CHP'li Özel: Erdoğan'ın sözleri kurucu meclise hakarettir

CHP'li Özel: Erdoğan'ın sözleri kurucu meclise hakarettir

CHP'li Özel: Erdoğan'ın sözleri kurucu mecli... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bugün düzenlediği basın toplantısında AKP'li Cuhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın “26. dönem, ikinci kurucu meclistir'' sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bugün düzenlediği basın toplantısında AKP'li Cuhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın “26. dönem, ikinci kurucu meclistir'' sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “26. dönem, ikinci kurucu meclistir'' sözlerine karşılık "Hadsiz benzetme" değerlendirmesinde bulunarak, "Lidere teslim olan vekillerin, ikinci kurucu meclis olarak nitelendirilmesi, meclisin ilk başkanı Mustafa Kemal Atatürk’e hakarettir." dedi.

ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ
Özel, “Hadsiz bu benzetme için, cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’nı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyeti huzurunda tüm birinci meclisten özür dilemeye davet ediyoruz. Bu sözler kurucu meclisteki herkesin iradesine, hatıralarına ve ruhlarına büyük bir hakarettir, ihanettir'' dedi.

Özgür Özel, konuşmasının devamında şunları söyledi; 

ENSESİNDEN TUTUP KAPININ ÖNÜNE KOYDULAR
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, iftar yemeğinde bir konuşma yaptı: ''26. dönem ikinci kurucu meclistir, çok önemli krizleri suhuletle yönettiler.’ Neydi o başka partide kriz olacak iş? Yüzde 49 oyla seçilmiş bir başbakanı, ensesinden tutup kapının önüne koyan tarafsız cumhurbaşkanı olması gereken Erdoğan, Davutoğlu’na parti içinde sivil darbe yapmış. AKP grubu, kendi elleriyle seçtiği başbakana sahip çıkmayıp, demokrasiye vurulmuş bu ağır darbeye sessiz kalmıştır. Erdoğan, onlara bu yüzden teşekkür etmiştir.

BÜYÜK BİR HAKARET, BÜYÜK BİR İHANET
Bu meclis, ikinci kurucu meclistir diyor. Buna verilecek tek cevap, ''Hadi oradan’ demektir. Lidere teslim olan vekillerin, ikinci kurucu meclis olarak nitelendirilmesi, meclisin ilk başkanı Mustafa Kemal Atatürk’e hakarettir. Bir kişiye iradesini teslim edenlerle, Polatlı’dan top sesleri gelirken Meclis’i Kayseri’ye taşımayanları bir tutmak, kurucu meclisteki herkesin iradesine, hatıralarına ve ruhlarına büyük bir hakarettir, ihanettir. Herkes haddini bilecek, herkes terbiyesini takınacak. 316 parmak vekille, oradaki kurucu meclisin kahraman vekillerini ve Atatürk’ü kimse yan yana ağzına almayacaktır. O meclis, sarayın yetkilerini alıp halka verdi, saltanatı bitirdi, demokrasiyi getirdi. Bu meclisteki AKP ve MHP grupları halktan aldıkları emanete ihanet ettiler, yetkileri bir başka saraya, bir tek adama verdiler. Referandumun ikinci turu 24 Haziran’dadır. Sizinle bu millet, bir kere daha hesaplaşacaktır. Yetkilerini saraya verenlere, 24’ünde çok meraklı oldukları Osmanlı tokadı da cumhuriyet iradesi de balyoz gibi tepelerine inecektir. Hadsiz bu benzetme için, cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’nı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyeti huzurunda tüm birinci meclisten özür dilemeye davet ediyoruz.

OY AVCILARINI GÖRÜN
Sarayın başdanışmanı İlnur Çevik, seçimlerden sonra çözüm süreci yeniden başlayabilir demiştir. Ardından Sözcü İbrahim Kalın, yalanlama yapmak zorunda kalmıştır. İlnur Çevik’in yeni çözüm süreci açıklamasını Bahçeli’ye yönlendiriyoruz. İbrahim Kalın’ın yalanlamasını da muhafazakar Kürt seçmenlere iletiyoruz. İyi polis, kötü polisi oynayalım derken ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Vatandaşımız bu oy avcılarını görsün. Ne konuşulacaksa 24 Haziran’dan sonra oluşacak Meclis’te konuşulacak. Bu ülke hangi sorununu konuşacaksa, mecliste konuşacağız. Ne talep varsa, atanamayan öğretmeninden, yaşa takılan emeklisine herkesin talebi mecliste çözülecek. Tek adam için ittifak yapmıyoruz, milletimizle ittifak yapıyoruz. Erdoğan için anayasa yapmıyoruz, her doğan için anayasa yapacağız.

BİR ANANIN EVLADINA VERDİĞİ DESTEK
Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin performansını görenler, her gün iftira atıyorlar. Çıkmışlar, CHP, İnce’ye destek olmuyor diyorlar. Kampanyada, partinin cumhurbaşkanı adayına harcama yapması yasak. Hepimiz kendisine bağışlarımızla destek oluyoruz. Muharrem İnce, küçücük bir uçakla kampanya yaparken, mevcut cumhurbaşkanının altında uçaklar, sayısız helikopter, makam arabaları var. Bir tarafta devletin imkanları, bir tarafta milletin imkanları yarışmaktadır. CHP, kanuna, kurala saygılıdır, haram yemez, devlet imkanlarını kullanmaz. İnce’ye CHP’lilerin verdiği destek, bir ananın evladına, bir kardeşin aynı karından çıktığı kardeşine verdiği destek neyse odur.

MASKELERİ DÜŞÜRÜLDÜ
İnce’nin ABD’ye Gülen iadesi gerçekleşmezse İncirlik’i kapatırım yaklaşımı dünyada gündem olmuştur. Haysiyetli dış politika, Muharrem İnce ile yeniden hayat bulacaktır. Fetullah Gülen’i talep ederken dünya kadar evrak doldurup bir sürü gerekli işlemi yerine getirmeyenlerin, durduk yerde idam tartışması başlatanların maskeleri İnce tarafından düşürüldü. Farklı yollardan aynı menzile gidenlerin, düşman görünürken birbirini nasıl kayırdıkları, Fetullah Gülen’in Türkiye’ye gelmesinden en çok Recep Tayyip Erdoğan’ın korktuğu, Gülen’in iadesini görünüşte istediklerini Muharrem İnce ortaya çıkarmıştır. Fetullah Gülen, iş ikinci tura kalırsa 8 Temmuz’a kadar Pensilvanya’da kalabilir, ama 9 Temmuz’dan tezi yok, Muharrem İnce Gülen’i getirecek, Gülen yargılanacak ve buradaki bütün bağlantıları ortaya çıkacaktır.

TARİH ÖNÜNDE HESAP VERİRLER
Özel, yetki kanununu Anayasa Mahkemesi’ne götürdüklerini de belirterek, “Anayasa Mahkemesi’nin beklediği her saniye, AKP’ye imkan tanıdığı her gün, sivil darbenin yeni bir fazına geçilmesi demektir. Anayasa Mahkemesi’nin her bir üyesi bunun sorumluluğunu taşımak zorundadır aksi halde tarih önünde hesap vereceklerdir. Milletvekili arkadaşlarımız Murat Bakan ve Tahsin Tarhan, Anayasa Mahkemesi’ne yetki kanununu iptaline ilişkin dilekçesini verdiler. Anayasa Mahkemesi’nden ivedilikle ve tedbir talepli görüşme talep ediyoruz. Bugünden itibaren anayasanın meclis yapsın dediği, bu devredemeyeceği yetkisini, hükümete devretmesine sessiz kalınacak her gün Anayasa Mahkemesi’nin kendisini inkarıdır. Anayasa Mahkemesi’nin beklediği her saniye, AKP’ye imkan tanıdığı her gün, bir sivil darbenin yeni bir fazına geçilmesi demektir. Anayasa Mahkemesi’nin her bir üyesi bunun sorumluluğunu taşımak zorundadır aksi halde tarih önünde hesap vereceklerdir.?'' ifadelerini kullandı. 


 

"CHP'li Özel: Erdoğan'ın sözleri kurucu meclise hakarettir" haberi, 18 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 18 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'li Özel: Erdoğan'ın sözleri kurucu meclise hakarettir haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Özel: Erdoğan'ın sözleri kurucu meclise hakarettir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Gündem Haberleri