CHP’li Seyit Torun'dan Soylu'ya istifa çağrısı: İçişleri Bakanlığı'na bugüne kadar gelmiş en büyük kara lekedi

CHP’li Seyit Torun'dan Soylu'ya istifa çağrısı: İçişleri Bakanlığı'na bugüne kadar gelmiş en büyük kara lekedi

CHP’li Seyit Torun'dan Soylu'ya istifa çağrı... "Asla geri adım atmayacağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, içişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi, istifaya davet etti. CHP Torun, "Bu milletin vicdanında da aklında da İçişleri Bakanlığı'na bugüne kadar gelmiş en büyük kara lekedir. Bu millete yakışmayan bir bakandır. Bir an önce istifa etmelidir" dedi.

İzmir Seferihisar'da düzenlenen "Meclis Üyeleri Kampı" etkinliğinde bugün konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili Seyit Torun, İçişleri Bakanı Soylu'yu istifaya davet etti. CHP'li belediyelerin hizmetlerini anlatan Torun, hükümeti eleştirerek gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

"Asla geri adım atmayacağız"

Seyit Torun, konuşmasına Yalova Belediyesi'nde kendisi şikayet ettiği halde "Zimmete para geçirilmesi" iddiasıyla görevinden uzaklaştırılan Vefa Salman'ın duruşmasında mahkeme heyetine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında hazırlanan fezlekenin TBMM'ye sunulmak üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiğini anımsattı. Torun şunları söyledi:

"Bu galiba hakkımdaki dördüncü fezleke. Hiç fark etmez. İnandığımız yolda kararlı adımlarla ilerleyeceğiz. Asla bir adım dahi geri atmayacağız. Cesaretle ve inançla bu süreçte mutlaka galip çıkacağız. Büyükşehir Belediye başkanım yolda gelirken hayal kurmuş. Onun hayalinin gerçekleşmesine 6-7 ay kaldı. İnşallah 7 ay sonra sevgili başkanım bu sefer Seferihisar'a gelirken, 'İktidarın büyükşehir belediye başkanı olarak geliyorum' diyeceksin, hiç merak etme. 2019'da çok önemli bir şeyi başardık. 11 büyükşehiri aldık, 250'ye yakın belediye aldık. Türkiye nüfusunun yüzde 51.8'ini yönetiyoruz. Ekonomik büyüklük olarak yüzde 65'ine hükmediyoruz. Bunlar çok kıymetli lakin 2019'da çok daha önemli bir şeyi başardık. Bu ceberut iktidarı, diktatörlüğü sandıkta yenebileceğimizi ispat ettik. Gönderebileceğimizi ispat ettik. Şimdi sıra ikinci ayağa geldi. Yerelde gösterdiysek genelde de göstermeliyiz. İlk seçimde bunu başaracağız, hep birlikte milletin iktidarını kuracağız. Büyükşehir Belediye başkanım kredi notunu açıkladı. Gerçekten gurur duyduk. Belediyelerimiz göreve inanın çok zor koşullarda başladılar. Borç, personel yükü, iktidarın yetkilerini ellerinden alma çabaları ve Erdoğan yerel seçimden sonra demişti ya 'Topal ördek olacaklar' diye. Topal ördek yapma çabaları sürekli devam etti. Belediye başkanlarımız yılmadı, şikayet etmedi, mücadele etti. Birçok ankette gururla söylüyorum ki belediye başkanlarımız her şeye rağmen başarılı ve güzel işler yapıyor. Kendilerini tebrik ediyorum. Meclis üyelerimizi de tebrik ediyorum. Onlar da bu mücadelenin parçası."

"İçişleri Bakanlığı'na gelmiş en büyük kara lekedir"

Süleyman Soylu'ya tepki gösteren ve istifaya davet eden Seyit Torun şöyle devam etti:

"Şu anda bütçe görüşmeleri devam ediyor komisyonda. Bugün de İçişleri Bakanı'nın bütçesi var. Haksızlığını, adaletsizliğini bilmesine rağmen kendini aklamaya çalışacak. Bu milletin vicdanında da aklında da İçişleri Bakanlığı'na bugüne kadar gelmiş en büyük kara lekedir. Bu millete yakışmayan bir bakandır. Bir an önce istifa etmelidir. Cumhuriyet Hak Partili belediyeler kaynaklarını verimli kullanarak her türlü engellemelere rağmen olağanüstü işler yapıyor. Pandemide onların 5 maskeyi dağıtamadığı süreçte meclis üyelerimiz, başkanlarımız her kapıyı çaldı, maskeden her türlü ihtiyaca kadar karşılamaya çalıştı. Bugün onların yapamadığını yaptılar, zor günlerde vatandaşımızın yanında oldular. 4 milyon 800 bin haneye yardım yapıldı. Yardımların toplam tutarı 26 milyar lira. Bu sadece belediyelerimizin vatandaşlarımıza sağladığı sosyal yardımlar. Şu anda önemli bir ekonomik buhranın içindeyiz. Tüm kesimler ciddi bir ekonomik sıkıntı içinde. Yoksullukla karşı karşıya. Evine ekmek götürmenin derdinde. Belediyelerimiz olmasaydı, yaşadığımız sorun çok daha büyürdü. Erdoğan'a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Belediyelerimizle uğraşacağına, engelleyeceğine teşekkür et. Senin yarattığın krizi, yoksulluğu belediyelerimiz hafifletiyor. Yoksa çok daha ağır bir tablo ile karşı karşıya kalırdık.

"Belediyelerimiz değil, vatandaş cezalandırılıyor"

Erdoğan belediyelerimizin daha iyi hizmet vermesinin önünü açması gerekirken, maalesef engeller koyuyor. Biliyoruz ki İzmir'imizde de her türlü kamu kaynaklarını kapattı. İşte geçen gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçesini konuşurken sayın bakana sorduk. 'İzmir'imiz deprem tehdidiyle karşı karşıya. 2 yıl önce acı yaşadık. Canlarımız kaybettik. İnsanımız mağdur oldu. Belediyemiz dünya bankasından çok uzun vadeli, düşük faizli kredi buldu. Sadece bir imzanıza bakıyor.' Üzülerek gözümüzün içine baka baka 'Hayır bizden kaynaklanan bir şey yok. Evrak eksikliği falan' dedi. Oysa ben her şeyin tamam olduğunu biliyorum. En önemli konu için de tek bir imza.. Hazine garantisi istense, İller Bankası teminatı istense anlayacağız lakin güvence ile alınmış krediyi dahi saray bekletiyor, imzalamıyor. Birçok belediyemiz var. Muğla belediyemiz altyapı, İstanbul belediyemiz bir başka sorunu için aldılar lakin sarayda yaklaşık 28 milyarlık kredimiz bekliyor. Aslında başkanlarımızı değil, vatandaşlarımızı cezalandırıyor."

"CHP’li Seyit Torun'dan Soylu'ya istifa çağrısı: İçişleri Bakanlığı'na bugüne kadar gelmiş en büyük." haberi, 18 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 18 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’li Seyit Torun'dan Soylu'ya istifa çağrısı: İçişleri Bakanlığı'na bugüne kadar gelmiş en büyük.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Seyit Torun'dan Soylu'ya istifa çağrısı: İçişleri Bakanlığı'na bugüne kadar gelmiş en büyük.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Politika Haberleri