi diktatörlük hevesi olanlara halkın başkaldırısıdır. FETÖ’nün aranacağı yer Gezi Direnişi değil TBMM’nin AKP sıraları ve dünkü ortağı olan Kaçak Sarayın sahipleridir. Her fırsatta Gezi Direnişini FETÖ ile yan yana getirerek itibarsızlaştırma gayreti içerisine girenler bu defa da yargı sopasını bu aymaz iddialarına kılıf uydurmak için kullanmaktadır.

"CHP'li Hakverdi: 'FETÖ'nün aranacağı yer Gezi direnişi değildir!'" haberi, 03 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Hakverdi: 'FETÖ'nün aranacağı yer Gezi direnişi değildir!' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Hakverdi: 'FETÖ'nün aranacağı yer Gezi direnişi değildir!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  2. 12:28 AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, Rolex Paylaşımını Silme Kararını Açıkladı
  3. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  4. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  5. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  6. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  7. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  8. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  9. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  10. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  11. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  12. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  13. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  14. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  15. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  16. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  17. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  18. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  19. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  20. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
Politika Haberleri