CHP’li Tanrıkulu: Nurtopu gibi bir darbe gündemimiz daha oldu

CHP’li Tanrıkulu: Nurtopu gibi bir darbe gündemimiz daha oldu

CHP’li Tanrıkulu: Nurtopu gibi bir darbe gün... Cumhuriyet Halk Parti'li Sezgin Tanrıkulu, emekli amirallerin gözaltına alınmasına ilişkin, “Nurtopu gibi bir darbe gündemimiz daha oldu. Ebedi mağdur olan AK Parti, iktidar olarak darbe gündemini kartopu gibi büyüterek, Türkiye’nin önüne attı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanvekili, Sezgin Tanrıkulu, yayınladıkları bildirinin ardından, emekli amirallerin gözaltına alınmasını  eleştirdi. 

Twitter hesabından açıklama yapan Sezgin Tanrıkulu, düşüncenin açıklanması ve ifade özgürlüğünün anayasal güvence altında bulunduğunun altını çizdi. Tanrıkulu, “Kaç kişinin daha gözaltına alınacağı belli değil. Düşünce açıklaması, ifade özgürlüğü anayasal güvence altındadır. Bütün bunlardan bir gündem yaratıp insanları Türkiye'nin temel konuları konusunda fikir söylemekten, düşünce üretmekten alıkoymak ve böyle bir baskı yapmak asıl darbeci zihniyettir” dedi.

“GÖZALTI KARARI HUKUK DIŞI”

Tepki çeken bildirinin yönteminin, zamanlamasının ve içeriğinin eleştirilebileceğini belirten Tanrıkulu, ancak emekli amirallerin gözaltına alınmasının ifade özgürlüğüne darbe olduğunu kaydederek, “Görüş açıkladıkları için sabah saatlerinde bu insanların gözaltına alınmasını savunamazsınız. Gözaltına alınma işlemi gibi hukuk dışı bir işlem yapılmışsa bana düşen görev bu gözaltı işlemini eleştirmektir. Umarım savcılık bu kararından vazgeçer ve bu baskıcı anlayış bir kez daha mahkum olur” diye konuştu.

“EBEDİ MAĞDURİYET”

AKP’nin sürekli olarak mağduru oynadığını öne süren Tanrıkulu, “Şimdi yine ebedi bir mağduriyete oynamak üzere bu düşünce açıklamasını kullanacaklar. Türkiye'nin kendi gerçek gündemini saklamaya çalışacaklar” dedi.

“MECLİS BAŞKANI EL BOMBASINI TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE ATTI “

Yaşanan son gelişmelerin Montrö ve İstanbul sözleşmeleri tartışmalarından kaynaklandığını anımsatan Tanrıkulu, "Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un, Türkiye’nin uluslararası sözleşmelerden tek imza ile çekilebileceğini açıklayarak ülke gündemine el bombası attığını" savundu.

“BU TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ”

AKP’nin ekonomik açıdan, iç ve dış politika açısından Türkiye’yi yönetemez bir noktada olduğunu kaydeden Sezgin Tanrıkulu’nun açıklaması şöyle: “Bu durumda neye oynayacaklar, ebedi mağduriyete. ‘Görüyorsunuz değil mi arkadaşlar? 20 yıldır ben iktidardayım ama hangi tehditlerle karşı karşıyayım’ bunu söyleyecekler. Tam da bunun zemini ile ilgili olarak, onun bütün kalemşörleri, bütün siyasetçileri, bütün sosyal medyanın trol esnafları ortaya çıktılar ve yine Adalet ve Kalkınma Partisi’ni ve iktidarını mağdur göstermeye başladılar. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz, ifade özgürlüğünü, düşünce özgürlüğünü, demokrasiyi sonuna kadar savunacağız, darbeye, darbecilere her koşulda karşı çıkacağız ve darbecileri, sivil darbe yapanları mahkum ettireceğiz” diye konuştu.

"CHP’li Tanrıkulu: Nurtopu gibi bir darbe gündemimiz daha oldu" haberi, 05 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 05 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’li Tanrıkulu: Nurtopu gibi bir darbe gündemimiz daha oldu haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Tanrıkulu: Nurtopu gibi bir darbe gündemimiz daha oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  2. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  3. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  4. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  5. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  6. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  7. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  8. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  9. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  10. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  11. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  12. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  13. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  14. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  15. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  16. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  17. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  18. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  19. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  20. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
Politika Haberleri