CHP'li Nalbantoğlu'ndan Hayvanları Koruma Kanunu Tepkisi: "Yaşatmak Varken Öldürmek Niye?"

CHP'li Nalbantoğlu'ndan Hayvanları Koruma Kanunu Tepkisi:

CHP'li Nalbantoğlu'ndan Hayvanları Koruma Ka... CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, TBMM'de kabul edilen "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne sert tepki gösterdi. Nalbantoğlu, "Yaşatmak varken öldürmek niye?" diyerek, düzenlemenin ülke tarihine kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu’nda kabul edilen "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne sert tepki gösterdi. Nalbantoğlu, "Yaşatmak varken öldürmek niye?" diyerek, düzenlemenin bilimsel veriye dayanmadan, toplumsal uzlaşı aranmadan apar topar komisyondan geçirildiğini ve ülke tarihine kara bir leke olarak geçeceğini vurguladı.

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu’nda kabul edilen "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:

"Yaşatmak varken tüm yollar denenmiş de sonuç alınamamış gibi öldürmeyi tek seçenek olarak görmek olsa olsa cinnet halinin son evresidir. Bu düzenleme, Meclis ve ülke tarihine kara bir kir olarak geçecektir."

Nalbantoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmelerine başlanacak olan kanun teklifi hakkında "Yaşatmak varken öldürmek niye?" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Memleketin onca problemi varken, nüfusun büyük bir çoğunluğu işsizlik, yoksulluk ve açlıkla sınanırken, halkına yabancılaşmış, gerçeklerden kopmuş ve yalnız kendi gündemine odaklanmış bir yapıyla karşı karşıyayız. Bunun son örneği de toplumun büyük çoğunluğuyla inatlaşma pahasına Meclis gündemine getirilen katliam yasasıdır. Bilimsel hiçbir veriye dayanmadan, doğru dürüst tartışılmadan ve toplumsal uzlaşı aranmadan apar topar komisyondan geçirilen ve Meclis Genel Kurulu’na indirilen bu düzenleme Meclis ve ülke tarihine kara bir kir olarak geçecektir."

"Ülkemizde bir sokak hayvanı problemi vardır. Zaman zaman köpeklerin neden olduğu acı olaylar da yaşanmaktadır. Bu vakalara maruz kalmış insanların ve ailelerin isyanlarına ve haykırışlarına da hak vermemek mümkün değil. Ama bunun sorumlusu da yalnız sokak hayvanları değil, sokakları güvenli hale getiremeyen yönetimlerdir, yöneticilerdir. 22 senedir problemi görmeyen, sokak hayvanlarının popülasyonu ile aktif mücadele etmeyen AKP, çözümü sahipsiz hayvanların yok edilmesinde bulmuştur. Bunun bedelini de CHP’li belediyelere ödetmeye, belediyeler ile yurttaşları karşı karşıya getirmeye çalışmaktadır."

"Bu aşamada bir yandan sokaklarımızı daha güvenli hale getirmeli bir yandan da hayvan hakları mevzusunda vicdani duruşumuzu asla kaybetmemeliyiz. Çünkü bu dünya yalnız bizlerin değil, kedisiyle, köpeğiyle, kurduyla, kuşuyla, çiçeği ve böceğiyle hepimizin. Bizlerin olduğu kadar tüm canlıların yaşam hakkı var ve biz de bu hakka saygı duymak zorundayız. İnsan olmak bunu gerektirir. Vicdanlı olmak, ahlaklı olmak bunu gerektirir. Yaşatmak varken öldürmek niye? Bu nasıl bir insanlıktır, nasıl bir zihniyettir, nasıl bir anlayıştır. Öldürme hakkını size kim vermiştir? Bu cüreti nereden buluyorsunuz? Onların da bir canı olduğunu nasıl unutuyorsunuz? Nerede merhametiniz, nerede vicdanınız, nerede insanlığınız?"

"Biz mütemadiyen yaşamı savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Zorunluluk olmaksızın bir canlının bir hayvanın öldürülmesi yaşama karşı suçtur. Çözümü ve çaresi olan bir sorunda ölümü seçmek akıl tutulmasıdır, cinayettir. Biz bu cinayete ve suça ortak olmayacağız. İnsanız ve insanca bir çözüm istiyoruz. Bunun için de sonuna kadar direneceğiz."

"CHP'li Nalbantoğlu'ndan Hayvanları Koruma Kanunu Tepkisi: "Yaşatmak Varken Öldürmek Niye?"" haberi, 28 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'li Nalbantoğlu'ndan Hayvanları Koruma Kanunu Tepkisi: "Yaşatmak Varken Öldürmek Niye?" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Nalbantoğlu'ndan Hayvanları Koruma Kanunu Tepkisi: "Yaşatmak Varken Öldürmek Niye?" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:14 Cübbeli Ahmet Hoca İkitelli'de Saldırıya Uğradı
  2. 14:07 Kulaklık Kullanımı Gençlerde İşitme Kaybı Riskini Artırıyor
  3. 13:49 İETT’den ücretsiz ulaşım müjdesi! Yeni eğitim yılına özel seferler artırıldı
  4. 13:47 Sosyal Önyargılar ve Yanlış Anlaşılmalar İnsanları Empatiye İtebilir
  5. 13:43 9 Eylül'de Okullar Açılırken Hava Durumu: Sağanak Yağışlar Geliyor
  6. 13:39 Seattle'da Ayşenur Eygi için büyük protesto: İsrail karşıtı gösteriler
  7. 13:37 Galatasaray'da Mauro Icardi krizi: Sahalara dönüşü 1.5-2 ay sürecek
  8. 13:32 Narin'in cansız bedeni otopsi için Adli Tıp'a götürüldü
  9. 13:22 Narin Güran’ın Cansız Bedeniyle İlgili Şok İddia: "Cesedi Günlerce Taşınmış"
  10. 13:15 Eğitim Lüks Oldu, Bir Çocuğun Okul Harcaması Dudak Uçuklattı!
  11. 13:06 Tetikçiden ilginç savunma: 1.5 milyona öldürecek adamlar değiliz
  12. 13:03 Özgür Özel: "Kılıçdaroğlu'na Tüzük Taslağını Anlattık, Her Şey Onaylandı"
  13. 12:59 İstanbul’da sağanak yağış Anadolu Yakası’nı felç etti
  14. 12:51 Sehle Gündüz, Sevgilisi Tarafından Başından Vuruldu ve Üç Günlük Yaşam Mücadelesini Kaybetti
  15. 12:45 Sosyal yardım alan milyonlarca kişi için inceleme başladı! Yardımlar kesilebilir
  16. 12:35 Yılmaz Tunç'tan Narin için açıklama: "Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir"
  17. 12:05 Milli basketbolcu İlkan Karaman hayatını kaybetti
  18. 11:26 Günlerdir aranan Narin'in cansız bedeni bulundu
  19. 10:07 Polat Ailesinde 'Gelin Krizi': Dilan'ın Eltisi ve Görümcesi Arasında Gerilim Tırmandı!
  20. 10:05 Uzmanlardan Şok Tahmin: Altın ve Dolar Fiyatlarında Keskin Düşüş Öngörülüyor
Gündem Haberleri