CHP'li Sezgin Tanrıkulu, 6 yaşındaki çocuğun istismar davasına 3 madde sıralayarak tepki gösterdi

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, 6 yaşındaki çocuğun istismar davasına 3 madde sıralayarak tepki gösterdi

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, 6 yaşındaki çocuğun... CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarında açılan davaya dikkat çekti.

İnfial yaratan olayla ilgili davanın ilk duruşmasının aylar sonra gerçekleşecek olmasına da tepki gösteren Tanrıkulu, "Hakkkındaki iddianameye göre 67 yıl ceza istenen sanık, ki delilleri karartma ihtimali var ve kaçma ihtimali var en azından, hakkında bu tedbire başvurulmamış" dedi. 

Tanrıkulu, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında evlendirdiği ve cinsel istismara maruz kalan kızına ilişkin davaya dikkat çekti. 

Twitter hesabından da "Tam manasıyla incelemeden ve yeterli delilleri toplatmadan hızla iddianameyi kabul edip 5ay sonraya gün vererek konuyu kamuoyu gündeminden uzaklaştırarak perdelemek oldu." diyen Tanrıkulu şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye'nin gündeminde olan cinsel istismar, çocuğa karşı şiddet vakası var. Bununla ilgili olarak çok konuşuldu. Ama ben konuyla ilgili olarak ancak şunu söyleyebilirim, yargılamaları takip eden bir avukat olarak, bir aktivist olarak, Yargıya bu konuda bir sözüm var: İki gün önce iddianame kabul edildi, ceza muhakemesi yasasına göre iddianamenin kabul süresi 15 gündür lakin ağır ceza mahkemesi 1 günde kabul etti. Bu iyi bir şey midir? Bana göre iyi bir şey değil çünkü bu dava dosyasının yeterince incelenmeden ve eksik var mı yok mu gözetilmeden, yeterli deliller toplanmış mı toplanmamış mı değerlendirmeden bir kabul karar verdiğini görüyoruz ağır ceza mahkemesinin.

Yine ağır ceza mahkemesi aynı zamanda duruşmayı mayıs ayına ertelemiştir, bakın, Türkiye'nin vicdanını yaralayan bir meselede, bu yargılamanın yaklaşık 5 ay 6 ay sonrasına ertelenmiş olması bile Yargının bu suçlarla ilgili olan, şüphelilerle ilgili olarak tutumunu ortaya koyuyor tek başına. Çünkü neredeyse toplumda bu konuda bir ortaklık var, yargılamanın yapılması, adil yapılması konusunda, hemen yapılması konusunda lakin mahkeme toplumun bu duyarlılığını da gözetmeden yargılamayı ta 5 ay sonrasına veriyor.

3. olarak şunu söyleyebilirim aynı zamanda, bakın cezaevlerinde binlerce tutuklu ve hükümlü var. Haksız yere tutuklu olan insanlar var. Düşüncelerini ifade ettiği için cezaevinde olan insanlar var...

Ama hakkındaki iddianameye göre 67 yıl ceza istenen sanık, ki delilleri karartma ihtimali var ve kaçma ihtimali var en azından, hakkında bu tedbire başvurulmamış.

Bütün bunlar, yani saydığım 3 husus, aynı zamanda Yargının bu suçlara karşı hoşgörüsünü ve cezasızlık politikasını bir vesileyle ortaya koyuyor. Bunu da burada belirtmiş olayım."

 

"CHP'li Sezgin Tanrıkulu, 6 yaşındaki çocuğun istismar davasına 3 madde sıralayarak tepki gösterdi" haberi, 11 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 11 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Sezgin Tanrıkulu, 6 yaşındaki çocuğun istismar davasına 3 madde sıralayarak tepki gösterdi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Sezgin Tanrıkulu, 6 yaşındaki çocuğun istismar davasına 3 madde sıralayarak tepki gösterdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:27 Otomobil alana iyi haber!: MR Ekspertizi şimdi Türkiye'de
  2. 12:25 Kemal Kılıçdaroğlu’na Hapis Cezası Talebi!
  3. 12:24 OECD'den Türkiye için 2025 enflasyon tahmini geldi!: Ortalama enflasyon yüzde kaç olacak?
  4. 12:18 iPhone'un alarm sorununa dikkat edin!: Bu yüzden uyuyakalabilirsiniz!
  5. 12:15 En çok iş ilanı veren ve başvuru yapılan sektörler neler oldu?
  6. 12:12 İşte Türkiye'nin en iyi 10 lisesi!: Peki, ilk sırada hangisi var?
  7. 12:10 Elon Musk Taylor Swift'e övgüler yağdırdı: 'Kendini aşmışsın!'
  8. 12:08 Tamı tamına 5 bin kişi onun için sıraya girdi!: Böylesi görülmedi!
  9. 12:02 Dava Sonuçlandı: Can Atalay'a Beraat Kararı Verildi!
  10. 12:02 Yumurtaya dev indirim geliyor!: Peki, bu büyük indirimin sebebi ne?
  11. 11:58 İnsan geceleri neden uyanır?: İşte gece uyanmanın nedenleri ve çözümü!
  12. 11:55 1 Mayıs Çarşamba gününün Fed faiz kararı ne oldu?: Piyasaları nasıl etkiledi, kim ne söyledi?
  13. 11:54 Sertab Erener, Yıllar Sonra Eurovision Sahnesinde Tekrar Boy Gösterecek!
  14. 11:49 Rakı Fiyatlarına Yeni Zam!
  15. 11:48 Resmi Gazete'de yayımlandı!: İşte telefon parçalarının ithalatı hakkındaki o karar!
  16. 11:44 İstanbul Ticaret Odası Başkanı: İş Dünyası Enflasyonu Yüzde 43-44 Aralığında Bekliyor
  17. 11:43 Kadınlar Futbol 3. Ligi'nde arbede: 7 oyuncu yaralandı
  18. 11:41 AstraZeneca Covid Aşısıyla İlgili Toplu Davada: TTS İddiaları ve Güvenlik Tartışmaları
  19. 11:37 Galatasaray'da Başkanlık Yarışı: Dursun Özbek'e Süpriz Rakip!
  20. 11:34 Türk Yatırımcılar Avrupa Vizesi Krizinden Kaçarak Karayip'e Yöneliyor
Politika Haberleri