CHP'li Tarhan, gazeteci Güngör Arslan cinayetini Meclis'e taşıdı: Herkesin işleneceğini bildiği, ancak kimseni

CHP'li Tarhan, gazeteci Güngör Arslan cinayetini Meclis'e taşıdı: Herkesin işleneceğini bildiği, ancak kimseni

CHP'li Tarhan, gazeteci Güngör Arslan cinaye... "Devletin istihbarat birimlerinin bu saldırıya dair bilgisi olup olmadığını, varsa neden önlemediklerini bir tedbir almadıklarını öğrenmek istiyoruz"

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli’de uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden gazeteci Güngör Arslan cinayetini TBMM gündemine taşıyarak, "Herkesin işleneceğini bildiği, ancak kimsenin engel olmadığı bir cinayettir" dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli'de ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden gazeteci Güngör Arslan cinayetini Meclis gündemine taşıdı.

Independent Türkçe'nin haberine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi veren Tarhan, "Kocaeli'de bu cinayetin işleneceğini merhum Güngör Arslan da dahil herkes biliyordu. Bu cinayet Marquez'in 'Kırmızı Pazartesi' romanındaki gibi, herkesin işleneceğini bildiği, ancak kimsenin engel olmadığı bir cinayettir. Devletin istihbarat birimlerinin bu saldırıya dair bilgisi olup olmadığını, varsa neden önlemediklerini bir tedbir almadıklarını öğrenmek istiyoruz. İçişleri Bakanlığı'nın aydınlatması gereken birçok karanlık nokta var" dedi.

"Arslan saldırıya uğradığını ve tehditler aldığını sosyal medyada daha önce paylaşmıştı"

Güngör Arslan tarafından sosyal medyada paylaşılan videoyu da hatırlatan Tarhan, "Güngör Arslan saldırıya uğradığını ve tehditler aldığını sosyal medyada daha önce paylaşmıştı. Biz Güngör Arslan'ın bir koruma talebi oldu mu bilmiyoruz. Ama devletin görevi vatandaşını korumak. Bu bilgiye vakıf olabilecek durumda olanların güvenlik tedbirlerini de almaları mümkünken İçişleri Bakanı Soylu suçlularla fotoğraf çektirmekten, istihbarat birimleri de medyada sadece Cumhurbaşkanına hakaret suçlarını araştırmaktan fırsat bulup yurttaşlarımızın güvenliğini sağlamaya vakit ayıramıyorlar mı diye merak ediyoruz" dedi.

Tarhan, soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

- Tehdit aldığı yönünde video kayıtları medyada yer alan Ses Kocaeli Gazetesinin Sahibi/Yazı İşleri Müdürü Güngör Arslan'ın herhangi bir zamanda resmi koruma talebi olmuş mudur?

- Anılan videolar nedeniyle emniyet tarafından resen yürütülmeye başlanan bir süreç olmuş mudur?

Ses Kocaeli Gazetesinin Sahibi/Yazı İşleri Müdürü Güngör Arslan'ın tehdit aldığı ve kendisine saldırı gerçekleştirileceği yönünde bir istihbarat kaydı var mıdır?

"Seni çok rahat ettireceğiz"

Güngör Arslan cinayeti zanlısı 21 yaşındaki Ramazan Ö.'nün Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ediyor. Güngör Arslan'ın sahibi olduğu Ses Kocaeli Gazetesi'nin çalışanları, sanığın “elimde bir haber var” diyerek Arslan'la görüşmek için ofisine geldiği ve daha sonar saldırının gerçekleştiğini belirttiler.

Öte yandan Evrensel Gazetesi'nden Meltem Akyol'un haberine göre, 2 kişinin kendisine "Güngör Arslan'ı vuracağız. Bunu da sen yapacaksın. Seni çok rahat ettireceğiz. Bir daha hiçbir sorun yaşamayacaksın, ailen de böyle bir sorun yaşamayacak" dediğini anlatan R.Ö., daha sonra Derince bölgesinde boş bir araziye götürüldüğünü ve atış talimi yaptıklarını söyledi.

Bir başka iddia ise Ramazan Ö.'nin ilk ifadesinde yaptığı bir haberi beğenmediği için Güngör Arslan'ı vurduğunu söylediği yönünde.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro polislerinden oluşan özel ekip kuruldu. Gözaltı süresi uzatılan Ramazan Ö.'nün cinayeti işlemesinde azmettirici olup olmadığına dair soruşturma devam ediyor.

"CHP'li Tarhan, gazeteci Güngör Arslan cinayetini Meclis'e taşıdı: Herkesin işleneceğini bildiği, a." haberi, 23 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'li Tarhan, gazeteci Güngör Arslan cinayetini Meclis'e taşıdı: Herkesin işleneceğini bildiği, a.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Tarhan, gazeteci Güngör Arslan cinayetini Meclis'e taşıdı: Herkesin işleneceğini bildiği, a.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  2. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  3. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  4. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  5. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  6. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  7. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
  8. 04:16 Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak
  9. 04:03 Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır
  10. 04:01 Beşiktaş'ta teknik direktör krizi gündemde
  11. 03:57 Spotify eğitim platformuna dönüşüyor! İlk iki kurs ücretsiz olacak
  12. 03:54 Tarım sektöründe alarm ziller çalmaya başladı: acilen bir şeyler yapılmalı!
  13. 03:52 Aylık maaşı 200 bin TL, çalışacak personel bulunamıyor: Bu sektörde kriz yaşanıyor!
  14. 03:50 Reytingleri altüst eden dizinin sezon finali tarihi belli oldu! Severlerine kötü haber geldi
  15. 03:48 Galatasaray'dan altın değerinde üç puan geldi
  16. 03:44 Online platformlardan terapi yaygınlaşıyor: sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak
  17. 03:40 Maaşlarda yeni düzenleme gündemde: Yaşa göre emekli maaşı!
  18. 03:36 Fransa ve Belçika İran büyükelçilerini davet etti
  19. 03:24 Fatih Portakal, AK Parti'de görevden alınacak isimleri açıkladı: Mehmet Şimşek detayı verdi!
  20. 03:24 Eğer telefonunuzda bu uygulamalar bulunuyorsa, derhal kaldırın: Bilgileri çalıyorlar!
Gündem Haberleri