CHP'li vekil: Cumhuriyetin yıkıldığını artık kabul etmek gerekiyor

CHP'li vekil: Cumhuriyetin yıkıldığını artık kabul etmek gerekiyor

CHP'li vekil: Cumhuriyetin yıkıldığını artık... CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, "Cumhuriyetin artık yıkıldığını kabul etmek gerekiyor. Rejim değişiyor" dedi.RS FM'de Enver Aysever'le Oyuna Devam programının konuğu olan Fikri Sağlar, demokratik cumhuriyetin en önemli özelliğinin...

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, "Cumhuriyetin artık yıkıldığını kabul etmek gerekiyor. Rejim değişiyor" dedi.

RS FM'de Enver Aysever'le Oyuna Devam programının konuğu olan Fikri Sağlar, demokratik cumhuriyetin en önemli özelliğinin bağımsız ve tarafsız yargı olduğunu belirterek, "Bugün Türkiye'de her konuda görevliler yetkisini devretmiş durumda. Burada en önemli yeri tutan da yargıç ve savcılar. Cumhurbaşkanı bir konuşmasında şunu yapalım diyor, ertesi gün o yapılıyor. Muhalefetin varlığı ile yokluğu kimsenin umurunda değil" şeklinde konuştu.

''GERÇEK ANLAMDA BİR MUHALEFET YOK

' CHP'li olarak kendi partisini de eleştirmekten kaçınmadığını söyleyen Fikri Sağlar, gerçek anlamda bir muhalefetin olmadığını söyledi. Sağlar, "CHP parlamento dışında, demokrasinin beşiği olan sokaklarda, mahallelerde nedense yok. Halka, yeter artık, dedirtemiyor. Sessizlik içerisinde parlamentoda muhalefet yapmaya çalışıyor. Bir diğer taraftan da muhalefet partisi gibi görünen bir diğer parti de, iktidar partisinin aklına gelmeyenleri aklına getiriyor. Muhalefet de böyle bir muhalefet" dedi.


CHP'nin yetkili organlarında yer almasından dolayı eleştirisinin bir anlamda parti yönetiminin de eleştirilmesi anlamına geldiğinin sorulması üzerine Sağlar, "Doğru, Parti Meclisi üyesiyim, Parti Meclisi karar almıyor. Parti Meclisi'ni topluyoruz, ertesi gün Anayasa değişikliği ile ilgili karar Meclis'e geliyor. Peki, ne karar alacağız? Daha önce arkadaşlarımız tamamen kendi iradeleri doğrultusunda, kendi güçleriyle ve bilgileriyle müthiş mücadele verdiler. Bu mücadelede partinin organları bir karar vermedi ki. Onlar kendi iradeleriyle mücadele ettiler" cevabını verdi.

''BU BİR ÖZELEŞTİRİYSE ÖZELEŞTİRİ, YETENEKSİZLİKSE BEN DE YETENEKSİZİM'

Sağlar, muhalefetin sadece CHP'nin üzerine bindiğini ve CHP'nin ana muhalefet partisi olmaktan öte cumhuriyeti koruyacak güç olduğunu kendilerine öncelikle parti tabanının söylediğini aktardı. "Ben köy köy dolaşıyorum. Benim dolaşmam yeterli değil. Sadece grup toplantılarında konuşmak yeterli değil. Anlatmak istediğim şu: Örgüt hazır. Ama örgüte hadi koşun diyen bir noktada değilsiniz. Miting yapıyorsunuz, 150 bin kişi topluyorsunuz. Söylediğiniz bir sözden dolayı rejimin değiştiğini söylemekten çıkıyorsunuz. Bu bir özeleştiriyse özeleştiri, yeteneksizlikse ben de yeteneksizim. Benim de payım var. Benim kabul ettiğim gibi başkaları da kabul etsin. Yasa değişikliği Meclis'ten geçti, referanduma gidilecek diyelim. Bu yapıyla nasıl gideceğiz referanduma? Artık ip kopmuş durumda. Anayasaya aykırı ama ben dokunulmazlıkların kalkmasına evet vereceğim, dediğinizde parlamentoyu feshettiniz. Bugün vekillerin dokunulmazlıkları kalktığı için HDP'liler cezaevinde. Onlar milletvekili şu anda. Ziyaret edenleri de PKK ile bir araya gelmekle suçluyorlar. Asıl terörle birlikte olan sensin, FETÖ'yü sen buraya getirdin, diyemiyorsunuz. Bunları söyleyemeyen bir anlayışın insanlara rejimin değiştiğini inandırması zor" dedi.

'BAŞKANLIĞA KARŞI OLAN YÜZDE 51'İ ÖRGÜTLEYEMİYORUZ'

CHP Milletvekili Fikri Sağlar, AK Parti 15 yıldır ülkeyi bölmek için uğraştığını ve başkanlık tartışmalarının yalnızca CHP'nin meselesi olmadığını, Türkiye'nin meselesi olduğunu, rejimin değişmesi halinde herkesin kaybedeceğini anlaması gerektiğine vurgu yaptı. "Bu sadece CHP'nin meselesi değildir. Bu Türkiye'nin meselesidir. Şu anda topuyla, tüfeğiyle, parasıyla, korkutmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49'un üzerine çıkamıyor. Yani yüzde 51 karşısında. MHP'lilerin bir kısmını yanlarına almış olmalarına rağmen halkın yarısı karşılarında. Benim üzüntüm, biz bu yüzde 51'i örgütleyemiyoruz. Ben umutsuz değilim. Heyecanlıyım ve öfkeliyim. CHP'nin örgütü de böyledir. Kıblesi insandır, eşitlikten ve özgürlükten yanadır. Tabanını tutmayacaksın. Hadi, diyeceksin. O zaman örgütün mahalle mahalle, ev ev gezer" dedi. Sağlar, "Cumhuriyetin artık yıkıldığını kabul etmek gerekiyor. Rejim değişiyor" ifadelerini kullandı.

''PARTİNİN ARTIK HAREKETE GEÇMESİ GEREKİYOR'

Sözlerinin parti liderliğine aday olmak anlamına mı geldiğinin sorulması üzerine, "Bu bir kişi meselesi değil. Emperyalizmle mücadele vermiş bir partinin artık harekete geçmesi gerekiyor. Ben sadece bir neferim. Bu ne demek? Mücadeleyi kazanacak gücün içinde olmak demektir. Sistem değişiyor ve buna göz yumanların karşısında olacağız. Kiminle bunu yapacaksak bu mücadeleyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

"CHP'li vekil: Cumhuriyetin yıkıldığını artık kabul etmek gerekiyor" haberi, 04 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 04 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li vekil: Cumhuriyetin yıkıldığını artık kabul etmek gerekiyor haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li vekil: Cumhuriyetin yıkıldığını artık kabul etmek gerekiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri