CHP’li Kılınç'tan uyuşturucu açıklaması: Türkiye'de 2 milyon bağımlı var; mücadele için seferberlik gerekiyor

CHP’li Kılınç'tan uyuşturucu açıklaması: Türkiye'de 2 milyon bağımlı var; mücadele için seferberlik gerekiyor

CHP’li Kılınç'tan uyuşturucu açıklaması: Tür... "Uyuşturucu kullanımı hızla yayılarak ülkemizin her yanını sarmaktadır"

CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Türkiye'de 2 milyon uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirterek, "Uyuşturucu sorunu ile mücadelede güç birliği ve seferberlik gerekiyor. Alarm zilleri çalıyor. TBMM, güç birliği içinde bu mücadelede öncü olmalı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) uyuşturucu ile mücadelede yaşanan sorunlarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Güvenlik birimlerinin resmi verilerine göre alana sürülen uyuşturucu miktarında büyük artış olduğunu ifade eden Kılınç, “81 ilin tamamında uyuşturucu madde kullanımı tespit edilmiş durumdadır. Uyuşturucu kullanımı hızla yayılarak ülkemizin her yanını sarmaktadır” dedi.

"2 milyonu aşkın annenin yüreği her an kan ağlıyor"

“Yayınlanan resmi veriler, alanda karşılaştığımız sorunlar, kentlerimizin kenar mahallelerinde, kent merkezlerindeki meydanlarda, parklarda tanık olduğumuz manzaralar; ailelerin feryatları, ülkemizin çok büyük uyuşturucu sorunu ile karşı karşıya olduğunu göstermektedir“ diyen Kılınç, Türkiye’de yaklaşık 2 milyon madde bağımlısı olduğunu, aileleri ile birlikte en az 10 milyon kişinin uyuşturucu sorununu yakınından hissettiğini kaydederek, “2 milyonu aşkın annenin yüreği her an kan ağlıyor.” dedi.

Konuşmasında, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV)’nın yaptığı araştırma verilerine de yer veren Kılınç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşadığım ilçede çok fazla uyuşturucu problemi var diyenlerin oranı yüzde 52"

"Yaşadığım ilçede çok fazla uyuşturucu problemi var diyenlerin oranı yüzde 52. Uyuşturucuya karşı okullarımızın etrafındaki güvenlik kesinlikle yeterli değil diyenlerin oranı ise yüzde 59. Bazı mahallelerde açık alanda toplu uyuşturucu kullanımı manzaraları görülmektedir."

Yüksel Mansur Kılınç, Kentlerin sokaklarında, caddelerinde uyuşturucunun pençesinde kıvranan gençlerin durumunun yürek yaktığını belirterek, gençlerin uyuşturucu şebekelerine karşı korumasız, ailelerin çaresiz olduğuna vurgu yaptı.

"Ülkemizde uyuşturucu ticaretinde, baronlar aşamasından holdingler aşamasına geçildi"

Uyuşturucu baronlarının, uyuşturucu kartellerinin her zaman siyasi ve bürokratik ilişkilere ihtiyaç duyduğunu ifade eden Kılınç, “Ülkemizde uyuşturucu ticaretinde, baronlar aşamasından holdingler aşamasına geçildi” şeklinde konuşarak son yıllardaki büyük uyuşturucu olaylarını hatırlattı.

“Cennet koylarımızı, limanlarımızı uyuşturucunun transit noktalarına dönüştüren bu olaylar neden çözülememektedir? Tonlarca uyuşturucu kimlere gidecekti? Uluslararası düzeydeki bu uyuşturucu sevkiyatı ağı, ülkemizde kimlere uzanmaktadır?” diye soran Kılınç şöyle konuştu:

“Uyuşturucu ticareti yapmaktan tutuklanan bazı kişilerin Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı ile fotoğrafları çıkmıştır"

“Uyuşturucu ticareti yapmaktan tutuklanan bazı kişilerin Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı dahil devlet büyükleri ile fotoğrafları çıkmıştır. Sorumluluk noktasındakiler hesap vermeden, kirli ilişkiler temizlenmeden, siyasetin finansmanı, siyasi çıkar mekanizmaları etkili denetime açılmadan, uyuşturucu ve uyuşturucuya bağlı sorunları çözmemiz mümkün görünmemektedir.”

"Uyuşturucu ile mücadeleyi savsaklamak anayasal suçtur"

“İçişleri Bakanı; uyuşturucu sorununa dikkat çeken, ailelerin feryatlarına tercüman olan Sayın Genel Başkanımıza laf yetiştirmekle meşgul olacağına, limanlarımızı, koylarımızı uyuşturucu şebekelerinden temizleyerek görevini yapsın” şeklinde konuşan Yüksel Mansur Kılınç, “Devletin tüm ilgili kurumlarına ve iktidara sesleniyorum. Uyuşturucu sorunu geçlerimizi kayıp kuşaklara dönüştürmeden, toplumsal huzurumuzu ve güvenimizi yok etmeden, Anayasal görevlerinizi yerine getiriniz. Uyuşturucu ile mücadeleyi savsaklamak anayasal suçtur. Uyuşturucu sorunu ile mücadelede güç birliği ve seferberlik gerekiyor. Alarm zilleri çalıyor. TBMM, güç birliği içinde bu mücadelede öncü olmalı” dedi.

"CHP’li Kılınç'tan uyuşturucu açıklaması: Türkiye'de 2 milyon bağımlı var; mücadele için seferberli." haberi, 20 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 20 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP’li Kılınç'tan uyuşturucu açıklaması: Türkiye'de 2 milyon bağımlı var; mücadele için seferberli.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Kılınç'tan uyuşturucu açıklaması: Türkiye'de 2 milyon bağımlı var; mücadele için seferberli.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:19 Beşiktaş'ta Oxlade-Chamberlain Şoku: Southampton'un 10 Milyon Euro'luk Teklifi!
  2. 17:08 ABD dolarında 34 yıl sonra bir ilk yaşadı!
  3. 16:59 Ünlü Yapımcı: Bruce Willis set çalışanlarına ekstra cebinden para verirdi!
  4. 16:55 İsrail Savunma Bakanı: Lübnan'da Hizbullah Komutanlarının Yarısı Öldürüldü
  5. 16:52 Türkiye Çöl Tozları ve Sıcak Hava Dalgasıyla Mücadele Ediyor
  6. 16:48 EURO 2024: Portekiz ve Türkiye, F Grubu Liderliği İçin Kıyasıya Mücadele Ediyor
  7. 16:47 Kısa vadeli dış borçta yeni rekor belirlendi! Merkez Bankası verileri paylaştı
  8. 16:45 Dolandırıcılar kara para aklamak için her şeyi denedi: Kiralık hesap oyunu
  9. 16:39 Mustafa Keser'e İbrahim Tatlıses'ten Ağır Sözler: "Kör Ol Fakat Nankör Olma!"
  10. 16:38 Yeni Mercedes-Benz G 580, ziyaretçileri ile buluşacak!
  11. 16:38 Gazze'deki Hastanede toplu mezar! Ellerini arkadan bağlayıp infaz etmişler
  12. 16:38 25 Nisan 2024 günlük burç yorumarı
  13. 16:32 Kireç Kalıntılarına Doğal Çözüm: Limon Tuzu ve Suyla Parlaklık Kazanın!
  14. 16:30 İrfan Can Kahveci'ye Dev Bir Teklif Geldi!
  15. 16:30 Yargıtay'da belirsizlik devam ediyor: 30 gündür başkan seçilemedi
  16. 16:29 İngiltere Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri, Polonya Ziyaretinde Güçlü Savunma Taahhüdünde Bulundu
  17. 16:28 Dışişleri açıkladı: 1915 olayları hakkındaki tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
  18. 16:25 BDDK'dan bankalara "limitleri artırmayın" talimatı geldi
  19. 16:25 Gazze'de Toplu Mezar Dehşeti: Elleri Bağlı Cesetler Nasır Hastanesi'nde Bulundu
  20. 16:23 Damacana su fiyatlarına rekor zam! Bir bardağı 2 buçuk liraya içiyoruz
Gündem Haberleri