CHP'li Özel'den iktidara ekonomi tepkisi: Tek bildikleri IBAN atmak

CHP'li Özel'den iktidara ekonomi tepkisi: Tek bildikleri IBAN atmak

CHP'li Özel'den iktidara ekonomi tepkisi: Te... Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinden sonra Meclisten çıkarılan tezkerenin amacının ortadan kalktığını ve orada bir dakika dahil durulmaması gerektiğini söylediklerini anımsattı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Dün yapılan açıklamayla Mehmetçik, Afganistan'dan çekiliyor. Yaptığımız uyarıları dikkate almayanlar, ABD ve İngiltere'nin kendi vatandaşlarına, 'Kabil Havalimanına yaklaşmayın IŞİD saldıracak' istihbaratından sonra herhalde ne demek istediğimizi anladılar." dedi.

Türk askerlerinin, artık Taliban'ın egemenliğindeki bir ülkede bulunmasının risklerine işaret ederek, çağrıda bulunduklarını belirten Özel, şöyle konuştu:

"Biz bunu söyledikçe Sayın Devlet Bahçeli'den tutun Sayın Mustafa Destici'ye, Recep Tayyip Erdoğan'dan tutun AK Parti'nin bütün sözcülerine kadar Afganistan'da bulunmamızın ne kadar önemli olduğu, 'Oradan asla çekilmeyeceğimiz' söylenip, dünya kadar da hakaret işitmiştik. Dün yapılan açıklamayla Mehmetçik, Afganistan'dan çekiliyor. Bizim yaptığımız uyarıları dikkate almayanlar, ABD ve İngiltere'nin kendi vatandaşlarına, 'Kabil Havalimanına yaklaşmayın IŞİD saldıracak' istihbaratından sonra herhalde ne demek istediğimizi anladılar."

Özel, bu bölgede görev yapan Mehmetçiği, görevleri süresince gösterdikleri çaba ve kahramanlıklardan dolayı tebrik etti.

Kovid-19'la mücadele kapsamında, aşı hakkı tanımlanan herkesin aşı yaptırmasını isteyen Özel, salgından aşıdan başka kurtuluş noktasının olmadığını dile getirdi.

Özel, Sağlık Bakanlığının paylaştığı turkuaz tablonun artık aşılılar ve aşısızlar için ikiye ayrılması gerektiğini vurgulayarak, "Aşıya en önemli teşvik ve aşı karşıtlığıyla en etkin mücadele turkuaz tabloyu iki ayrı renge bölmektir. Turkuaz tabloyu yine yayınlayın ama bir mavi bir kırmızı tabloda yayınlayın. 'Aşı olanlarda ölüm, vaka budur; aşı olmayanlarda budur' deyin." ifadesini kullandı.

Aşılamanın olmadığı geçen yıl 1-25 Ağustos'taki Kovid-19 nedeniyle yaşanan ölümler ile bu yılın aynı dönemine ilişkin rakamları paylaşan Özel, "Sağlık Bakanlığı, maalesef verileri zamanında, etkin, şeffaf bir şekilde paylaşmadığı, bütün bilim insanlarına bu verileri açmadığı için üzerinde düzgün çalışmalar yapılamayıp, doğru çıkarımlarda da bulunulamıyor. Sağlık Bakanlığını bir kez daha ellerindeki bütün verileri geriye dönük olarak paylaşmaya davet ediyoruz." dedi.

Özel, 24 Haziran 2021'de Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), kanun gereğince ölüm ve nedenlerini ilan etmesi gerektiğini ifade ederek, "Bunu her sene yapıyor. Bu sene yapamadı. Yapamama sebebi; Sağlık Bakanlığı, TÜİK'e verilerini kapattı." görüşünü savundu.

Okulların açılacağını anımsatan Özel, eğitimcilerin, öğrencilerle temas eden herkesin bir an önce ve eksiksiz aşılanması gerektiğini belirtti. Özel, "Mutlaka okulların açılması gerektiğini savunuyoruz. Ama tedbirler de alarm seviyesine getirilmeli." dedi.

CHP'li Özgür Özel, iktidarın ekonomi politikalarını "Son bir yıl içinde elektriğe 3 defa, benzine 11 kez, motorine 8 kez, LPG'ye de 6 kez zam yaptılar" diyerek eleştirdi. Özel, "Tek bildikleri; bir doğal afet olsun da vatandaşa IBAN atalım" diye de iktidara tepki gösterdi.

-"Türkiye ittifakı"

Millet İttifakı'nın genişleyip genişlemeyeceğine ilişkin bir soruya Özel, şöyle karşılık verdi:

"İttifakın en önemlisi Türkiye ittifakıdır. Bu bölünmüşlüğü, parçalanmışlığı, kutuplaşmayı, birbirlerini ötekileştirmişliği pompalayan zihniyete karşı Millet İttifakı'nın gelecekteki en büyük hedefi Türkiye ittifakıdır. Bütün Türkiye'yi kucaklayacak, seçim sonrasında artık kimsenin öteki olmadığı, fakirliğe mahkum olmadığı hep birlikte toparlanacağımız Türkiye ittifakını seçimden sonra kuracağız. O seçime kadar Millet İttifakı seçimi kazanmak için elinden gelen her şeyi yapacak. Genişleme, daralma onlar siyasi partilerin başta liderleri, yetkili kurullarının alacağı kararlar. Benim bilgim dahilinde ne bir daralma ne bir genişleme var. Şu anda sapasağlam ayakta duran bir Millet İttifakı var."

 

"CHP'li Özel'den iktidara ekonomi tepkisi: Tek bildikleri IBAN atmak" haberi, 26 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 26 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Özel'den iktidara ekonomi tepkisi: Tek bildikleri IBAN atmak haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Özel'den iktidara ekonomi tepkisi: Tek bildikleri IBAN atmak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Politika Haberleri