CHP’Lİ Özel: MHP, güneşte eriyen buz gibi erimeye devam ediyor

CHP’Lİ Özel: MHP, güneşte eriyen buz gibi erimeye devam ediyor

CHP’Lİ Özel: MHP, güneşte eriyen buz gibi er... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Radyo Viva’da katıldığı programda, “MHP, tarihsel süreci içinde kendi tabanı tarafından, sevenleri tarafından sorgulanacaktır. Güneşte eriyen buz gibi erimeye devam e

ABC Haber Merkezi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Radyo Viva’da “Özay Şendir ile İnce Ayar” isimli programa katılarak, CHP ile MHP ilişkileri ve Soma davasının haziran ayında yapılacak karar duruşmasına ilişkin soruları yanıtladı. Özel, “Bugün MHP’yi yönetenlerin, MHP’yi getirdiği noktada, diktatoryal rejimlerin çok sevdikleri makbul muhalefet noktasıdır. MHP, majestelerinin muhalefeti olmayı geçmiş, artık kendisini iktidarda sanan, iktidarda olmadığı, bir bakanlığı olmadığı, yürütmede herhangi bir gücü olmadığı halde iktidarmış gibi davranan bir partiyle karşı karşıyayız. MHP, tarihsel süreci içinde kendi tabanı tarafından, sevenleri tarafından sorgulanacaktır. Güneşte eriyen buz gibi erimeye devam ettiklerini görüyoruz” dedi.

Özel, şunları kaydetti:

’GÜNEŞTE ERİYEN BUZ GİBİ ERİMEYE DEVAM ETTİKLERİNİ GÖRÜYORUZ’
Bütün diktatörler, iki şeyden beslenirler. Yarattıkları korku ve umutsuzluk ortamından dolayı seçmenin korkup, yılıp, sinip artık itiraz etmiyor oluşundan ve seçimlerdeki düşük katılım oranından. Bütün iktidarlar her türlü yönetimde vardır, rejimi demokrasi yapan muhalefetin varlığıdır, bu nedenle makbul bir muhalefet ararlar. Bugün MHP’yi yönetenlerin, MHP’yi getirdiği noktada, diktatoryal rejimlerin çok sevdikleri makbul muhalefet noktasıdır. MHP, majestelerinin muhalefeti olmayı geçmiş, artık kendisini iktidarda sanan, iktidarda olmadığı, bir bakanlığı olmadığı, yürütmede herhangi bir gücü olmadığı halde iktidarmış gibi davranan bir partiyle karşı karşıyayız. Bu atipik bir durum. Sorunlu, sorgulanan bir durum. 7 Haziran’da 80 milletvekili olan MHP, yönetim kadrolarının yaptığı tercih sonucunda milletvekili sayısı önce 40’a düştü, şimdi 30’a yaklaştı. MHP’nin oyu son anketlerde yüzde 6,2 görülüyor, kendi içinden çıkan bir partinin barajı geçtiği görülüyor. Yaşananlar ortada demek ki. MHP, tarihsel süreci içinde kendi tabanı tarafından, sevenleri tarafından sorgulanacaktır. Yukarıda ittifak var, tabanda ittifak yok dedikleri şekilde, tabanları tarafından, kendi seçmenleri tarafından şimdiden cezalandırılmış durumdadır. Güneşte eriyen buz gibi erimeye devam ettiklerini görüyoruz.

’HAZİRAN AYINDA HERKESİ SOMA DAVASINA BEKLİYORUZ’
Gelecek ay Soma katliamının 4. yıldönümünü hep birlikte acıyla anacağız. Soma davasında haziran ayı içinde yapılacak duruşmanın son duruşma olmasını bekliyoruz. Facia yaşandıktan sonra bu ülkede 80 milyon kişi hep birlikte ağladık ve dendi ki, ‘Biz bundan sonra evlatlarımızın madenlerde iş kazalarında ölmesine izin vermeyeceğiz.’ 13 Mayıs günü facia yaşandı, bütün dünyanın gözü oraya döndü. 3 tane ‘S’; sermaye, siyaset ve sarı sendika üçgeni, 301 evladımızı yutmuştu. Tedbirler alınmamış, denetimler yapılmamış, müfettişe önceden haber verilmişti, yandaş şirket siyaseti finanse etmiş, iktidar partisi mitingine işçiler zorla götürülmüştü. İş güvenliği, iş güvenliği gibi olsaydı, siyaset ile sermaye ilişkisi birbirini besliyor olmasaydı, denetimler düzgün yapılıyor olsaydı bu facia yaşanmazdı. Soma davasının ilk günü oradaydım, 4-5 kilometrelik bir kuyruk vardı, on bin kişi dışarıda bekliyor, salona sığmıyordu. Suçlananlar kafasını yerden kaldıramıyorlar, içeride annelerin hıçkırık seslerinden millet birbirini duymuyordu. İlerleyen duruşmalarda, salonda 150-200 kişi kaldı, moral üstünlük şirkete geçti. İlk hedefimiz 13 Mayıs’ın anmasını bölünmeden, parçalanmadan, azalmadan hep birlikte yapmak. Sonrasında haziran ayının sonunda yapılacak duruşma blokunda herkesi davaya bekliyor olacağız.

"CHP’Lİ Özel: MHP, güneşte eriyen buz gibi erimeye devam ediyor" haberi, 13 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP’Lİ Özel: MHP, güneşte eriyen buz gibi erimeye devam ediyor haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’Lİ Özel: MHP, güneşte eriyen buz gibi erimeye devam ediyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  2. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  3. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  4. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  5. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  6. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  7. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  8. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  9. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  10. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  11. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  12. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  13. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  14. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  15. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  16. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  17. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  18. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  19. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  20. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
Gündem Haberleri