CHP'li Öztrak: Bunun sonu Düyun-u Umumiye'dir

CHP'li Öztrak: Bunun sonu Düyun-u Umumiye'dir

CHP'li Öztrak: Bunun sonu Düyun-u Umumiye'dir CHP vekili Öztrak, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye Varlık Fonu'na devirlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Öztrak'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:"Evde dededen kalan son gümüşler de hükümetin,...

CHP vekili Öztrak, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye Varlık Fonu'na devirlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Öztrak'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Evde dededen kalan son gümüşler de hükümetin, bütçe disiplini ve Sayıştay denetimini de dışta tutarak ve hazine birliği ilkesine açıkça aykırı olarak kurduğu, Hazine-i Hassa'ya yani özel Hazineye devredildi.

''BUNUN SONU DÜYUN-U UMUMİYE'DİR'

Hükümet yanlış politikaları nedeniyle uzunca bir süredir dış piyasalardan borçlanmakta zorlanıyor. Şimdi elde kalan son gümüşleri rehin ederek yeni dış borçlar almaya çalışacak. Tabii bu borçlar ödenmezse de bir sabah uyandığımızda ilk Osmanlı anayasası, Kanunu Esasi'yi hazırlayan Mithat Paşa'nın kurduğu Ziraat Bankası'nın, milli petrol arama şirketimiz TPAO'nun sahip olduğu imtiyazlarla birlikte borç veren yabancılara kaptırıldığını göreceğiz. Osmanlı'yı çökerten zihniyet işte budur. Bunun sonu Düyun-u Umumiye'dir.

''HAYIRSIZ MİRASYEDİ GİBİ'
Başka ülkeler Varlık Fonlarını sahip oldukları doğal zenginliklerden elde edilen gelir fazlasını değerlendirip gelecek kuşaklara aktarmak için kuruyor. Bu hükümet ise bize atamızdan, dedemizden kalan varlıkları rehin verip borç almak ve referanduma kadar ekonomideki dalgalanmaların üzerini örtmek için Varlık Fonu kurdu. Kaynak sıkıntısı çeken AKP hükümeti tam bir hayırsız mirasyedi gibi davranıyor.

''HÜKÜMET, ORDUMUZUN SİLAHLARINI ÜRETMEKTE KULLANILACAK PARAYA NEDEN EL ATIYOR?'

Yine dün yayımlanan bir diğer Bakanlar Kurulu Kararı'yla da Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na ait 3 milyar TL nakit para Türkiye Varlık Fonuna 3 aylığına borç verildi. Sınırlarımızdaki yangın devam ederken, savaşan ordumuzun kullanabileceği, bu kadar yüksek bir meblağın 3 aylığına özel hazineye devredilmesinin nedeni nedir? Daha yeni, yatların ve gezi teknelerinin ÖTV'sini sıfırlayan hükümet, savaşan ordumuzun silahlarını üretmekte kullanılacak paraya neden el atıyor? Bu kadar acil ve önemli olay nedir?

''HÜKÜMETİN EVDE KALAN SON GÜMÜŞLERİ DE ''HAYIR' ÇIKMASINI ÖNLEMEK İÇİN HARCAYACAĞINDAN ENDİŞELİYİZ'

Hükümet için başkanlık, yani otoriter, partili, tek adam rejimine geçiş en önemli iştir. Evde kalan son gümüşleri de, sınırlarımızdaki yangın sürerken savunma sanayinin kasasındaki parayı da Hükümetin referandumdan hayır çıkmasını önlemek için harcayacağından endişe ediyoruz."

YİĞİT BULUT SORUSU
Öte yandan bir basın mensubunun, "Varlık Fonu yöneticileri arasında Yiğit Bulut'un bulunmasına ne diyorsunuz?" sorusuna Öztrak, "Ben kişilerle ilgili herhangi bir değerlendirme yapmak istemem ama kendisi bilebildiğim kadarıyla Cumhurbaşkanı'nın baş danışmanlarından bir tanesi yani Cumhurbaşkanı danışmanları falan bu Fon'un yönetiminde. Hangi yöneticilik vasfı nedeniyle bu yönetime girmiş burada bulunanlar bunları vatandaşımızın iyi incelemesi, değerlendirmesi lazımdır diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

"CHP'li Öztrak: Bunun sonu Düyun-u Umumiye'dir" haberi, 06 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 06 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Öztrak: Bunun sonu Düyun-u Umumiye'dir haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Öztrak: Bunun sonu Düyun-u Umumiye'dir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  2. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  3. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  4. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  5. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  6. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  7. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  8. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  9. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  10. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  11. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  12. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  13. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  14. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  15. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  16. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  17. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  18. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  19. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  20. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
Politika Haberleri