CHP'li Karabat "Kendi vatandaşına gelince, en pinti hükümetle karşı karşıyayız"

CHP'li Karabat

CHP'li Karabat "Kendi vatandaşına gelince, e... CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, iktidarın sorumluluk almadığını vurguladı. Esenyurt'taki Kardeş Kültürler Festivali'nde sosyal belediyecilik üzerine yapılan söyleşide, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da kent yoksulluğuna dikkat çekti.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZGÜR KARABAT'IN AÇIKLAMALARI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali'nde yaptığı konuşmada iktidarın sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtti. Karabat, "İktidar ve iktidardakiler, Fırat Nehri’nin kenarında bir koyun suya gitse mesuliyet bende derken, binlerce yurttaş yıkıntı altındayken sorumluluğu üstlerine almadılar. Hatta onlara oy vermezlerse cezalandıracaklarını söylediler," dedi. Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Türkiye'nin cömertliğinden bahsettiğini hatırlatan Karabat, "Fakat nedense kendi vatandaşına gelince, kadınına, çocuğuna, köylüsüne, işçisine gelince en pinti hükümetle karşı karşıyayız," şeklinde eleştirilerde bulundu.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ÜZERİNE SÖYLEŞİ

Festival çerçevesinde düzenlenen ‘Sosyal Belediyecilik’ söyleşisinde, Karabat ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yer aldı. Programda, sosyal belediyecilik anlayışı ve sürdürülebilir kentleşme konuları tartışıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, "Sosyal devletin yapmadığı hizmetleri biz belediyeler olarak yapıyoruz" diyerek, hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

KENTLEŞME VE GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETSİZLİK

Başkan Özer, Türkiye'deki sosyal devlet ilkesinin zayıfladığını vurgulayarak, "Kentleşmeyle birlikte sermaye artık diğer sektörlerden ziyade kentlere yatırım yapmaya başlıyor. Böyle olunca ülkede gelir dağılımındaki adaletsizlik azalacağına büyüyor," dedi. Türkiye'deki göç dalgalarının yarattığı sorunlara dikkat çeken Özer, "Birçok insan umutlarıyla şehirlere geldi ama umduklarını bulamadılar," ifadelerini kullandı.

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞININ GELİŞTİRİLMESİ

Özer, sosyal devletin bu iktidar döneminde ortadan kalktığını belirtirken, CHP'li belediyelerin bu boşluğu doldurduğunu ifade etti. "Biz burada bir model uyguluyoruz. 'Sosyal Belediyeciliğin Kalbi Esenyurt' adını verdiğimiz projelerimizle günde 15 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyoruz," dedi. Ayrıca, kreş açma, kırtasiye seti dağıtma gibi birçok sosyal hizmetin sunulduğunu ekledi.

İKTİDARIN KAYNAK KESİNTİLERİ

Esenyurt Belediye Başkanı Özer, hükümetin kaynak kesintileri nedeniyle hizmetlerini etkilediklerini ifade ederek, "Geçen ay bizim 80 milyona yakın paramızı kestiler. Borcunuz var diyorlar, ama belediyeler ilk kez borçlanmıyor ki!" diye eleştirilerde bulundu.

CHP'Lİ BELEDİYELERİN ÖNEMİ

Özgür Karabat, sosyal devlet kavramının önemine vurgu yaparak, "Devletin gereksinim duyulan her vatandaşın yanında olması gerekirken burada bir eksiklik oldu. En çok destek olanlar CHP’li belediyelerdi," dedi. Ayrıca, Türkiye’nin cömertliği hakkında yapılan yorumları eleştirerek, "Nedense kendi vatandaşına gelince, en pinti hükümetle karşı karşıyayız," ifadelerini kullandı.

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET MURAT ÇALIK’IN AÇIKLAMALARI

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "Bugün 7 buçuk milyon çocuk açlıkla yoksullukla mücadele etmekte," diyerek, sosyal adaletin sağlanmasının önemine değindi. Kent yoksulluğunun derinleştiğine dikkat çeken Çalık, "Bizler hükümetin yapmadığı her alanda sürdürülebilir bir dirençlilik ile hareket etmeye çaba ediyoruz," dedi.

FESTİVAL ETKİNLİKLERİ

Festival, söyleşinin ardından Rumeli, Trakya ve Balkan gecesi ile devam etti. Sanatçılar sahne alırken, Esenyurt Belediye Başkanı Özer, etkinlikte bulunanlara hitaben, "Hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz," diyerek birlik mesajı verdi. Rumelili Orhan ve Kemal Kardeşler, festivalin coşkusunu artırdı. 

"CHP'li Karabat "Kendi vatandaşına gelince, en pinti hükümetle karşı karşıyayız"" haberi, 04 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Karabat "Kendi vatandaşına gelince, en pinti hükümetle karşı karşıyayız" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Karabat "Kendi vatandaşına gelince, en pinti hükümetle karşı karşıyayız" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 04 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:25 AB, Çin üretimi elektrikli otomobillere ilave gümrük vergisi uygulama planını kabul etti
  2. 18:22 Ezgi Apartmanı Davası: 7 Kamu Görevlisi Hakim Karşısına Çıkacak
  3. 18:20 Konyaspor'dan Montella'ya Adil Demirbağ tepkisi!
  4. 18:15 Ümit Özdağ'ın Buğra Kavuncu'ya Yönelik İddiaları Hakkında İstinaf Mahkemesi'nden Kritik Gelişme!
  5. 18:08 MSB: Pençe-Kilit bölgesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi!
  6. 18:05 Tanju Özcan, Merih Demiralın “Bozkurt” heykelini diktirdi
  7. 18:03 AKP'den Burger King Açılışına Çelenk: Protesto Eden Yurttaşa Saldırı!
  8. 17:57 SGK, Faizsiz 400 Bin Liralık Konut Kredisi ile Ev Sahibi Olma Fırsatı Sunuyor!
  9. 17:49 Hemşirenin yaralıya müdahalesini engelleyen sanığa 'kasten öldürme' davası
  10. 17:47 Araç sahiplerine kara haber!: Ocak'ta büyük zam gelecek!
  11. 17:46 Müslüme Yağal'ın Mezarı Tahrip Edildi
  12. 17:43 O Belediye duyurdu!: Pazar günü o yol kapatılacak!
  13. 17:40 İşte yeni Yargıtay üyelerinin görev yerleri!
  14. 17:37 Bu 1 dakikalık test ile yaşam sürenizi ölçebilirsiniz!
  15. 17:34 Safiye Soyman, 13 yaşındayken evlendiği fotoğrafı paylaştı: "Küçük gelin"
  16. 17:31 Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırının faillerine hapis cezası!
  17. 17:26 Şahan Gökbakar’a 10 Yıl Hapis Cezası!
  18. 17:25 Sokak köpeğini istismar etmişti: Hayvanları Koruma Günü’nde tahliye edildi
  19. 17:23 Futbol dünyasının dikkatini çeken işte o futbolcu!: Emirhan Acar geliyor!
  20. 17:20 New York Borsası yükselişle açıldı
Politika Haberleri