CHP''li Tezcan: Reform iktidarı yaratacağız

CHP''li Tezcan: Reform iktidarı yaratacağız

CHP''li Tezcan: Reform iktidarı yaratacağız Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin Balıkesir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Tezcan "25 Haziran sabah Türkiye bir başka uyanacak" dedi.

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, İl Başkanı Serkan Sarı, parti yöneticileri ve üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Tezcan, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin iki büyük lobiye teslim edildiğini ve bir taraftan faiz lobisi, diğer taraftan ithalat lobisi olduğunu söyleyen Tezcan, "Sayın Erdoğan, 16 yıllık iktidarının sonunda miting meydanlarında faizden şikayet ediyor. 16 yılda faizi indiremediği gibi, faiz lobisinin en fazla kar ettiği dönem AK parti dönemi" dedi.

Tezcan şöyle devam etti:

'DEMOKRASİNİN ÖNÜNDEKİ ENGEL AKP'

"AK Parti 16 yıl önce iktidara, statükoyu değiştireceğim diye geldi. Bugün statükonun temsilcisi oldu. değişim önündeki tek engel AK Parti’nin kendisi. Demokrasinin önündeki tek engel AK Parti’nin kendisi, hukuk devletinin, adaletin, özgürlüklerin önünde tek engel AK Parti’nin kendisi. İşsizlik ve yoksullukla mücadelenin önündeki tek engel AK Parti’nin kendisi. Refah düzeyini yükseltmenin ve refah toplumu yaratmanın önündeki engel AK Parti’nin kendisi. Dijital toplum yaratmanın, kalkınmayı sağlamanın, tarıma dayalı kalkınma kurmanın önündeki engel AK Parti’nin kendisi."

'ÜLKEYİ YÖNETEN ERDOĞAN FAİZDEN MUZDARİP'

"Dün çıkıp demiş ki: ‘Şu seçim bir geçsin bakın faizleri nasıl indireceğim?’. Komedi ve mizahın bu kadarı olur. Seçimin geçmesini niye bekliyoruz? 16 yıldır ülkeyi yöneten biz değiliz. 16 yıldır ülkeyi yöneten sensin. Bugün ticari faizler yüzde 30’lara dayandı. Herkes faizden muzdarip. Ama ülkeyi yöneten Erdoğan da faizden muzdarip. 16 yıl içinde 151 milyar dolar yabancıya faiz ödedik. Sadece dışarı ödenen faiz. 650 trilyon lira içerideki faiz lobisine ödediğimiz para. Her ikisini topladığında rakamları telaffuz edemiyoruz. Milletin dişinden tırnağından arttırdığı faiz lobisine gitmiş."

'İŞ GARANTİLİ TÜRKİYE'

"İşsizlik ve yoksulluğu ortadan kaldırmayacak iktidara talip değiliz. Bunların yaptığı gibi 16 yıldır ülkeyi 6 milyon işsiz ve yoksulluğa terk etmiş bir iktidar istemiyoruz. Bunun yerine gençlere iş bulan üniversiteleri, eğitim sistemi ve okullara istihdam ve iş garantili yerleştiren bir Türkiye kuracağız. Tepeden tırnağa reform iktidarı yaratacağız. Tepeden tırnağa bir reform hükümeti kuracağız. Bunun için geliyoruz" 

Suruç’ta 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayı değerlendiren Bülent Tezcan, seçim çalışması yürüten vatandaşların öldürüldüğünü söyledi. Saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmaya değinen Tezcan, "Bununla ilgili yargı özgürce ve sebestçe soruşturma yapıp olayı ortaya çıkarması beklenirken, iktidar peşin peşin şunlar şunu yaptı, bunlar bunu yaptı diyerek buradan yeni bir husumet yaratma peşine düştü. Biz bu filmi daha önce gördük. Biz bu filmi 7 Haziran’dan 1 Kasım’a geçerken iki polis memurunun katledildiği terör döneminde bir kere daha gördük. Bugün şimdi orada yargılanan 9 kişi beraat etti. Beraat gerekçesinde 9 kişinin suçla ilişkisinin tespit edilemediği söyleniyor. İki polisimizi şehit eden karanlık ve kanlı ellerin nerede olduğu belli değil. Gürültü patırtı ile orada yaşananların üstünü örtüp kimse bu meseleden iktidar devşirmeye kalkmasın. Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlık makamını işgal edenler, hükümet bakanlığını işgal edenlerin görevi, seçim döneminde ortaya çıkacak bu tür hadiselerde yargının önüne geçip engel olmak ve gerçeklerin üstünü örtmek değildir. Tam tersine beyanatlar vererek ortalığı karıştırıp, işini yapan savcıları korkutup ürkütmek yerine, orada işini yapan polisleri ürkütmek yerine, soruşturmayı yürüten memur ve amirleri, soruşturma yönünü zedeleme riskini ortaya çıkarmak yerine, tüm meseleyi savcılığın önüne bırakıp, tüm meselenin çıplaklığı ile araştırılması sağlamaktır" dedi.

"CHP''li Tezcan: Reform iktidarı yaratacağız" haberi, 20 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP''li Tezcan: Reform iktidarı yaratacağız haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP''li Tezcan: Reform iktidarı yaratacağız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  2. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  3. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  4. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  5. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  6. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  7. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  8. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  9. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  10. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  11. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  12. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  13. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  14. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  15. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  16. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  17. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  18. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  19. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  20. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
Politika Haberleri