CHP’li Öztunç: "Doktor olmadığı için Karslı, Erzurum’a gidiyor"

CHP’li Öztunç:

CHP’li Öztunç: "Doktor olmadığı için Karslı,... Ali Öztunç, “Kars’ta sağlık sorunu var mı? Var. Kafkas Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi var mı? Var. Doktor var mı? Yok. Doktor olmadığı için Karslı, Erzurum’a gidiyor. Bütün bu sorunlar var. Ama Cumhurbaşkanı iki, üç gündür amirallerle yatıp kalkıyor."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, kalabalık bir CHP milletvekili heyetiyle Kars’a geldi. Ali Öztunç, “Kars’ta sağlık sorunu var mı? Var. Kafkas Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi var mı? Var. Doktor var mı? Yok. Doktor olmadığı için Karslı, Erzurum’a gidiyor. Bütün bu sorunlar var. Ama Cumhurbaşkanı iki, üç gündür amirallerle yatıp kalkıyor. 104 amiral bildiri yayınlamış bunu da CHP yapmış. CHP darbelerden acı çeken partidir. Biz her zaman darbelere karşı olduk” diye konuştu.

Türkiye genelinde illeri dolaşarak vatandaşın, esnafın sıkıntılarını dinleyen CHP heyeti Karslılar’la buluştu. Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un başkanlığındaki CHP heyetinde Ensar Aytekin, Çetin Arık, Orhan Sümer, Sevda Erdan Kılıç, Ulaş Karasu, Ednan Arslan, Atilla Sertel, Candan Yüceer, Ali Haydar Hakverdi, Mahir Polat, Nihat Yeşil, Necati Tığlı, Polat Şaroğlu bulunuyor. Bir otelde partililerle bir araya gelen CHP heyeti burada basın toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, şunları söyledi: “Burası özel bir kent. Zaman zaman CHP’nin de Kars’tan milletvekili olsun diye özlemle baktığı bir kent. Bu yüzden buradayız. Tüm Karslılar’a ulaşıp onların sorunlarını dinleyeceğiz. Döndüğümüzde Kars’ın sorunlarına ilişkin bir rapor hazırlayıp TBMM’ye sunacağız. Kars tarım kenti. Sayın Cumhurbaşkanı’nın söylediği gibi çiftçi tarım üzerine para koyabiliyor mu? Çiftçi perişan, ama Sayın Cumhurbaşkanı çıktı tarımda Türkiye’nin çok iyi olduğunu söyledi. Kars hayvancılık kentidir. Şu Kars’a bir et süt kombinesi niye koymadın Sayın Erdoğan? Esnaf perişan, dükkânını siftahsız kapatıyor. Gel Kars’a ey Erdoğan.”

“O ZAMAN BİR YAZAR KASA ATILDI, BUGÜN HERKES İNTİHAR EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, eski Başbakan Bülent Ecevit’e yazarkasa atılması olayını hatırlattığın belirten Öztunç, “Sayın Cumhurbaşkanı, Bülent Ecevit’in dönemine yazarkasa niye atıldı diye hatırlatma yaptı. O zaman bir yazarkasa atıldı. Bugün herkes intihar ediyor. 2001 yılını hesabını bize değil Devlet Bahçeli’ye soracaksın. Hesap soracaksan Bahçeli’ye sor” diye konuştu.

“15 TEMMUZ DARBESİ YAPANLARA BAKIN YÜZDE 90 AKP ÜYESİ ÇIKAR”

Öztunç, 104 emekli amiralin yaptığı açıklama ve sonrasında yaşanan tartışmalar için de şunları söyledi: “Kars’ta sağlık sorunu var mı? Var. Kafkas Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi var mı? Var. Doktor var mı? Yok. Doktor olmadığı için Karslı Erzurum’a gidiyor. Bütün bu sorunlar var. Ama Cumhurbaşkanı iki, üç gündür amirallerle yatıp kalkıyor. 104 amiral bildiri yayınlamış bunu da CHP yapmış. CHP darbelerden acı çeken partidir. Biz her zaman darbelere karşı olduk. 6. Filo ile mücadeleyi bizim büyüklerimiz yaptı. Senin ağababaların 6. Filo’yu alkışlarla karşılamışlardı. Amirallerden CHP’li olan varmış. Senin Tarım Bakanı’nın kardeşi FETÖ’den içeride, sen Şaban Dişli’yi Büyükelçi olarak atadın. 15 Temmuz darbesi yapanlara bakın yüzde 90 AKP üyesi çıkar. Kars’tan Edirne’ye yol olur.”

“ÇAY, SİMİT HESABI YAPTIN GELDİN, ŞİMDİ MİLLETİ SİMİTE MUHTAÇ ETTİN, ÇAY DA ELDEN GİTTİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllar önce yaptığı çay, simit hesabına atıfla çay, simit hesabı yapan Öztunç, şunları dile getirdi: “Sayın Cumhurbaşkanının bir hesabı var. Yıllar önce çay simit hesabı yapmıştı. Recep Tayyip Erdoğan sözleriyle çay simit hesabı yapalım. Bir bardak çay Kars’ta kaç lira? 3 lira, simit 2.5 lira. Ne yaptı? 5,5 lira. 3 tane çocuğunuz, hatun 4, kendisi 5. Çay ve simit dışında bir şey yemeyeceksiniz. Sabah, öğle, akşam çay ve simit yiyeceksiniz. Bir çay ve simit 5,5 lira. Doğru mu? 5 kişilik bir aile sabah kahvaltısında kaç para harcar? 27,5 lira. Üç öğün çay ve simit ne yapar? 82,5 lira. Bir günde 5 kişilik ailenin gideri 82,5 lira. Ay 30 gün. Ne yapıyor? 2475 lira. Asgari ücret ne kadar? 2825, bugünkü güncel rakamlar. Ne kaldı? 350 lira. Tayyip Erdoğan’ın sözleriyle sesleniyorum: ‘Evin elektrik faturasını su parasını kim ödeyecek? Çoluk çocuğun okul masrafını kim ödeyecek? Soruyorum sizlere: ‘Bu zalim yönetim bu aziz millete bir bardak çayla bir tane simiti layık görmüyor mu? Bunların peşinden mi gideceksiniz?’ diye Tayyip Erdoğan yıllar önce sormuş. Hesap ortada. Şimdi Ey Tayyip Erdoğan, yıllar önce çay, simit hesabı yaptın geldin. Şimdi milleti simite muhtaç ettin. Çay da elden gitti. O zaman, ‘Bu zalim yönetim’ demiştin. Şimdi de zalim yönetim, senin yönetimin. Zalim de sensin. Milleti çaya, simite muhtaç ettin ey Tayyip Erdoğan. Tayyip Erdoğan, kendisi sarayda yaşıyor. Bir eli yağda bir eli balda.”

“‘BEN BU İŞİ BECEREMEDİM’ DE VE ÇEKİL”

İktidarın pandemi sürecini yönetim şekline ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hakkında konuşan Öztunç, şunları söyledi: “Pandemi bahane gösteriliyor. Gelinen rakamlar, 50 binin üzerine çıktı. Yönetemediler. Beceremediler. Sağlık Bakanı bir an evvel istifa etmelidir. Bu süreci yönetememiştir. Başından itibaren eğer bu işe doğru, düzgün müdahale etselerdi bugün pandemi kalmazdı. Covid bitmedi, ama ekonomi bitti. Covid bitmedi, ama esnaf bitti. Çiftçi bitti. Kars’tan sesleniyoruz: ‘Sayın Fahrettin Koca, ilk günlerde bu toplum sana bir kredi açtı, sana güvendi. Şu an da bu toplumun sana güveni sıfıra düştü. Zerre kadar vicdanın varsa eğer, ‘Ben bu işi beceremedim’ de ve çekil. Senle birlikte Senin Genel Başkanın, Cumhurbaşkanın da çekilsin. Bakın o zaman Millet İttifakı, CHP memleketi nasıl yönetiyor? Hep birlikte görelim." şeklinde açıklamalarda bulundu.

"CHP’li Öztunç: "Doktor olmadığı için Karslı, Erzurum’a gidiyor"" haberi, 08 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 08 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan CHP’li Öztunç: "Doktor olmadığı için Karslı, Erzurum’a gidiyor" haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Öztunç: "Doktor olmadığı için Karslı, Erzurum’a gidiyor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Tele 1

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:44 Çaykur Rizespor, İstanbulspor Maçı Öncesi Sıkı Hazırlıklara Devam Ediyor
  2. 18:42 Türkiye'de Kart Kullanımı Hızla Yükseliyor: 2023 BKM Verileri
  3. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  4. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  5. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  6. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  7. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  8. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  9. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  10. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  11. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  12. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  13. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  14. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  15. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  16. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  17. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  18. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  19. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  20. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
Yerel Gündem Haberleri