CHP''li Öztrak: 29 Ekim''de 3. Havalimanı açılmazsa sorumlusu tek adamdır

CHP''li Öztrak: 29 Ekim''de 3. Havalimanı açılmazsa sorumlusu tek adamdır

CHP''li Öztrak: 29 Ekim''de 3. Havalimanı aç... CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkez''de yaptığı açıklamada Katar''ın Türkiye''ye ''hediye ettiği'' denilen Katar emiri''nin uçağına dair konuştu.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yaşanan ekonomik krizi değerlendirdi. Öztrak, "Yaşanan kriz için faturayı görünce ay sonunu getirebilmek için aldığı malları kasada bırakmak zorunda kalan emekli Ali Rıza amcamızın krizi, bu kriz fabrikasını kurtmaya çalışan sanayicimizin krizi, bu kriz çiftçimizin krizi. Evet bu kriz sizin kriziniz değil, bu kriz sizlerin srtına çöktüğünüz milletimizin krizidir. dedi. İktidarın aile boyu seyahatler yaptığını ve gösterişli toplantılar düzenlediğini ifade ederek iktidara yüklendi. 

Öztrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

 ÖĞRETMENLER İÇİN MESLEK YASASI

 Meclis açılı açılmaz ilk işimiz bir Öğretmen Meslek Yasası'nı Meclis'e sunmak olacak. Ek göstergenin 3600 olması ve öğretmenler gününde bir maaş ikramiye verilmesi hususu olacak. Öğretmenlerimizi sözleşmeli öğretmen baskısından bir an önce kurtarmak istiyoruz.

 ÜZERİNDE DURULMASI GEREKEN HUSUS

İşsizlik sürekli artıyor. Genç işsizliğin yüzde 19'u aşması da üzerinde durulması gereken bir husus.

 POS CİHAZLARI

Bankaların dağıttığı pos cihazı 1 milyon 700 binden 1 milyon 600 bine düşmüş. Bu yüzde 7'ye yakın bir azalma demek. Bütçe açığı artarken, faiz giderleri 50 milyarı geçti. Aslıdna ekonomide tüm göstergeler hızla kötüye doğru gidiyor.

UÇAK ELEŞTİRİSİ

Saraylarda oturuyorlar, smoothieleri içiyorlar, ama son bir şey yaptılar ki bu her şeyin tuzu biberi oldu. Türkiye'ye Katar bir uçan saray hibe etmiş. Millet krizde inim inim inlerken onlar bir uçan saray almak için gerekli girişimlerde bulunmuşlar. Katar Emiri de demiş ki ben bu uçağı size satmam, hibe ederim. Bu ülkenin Katar'ın hibesine ihtiyacı yok! Bu ülkenin yöneticilerinin uçan saraylarla sağa sola gitmelerine de ihtiyaç yok! Bu iktidarın sabahlara kadar ağzından düşürmediği yerlilik-millilik nerede kaldı? Bu mu millilik?

 Kamu özel işbirliği projelerine devam edeceğiz diyorlar. Niye? Bu projeler aslında sizin dolarla garanti verdiğiniz, yandaş holdinglerinize sunduğunuz birtakım projeler. Bunun sebebi, yandaş holdingler kar etmeye devam etsin mesele budur.

'29 EKİM'DE AÇILMAZSA TEK ADAM SORUMLUDUR'

Bir de bu uçan sarayın ineceği havaalanı meselesi var. Önce bu havaalanının pistlerinin çöktüğünü duyduk, sonra ihalelerde sorun oldu. Şimdi orada emekçiler ayakta. İnsanca çalışma şartları istiyorlar, üzerlerine TOMA'larla gidiliyor. Gözaltına alınıyorlar... Bu havaalanının açılışı 29 Ekim'e yetişmeyecek. İktidar bu gecikmeye bahane arıyor. Kim ne yaparsa yapsın bir tane sorumlu vardır. O da 'tek adam'

 VARLIK FONU ELEŞTİRİSİ

Bu ülkenin elde kalan son gümüşlerinin devredildiği bir Varlık Fonu var. Önce kendini, sonra damadını atadı buraya. Varlık Fonunu birlikte yönetecekler, bu kamu yönetiminde daha önce görülmemiş bir olay. Varlık Fonuna patron olmayı, milletin derdine derman olmaya tercih etti. Bu ancak ortadoğu ülkelerinde görülen bir tablodur. Türkiye'nin dünyadaki başarısız devletler ligine düşmesine ramak kalmıştır.

 100 günlük icraat programı açıkladılar, tutmadı. Yeni ekonomi modeli dediler, olmadı. Türk lirası çökmeye, faiz coşmaya devam etti. Enflasyon aldı başını gitti. Hadi bu sefer dediler, biraz aspirin tedavisiyle işi götürelim, o da tutmadı.

 Geçtiğimiz hafta, dolarla yapılan sözleşmeleri TL'ye çeviren bir yasal değişmeyi açıkladılar. Açıkladılar ama, bununla ilgili tüm belirsizlikler sürüyor. Bu sabah Ankara Belediyesi bir açıklama yaptı: Vatandaşın kartında bulunan doğalgaz kontörlerini türk lirasına çeviriyoruz. Bu düzenlemenin söylediği şey: Bundan sonra doğalgaza yapılacak zamlar anında vatandaşa yansıyacak. Bunun söylediği şey budur. Bir iş yaparken bir başkasını bozuyorlar, ortaya atılan cin fikrin ekonomide bir saatli bomba etkisi yapacağı düşünülemiyor. Bu şekilde bu işin gitmesi mümkün değildir, iktidarı kendilerine bir çeki düzen vermeye çağırıyorum. Bu orta vadeli program da aspirin tedavisinden ibaret olursa, bu milletimize çok ciddi bedeller ödetir.

 Biz bu krizin başında 13 tane madde önerdik. Bu 13 maddedeki düzenlemelerle ekonomide gerekli güveni sağlamaları mümkün. OVP, vatandaşa, tüketiciye, yatırımcıya bir umut vermeli. Ekonomiye güveni tekrar sağlamalı, ayakları yere basmalı.

 Artık ekonomi için yapılmış olan bir OVP de piyasalarda beklenen toparlanmayı sağlamaz. Türkiye'de demokrasiye olan bağlılığını, insan haklarını, basın özgürlüğünü güçlendirecek reformların da bir an önce kamuoyuna açıklanması gerekir.

 'FAİZE SEBEP ARIYORSANIZ, UÇAN SARAYIN AYNASINA BAKIN'

 Hatırlayacaksınız, 24 hazirandan önce "bu kardeşinize yetkiyi verin, bu faizle nasıl uğraşılacak onu göreceksiniz" dedi. Ne oldu? Geldi AKP iktidarının en yüksek faiz artışını yaptı. Buna oy veren vatandaşlar bir şey demesin diye, Merkez Bankası'yla bir kavga başlattı. Üzerinden 3 ay geçmeden, tek adam düzeninin 80 milyonu ezmek için kurulduğu ortaya çıktı.

 Faize sebep arıyorsanız yeni aldığınız uçan sarayın aynalarına bakın, bütün bunların sebebi orada göreceğiniz yüzdür. Sebep sizsiniz, tek adam rejiminiz, keyfilikler...Açık söylüyorum, bu faiz esnafı, tüccarı, vatandaşı batırır. Yatırımcıları bankaya esir eder, ekonomiyi durdurur. Milletin derdine derman olacak tedbirleri bir an önce alın. Tek adam, tek sorumlu demektir. Yok dış güçler, yok Merkez Bankası... Bunların arkasına saklanmayın.

 ÇORLU'DAKİ TREN KAZASI

 Bu hafta Ulaştırma Bakanı Çorlu'ya gidip, bu kazanın nedeni yağmur dedi. İnsanlar analarını babalarını yitirdi, kollarından bacaklarından oldu. Bunlardan yağmur deyip kaçamazsınız. Yitirilen bu hayatların, bu uzuvların hesabının sorulmamasının nedeni AKP'dir.

  İŞ BANKASI AÇIKLAMASI

  İş bankası hisselerine el koymayı, 12 eylül paşaları da denemişti. Ama mahkemeden döndü. O dönemdeki darbecilerin yapamadığını sayın Erdoğan yapmaya çalışıyor. Bu döneme sivil darbe deyince kızıyor, darbeye darbe demek zorundayız.

 Türkiye'ye hibe edilen her şeyin mutlaka kaydı olur. Bu belgelerin Saray tarafından kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz. Bunlar açıklansın ki, bu hibe mi, satın alma mı ortaya çıksın. Bugün bu ülke bu haldeyken uçan sarayla uçmak haramdır, günahtır, yazıktır.

 
 

"CHP''li Öztrak: 29 Ekim''de 3. Havalimanı açılmazsa sorumlusu tek adamdır" haberi, 17 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP''li Öztrak: 29 Ekim''de 3. Havalimanı açılmazsa sorumlusu tek adamdır haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP''li Öztrak: 29 Ekim''de 3. Havalimanı açılmazsa sorumlusu tek adamdır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  2. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  3. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  4. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  5. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  6. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  7. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  8. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  9. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  10. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
  11. 18:39 Run:ai'nin Satın Alma Değeri 700 Milyon Doları Aştı: Kurumsal Teknoloji Yönetiminde Yeni Adım
  12. 18:36 Galatasaray, Adana Demirspor Maçı İçin Son Hazırlıklarını Tamamlıyor
  13. 18:35 Dolar ve altın yatırımcılarının geleceğini şekillendirecek önemli tarih!
  14. 18:33 Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı
  15. 18:29 Gazze'de Kritik Kıtlık Tehdidi: İsrail Engelleri ve Çatışmalar Yardımı Zorlaştırıyor
  16. 18:25 Independiente Teknik Direktörü Carlos Tevez Hastaneye Kaldırıldı: Sağlık Durumu İnceleniyor
  17. 18:21 Ankara Tren Garı Katliamı Davasında Polis Takibi Skandalı: Yakub Şahin'in İzleri
  18. 18:17 Kongo'da Mpox Salgını: 19 Vaka Kaydedildi, Önlemler Alınıyor!
  19. 18:13 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonda İkinci Yarıda Düşüş Başlayacak
  20. 18:09 Güney Kore'nin NEONSAT-1 Uydusu Uzaya Fırlatıldı: Dünya Gözlem Misyonu Başlıyor!"ü
Politika Haberleri