CHP’li Hayri Türk Yılmaz: Büyükşehir Belediyesi Bursalıları kandırıyor

CHP’li Hayri Türk Yılmaz: Büyükşehir Belediyesi Bursalıları kandırıyor

CHP’li Hayri Türk Yılmaz: Büyükşehir Belediy... Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kaçak olduğunu iddia ederek Güzelyalı Atatürk Parkı’nın 2’nci Etabı sosyal tesis inşaatını hukuka aykırı şekilde mühürleyen Büyükşehir Belediyesi’nin Bursalıları kandırdığını...

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kaçak olduğunu iddia ederek Güzelyalı Atatürk Parkı’nın 2’nci Etabı sosyal tesis inşaatını hukuka aykırı şekilde mühürleyen Büyükşehir Belediyesi’nin Bursalıları kandırdığını söyledi. Son 15 yılda Bursa’nın kaçak yapı stoğunun 40 bine ulaştığını bizzat kendisi açıklayan Alinur Aktaş’ın hedef şaşırttığını belirten Başkan Türkyılmaz, “Aktaş, bu binlerce kaçak yapı gözümüzün önünde dururken, kamu hizmetini engellemeyi marifet saymaktadır. Bu kenti betona gömerek kötülük ettiğiniz açıkça ortadayken, kimseyi kandırmaya hakkınız yok” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye mülkiyetinde bulunan Güzelyalı Atatürk Parkı’nın 2’nci Etabı sosyal tesis inşaatını usule ve hukuka aykırı hareket ederek mühürleyen Büyükşehir Belediyesi’nin “belediyenin kaçak inşaatı mühürlendi” algısını yaratarak halkı kandırdığını söyledi.

Kamu hizmetinin engellendiğini belirten Başkan Türkyılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın gerçeği yansıtmayan, hiçbir delile dayanmayan iddialarla hedef şaşırtmaya çalıştığını belirtti. Bursa’nın en önemli sorununun kaçak yapılaşma olduğunu kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Son 15 yılda Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu ilçelerinde 40 bine yakın kaçak yapı olduğunu bizzat kendisi ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş öncelikle bu yapılara nasıl izin verildiğini açıklamalıdır.

Yine Aktaş’ın verdiği rakamlara göre 19 bin 508 kaçak yapı ile Osmangazi başı çekerken, Yıldırım’da 12 bin 486, Nilüfer’de 4 bin 216, Gürsu’da 3 bin 42 ve Kestel’de ise 737 kaçak yapı tespit edilmiştir. Bursa genelindeki toplam kaçak yapı stoğunun yüzde 89’u bu 5 ilçede bulunurken, bunca zamandır neden göz yumulmuştur?

Aktaş, bu binlerce kaçak yapı gözümüzün önünde dururken, kamu hizmetini engellemeyi marifet saymaktadır. Bursa’da kaçak yapıya geçit vermeyeceğini belirten Alinur Aktaş’a soruyorum. Bu 40 bin konutun kaçına mühür vurdunuz, kaçını yıktınız? Göreve geldiğiniz günden bu yana kaç adet plan değişikliğine imza attınız? Ne kadar yeşil alanı imara açtınız? Görevde bulunduğunuz süre içerisinde kaç yapıya ruhsat verdiniz? Ruhsatsız kaç tane kaçak yapıya göz yumdunuz? Hedef şaşırtmayı bırakıp laf değil, iş üretmelisiniz. Bursalıların sizden beklediği laf değil hizmettir” ifadelerini kullandı.

BURSALILARI KANDIRMAYA HAKKINIZ YOK

Park alanının 2010 tarihinde Mudanya Belediye Meclisi tarafından kent meydanı olarak düzenlenmesi şartı ile Büyükşehir Belediyesi’ne 25 yıllığına tahsis edildiğini, aradan geçen sürede tahsis amacına uygun olarak hiçbir faaliyet gerçekleştirilmediğini hatırlatan Başkan Türkyılmaz, “Hukuk mücadelemiz sonucunda Bursa 2. İdare Mahkemesi, uzun zaman tahsis amacına uygun herhangi bir çalışma yapılmadığı gerekçesiyle Mudanya Belediyesi’nin Atatürk Parkı ile entegre bir düzenlemeye başlaması gerektiği yönünde karar verdi.

Mahkeme; Mudanya Belediyesi’nin Atatürk Parkı ile entegre bir düzenlemenin yapılması yönündeki çalışma planının kamu yararına daha uygun olduğu, uzun süre tahsis amacına uygun bir çalışma yapılmadığından kamu yararına aykırı bir vaziyette bulundurulan dava konusu yerin Mudanya Belediyesi tarafından yapmak istediği proje ile bir an önce bağının sağlanarak kamu yararına uygun hale getirilmesi gerektiğine hükmetti. Mudanya Belediyesi sosyal tesisin mahkeme kararı ile halkın kullanımına sunmak üzere çalışmaları zaman kaybetmeden başlattı. Ancak kendileri iş yapmadıkları gibi kamu hizmetini de engellediler, bunu da ‘kaçak yapıya geçit yok’ kılıfına uydurmaya çalıştılar. Bursalıları kandırmayın. Bu kenti betona gömerek kötülük ettiğiniz açıkça ortadayken, kimseyi kandırmaya hakkınız yok” diye konuştu.

HEDEF ŞAŞIRTMAYIN, HESAP VERİN

Alinur Aktaş’ın Bursa’nın tamamında yaşanan sinek sorunu ve ihale süreciyle ilgili iddiaları yanıtlamak yerine Mudanya Belediyesi’nin adını kullanarak hedef şaşırttığını belirten Başkan Türkyılmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyu çarpıtmak yerine ihalede yolsuzluk var mı yok mu? Bu sorunun yanıtını vermelidir. Yine iddia edildiği gibi sinek ihalesi neden bir ay bekletilmiştir? Bu bir aylık sürede sineklerin ürediği ve tüm Bursa’yı sardığı ortada değil midir? Belgeleriyle bunun yanıtını vermelidir.

Karasinekle ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmezken, bu yalnızca Mudanya’nın değil, tüm Bursa’nın sorunu haline gelirken yalnızca Mudanya’yı örnek vererek hedef şaşırtan Alinur Aktaş bu sorunun yanıtını veremez ise, tüm Bursa halkı adına suç duyurusunda bulunmak da bizim görevimizdir” dedi.

"CHP’li Hayri Türk Yılmaz: Büyükşehir Belediyesi Bursalıları kandırıyor" haberi, 27 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan CHP’li Hayri Türk Yılmaz: Büyükşehir Belediyesi Bursalıları kandırıyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Hayri Türk Yılmaz: Büyükşehir Belediyesi Bursalıları kandırıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  2. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  3. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  4. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  5. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  6. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  7. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  8. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  9. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  10. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  11. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  12. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  13. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  14. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  15. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  16. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  17. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  18. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  19. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  20. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
Haberleri