CHP'li Özkoç: Köylüler, elleriyle yangını söndürmeye çalışırken; eğitim almış askerlerimiz, neden onların yanı

CHP'li Özkoç: Köylüler, elleriyle yangını söndürmeye çalışırken; eğitim almış askerlerimiz, neden onların yanı

CHP'li Özkoç: Köylüler, elleriyle yangını sö... CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, askerin ve kolluk kuvvetlerinin yangın söndürme çalışmalarına katılması için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüklerini açıkladı.

Özkoç, “Askerlerimiz niye alanda değil? Köylüler elleriyle yangını söndürmeye çalışırken; eğitim almış askerlerimiz, neden onların yanında yok. Rize’de sel felaketinde askerlerimiz orada. Aynı askerimiz neden Ege bölgesindeki bu felaket içinde milletimizle yan yana değil” dedi. Özkoç, “Gerek görmemeleri içimizi acıtıyor” diye konuştu.

Muğla’daki yangın bölgesindeki koordinasyon 6 gündür koordinasyon çalışmalarına katılan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, açıklamalarda bulundu. 

"Kompleks haline getirmeyin"

“Böyle zamanlarda felaket tellallığı yapmak istemiyoruz. İktidara sesleniyoruz, diyoruz ki; ‘biz birlik ve beraberlik içerisinde bu felaketlerin üzerine gidelim.’ 11 tane büyükşehir belediyemizin gücü ile birlikte, ilçe belediyelerimizin güçleri ile birlikte, itfaiyelerimiz ile birlikte yangını söndürmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

İtfaiyelerin orman bölgesine girmesi kanunen yasak. Orada yangın söndürme çalışmalarını yapacak olan Orman Bakanlığı, orman bölge müdürlüğü. Fakat yetersiz kalınan yerler var. Sizlerden rica ediyoruz. Bunu kompleks haline getirmeyin. Bunu bir acziyet olarak görmeyin. Bu ülkeyi birlikte yönetiyoruz. Birlikte afetlerle mücadele edelim. Bunun üzerinden bile birbirimizle ilgili karşıtlık yaratmayalım.

"Uçak için ne lazımsa, para ise para"

Bugüne kadar tedbir almadınız. Yangın uçakları yok, büyük bir sıkıntı var; ormanlar yanıyor, canlılar ölüyor, insanlar ölüyor. Bununla ilgili bir kere daha sesleniyoruz. Uçak için ne lazımsa; para ise para, maddiyat ise maddiyat… Bu millet bunca yıldan beri vergi ödüyor. Belediyeler kendi güçleri ile elimizden gelen yapacağız diyorlar. Açın bu belediyenin önünü. 11 tane büyükşehir belediyesinin önünü açın. Onların yardımları sağlayabilmesi için siz de gerekli desteği verin. Beraber, birbirimizi ayrıştırarak değil. Bu yangınları bir an önce söndürelim.

Köylüler feryat ediyorlar. Vatan ve millet için birlik, böyle zamanlarda gözle görülür olmalı. Askerlerimiz niye alanda değil? Köylüler elleriyle yangını söndürmeye çalışırken; eğitim almış askerlerimiz, neden onların yanında yok. TOMA’ları toplumsal olaylarda kullanıyorsunuz. Su sıkıyorsunuz. İtfaiye ile beraber onlar, hiç olmazsa, yangının yolu geçip de yerleşim alanlarına gelmemesi için moral, motivasyon için neden milletimizle, belediyelerimizle birlikte değiller?

Rize’de sel felaketinde askerlerimiz orada, orada moral veriyor; onlarla birlikte oluyor. Aynı askerimiz neden Ege bölgesindeki bu felaket içinde milletimizle yan yana değil.

"Her şeyi milletimizle paylaşabiliriz"

Sizlerle yaptığımız görüşmelerimiz kayıt altında. Sizlerle yaptığımız her konuşmayı, her şeyi milletimizle paylaşabiliriz. Ama biz bunu bir devlet ciddiyeti içerisinde sürdürmek istiyoruz. Bizde bunlar. Ne cevap veriyorsunuz, ne yapıyorsunuz biliyoruz.

"Vali, belediye başkanını neden kriz komitesine çağırmaz"

Belediye başkanlarını, büyükşehir belediye başkanını kriz komitesine çağırmamak; bir valinin hangi aklıya hareket ediyor olması gerekiyor. Ne demektir bu? Bir vali, büyükşehir belediye başkanını neden kriz komitesine çağırmaz. ‘Onun ekipleri burada.’ Onun ekiplerine sen yönlendirme, koordine etme yetkisine sahip değilsin. Sen başkanını çağır, ekipler de orada olsun, birlikte hareket edin.

Birlikte hareket edelim, diyoruz. Neden milleti böyle bir zamanda ayrıştırmaya çalışıyorsunuz. Felaket tellallığı yapmıyoruz. Ama size söylüyorum. Bu kaybettiklerimiz tekrar yerine konacak. Buralar tekrar yeşillenecek. Oralarda tekrar canlılar dolaşmaya başlayacak. Ama yaşadıklarımız bugünleri, bize yaşattırdıklarınızı asla unutmayacağız.

"Bugün susuyoruz"

Milli Savunma Bakanı ile İçişleri Bakanı ile görüştük. Sorularımızı onlara yönelttik. Milletvekili arkadaşlarımızı aradık, görüşün dedik. Onlara sorun dedik. Bizim birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Neden onlar sahada değiller diye sorun, dedik. Aldığımız cevaplar içimizi acıtıyor. Gerek görmemeleri içimizi acıtıyor. Milletimizle beraber kol kola olmamalı içimizi acıtıyor. Söylenecek çok şey var. Bugün susuyoruz. Ama bu yaşananları yaşatmaya hakkınız olmadığını bir kere daha söylüyorum.”

"CHP'li Özkoç: Köylüler, elleriyle yangını söndürmeye çalışırken; eğitim almış askerlerimiz, neden ." haberi, 04 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 04 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'li Özkoç: Köylüler, elleriyle yangını söndürmeye çalışırken; eğitim almış askerlerimiz, neden .. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Özkoç: Köylüler, elleriyle yangını söndürmeye çalışırken; eğitim almış askerlerimiz, neden .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Gündem Haberleri