CHP’li ismin kazandığı seçim iptal edildi

CHP’li ismin kazandığı seçim iptal edildi

CHP’li ismin kazandığı seçim iptal edildi Cumhuriyet Halk Partili Deniz Karakurt’un kura ile kazandığı Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği Seçimi’nin iptal edilmesinin ardından tepkiler sürüyor.

 

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin CHP’li Deniz Karakurt’un kura ile kazandığı Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği Seçimi’nin iptal edilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımı ile Menemen'de basın toplantısı düzenlendi. 

Ege Sonsöz'den Oktay Güçtekinin aktardığına göre; Açıklamaya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer

, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, Menemen Belediye Başkan Vekili Deniz Karakurt, CHP İzmir milletvekilleri ve ilçe başkanları katıldı. Düzenlenen basın toplantısında İzmir 2'nci İdare Mahkemesi’nin CHP’li Deniz Karakurt’un kura ile kazandığı Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği Seçimi’nin iptal etmesi sert bir dille eleştirildi. 

KARAKURT: "OLUMSUZLUKLARA BİRÇOĞUMUZ KARŞI ÇIKTIK"

Basın açıklamasında konuşan Deniz Karakurt, Serdar Aksoy süreci ile ilgili detaylı bilgilendirme yaptı. Karakurt, " 31 Mart 2019

Seçimleri'nde

Millet İttifakı olarak kazandığımız Menemen Belediyesi'nde 8 Nisan 2019 tarihinde mazbatalarımızı alarak göreve başladık. Belediye Başkanı Serdar Aksoy yerelde yürütmenin başına geçti, bizlerde yerel mecliste partilerimizin yerel yönetim anlayışları doğrultusunda Meclise gelen konuları değerlendirerek Menemen'in kaynaklarının doğru bir şekilde doğru projelere aktarılması için değerlendirmelerde bulunduk. Zaman zaman, farklı partilerden gelmemiz ve yaşama farklı pencerelerden bakmamız, parti anlayış farklılıklarımızdan kaynaklı; bizim "evet" dediğimiz konulara, yereldeki muhalefet parti gruplarından arkadaşlarımızın "hayır" dediği oldu. Genelde bir değerlendirme yaparsak Menemen'in çıkarları konusunda zaman zaman parti ayrımı gözetmeksizin ortak çıkarları korumak anlamında birlikte azımsanmayacak kararlar aldık, aynı paydada buluştuk. Bu süreci “Millet İttifakı" ve "Cumhur İttifakı" olarak birlikte yaşadık... Ortak tek paydamız Menemen'imizdi. Yerel İktidar kendi partimizden olsa da, olumsuzluklara birçoğumuz karşı çıktık. Temmuz Olağan Meclis Toplantısı'ndaki bu tutumumuz partilerimizin de genel merkezlerinde gündeme gelerek o dönem mevcut belediye başkanı ile ilgili milletvekillerimizden oluşan komisyon aracılığıyla araştırma yapılarak hazırlanan rapor, CHP Merkez Yürütme Kurulu'na sunuldu" dedi.

SOYER: “ASLA YALNIZ DEĞİLSİNİZ”

Basın açıklamasında mikrofonu alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Menemenlilere sahip çıkacaklarını söyledi. Soyer, “Hiç kuşkunuz olmasın her daim yanınızda olmaya devam edeceğiz. Size sahip çıkacağız. Asla yalnız değilsiniz” ifadelerini kullandı.

BAYIR: “NEREDE İLKE VE ADALET?”

Konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise Menemenli seçmenin düşüncesine ve oyuna ipotek konulamayacağını söyledi. Bayır, “Siz ilçenizi ve bu kenti şu partinin insanı yönetsin diye oy verdiniz ve bugün de bunun arkasında duruyorsunuz. Daha sonraki olaylara girmeyeceğim. Menemen’deki seçmenlerin düşüncesine ve oyuna ipotek konulamaz. Mahkeme kararı olsa bile. Nu kura çekilirken hiç kimse kuranın çekiliş yöntemine ve şekline itiraz etmedi hatta kura araç gereçlerini kendileri getirdiler. Yüzde 50 şans vardı. Bu AKP’li aday da olabilir. Ama kurada CHP’li adayın adı çıktı. Nesine itiraz edeceksiniz? Nerede ilke ve adalet? Kuradan AKP’li çıkana kadar kurayı tekrar mı edeceğiz. Size sadece İstanbul’u hatırlatırım. 2,5 yıl sonra Menemen’de çok daha fazla oyla Menemen’de iktidar oluruz.” 

YÜCEL: “YASAYA HUKUKA MEVZUATA UYGUNDUR”

Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gerçekleştirilen kura işleminin yasaya ve hukuka uygun olduğunu vurguladı. Yücel, ”Kuranın şekli ve yöntemi AK Parti adayı, meclis üyeleri, genel başkan yardımcıları ve il başkanlarının önerileri ve onayıyla uygulandı. Yapılan işlem belediye kanunun 45. Maddesine göre her türlü şaibeden uzak bir şekilde yapıldı ve kayıt altına alındı. Kura işlemi sırasında kuranın şekline eve yöntemine itiraz etmeyen koca koca adamlar şimdi kalktılar itiraz ettiler ve mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı verdi. .Yapılan bu itiraz Menemenli hemşerilerimize hakarettir, Menemenlilerin vicdanlarını yaralamıştır. Bu karar adalet duygusunu rencide etmiştir. Daha önce İstanbul seçimlerinde aldılar boylarının ölçüsünü aldılar. Haksızlık yapmaya devam edin, kurnazlık yapmaya devam edin boyunuzun ölçüsünü yine alacaksınız. Şunun altını çizmek istiyorum. Yapılan kura işlemi yasaya hukuka mevzuata uygundur. Mahkemenin vermiş olduğu karar yanlıştır, haksızdır, zorlamadır. Kuraya hile karıştırıldığını ispatlasınlar Deniz Karakurt şu an istifa eder ancak böyle bir iddiaları yokken kalkıp da sırf kuranın sonucu istedikleri gibi çıkmadıkları için oyun bozanlık yapmaya kalkarlar bunu altından kalamazlar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yasal haklarımızı hukuk çerçevesinde sonuna kadar arayacağız. Mahkemenin kararına karşı gerekli itirazları yapacağız. Menemen’i korumaya ve Menemenlilerin hakkını savunmaya sonuna kadar

devam

edeceğiz. Deniz Karakurt un görevine devam edeceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu. 

"CHP’li ismin kazandığı seçim iptal edildi" haberi, 18 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 18 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’li ismin kazandığı seçim iptal edildi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li ismin kazandığı seçim iptal edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  2. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  3. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  4. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  5. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  6. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  7. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  8. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  9. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  10. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  11. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  12. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  13. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  14. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  15. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  16. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  17. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  18. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  19. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  20. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
Politika Haberleri