CHP'li vekilden 28 Şubat sorusu: Ethem gibi kafanızdan polis kurşunuyla vurulup öldürüldünüz mü?

CHP'li vekilden 28 Şubat sorusu: Ethem gibi kafanızdan polis kurşunuyla vurulup öldürüldünüz mü?

CHP'li vekilden 28 Şubat sorusu: Ethem gibi ... TBMM Genel Kurulu görüşmelerinde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, 28 Şubat'ın yıl dönümüne denk gelen süreçte uzun yıllarını cezaevinde geçiren bir dostunun yazısını anlattı.Hilmi Yarayıcı'nın...

TBMM Genel Kurulu görüşmelerinde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, 28 Şubat'ın yıl dönümüne denk gelen süreçte uzun yıllarını cezaevinde geçiren bir dostunun yazısını anlattı.

Hilmi Yarayıcı'nın anlattığı, 28 Şubat'tan sonra yaşanan mağduriyetler ile 12 Mart, 12 Eylül ve Gezi'de yaşanana ölümleri, işkenceleri karşı karşıya getirilen yazıda yer alan sorulardan bazıları şu şekildeydi:

- Peki Ali İsmail gibi gece yarısı polis gözetiminde sokaklarda tekmelenerek öldürüldünüz mü?
- 5 metre ötenizden vurulmuş annenizin cenazesini alamadığınız oldu mu?
- Kürt oldunuz mu hiç? Şehirleriniz, köyleriniz yerle bir edilirken iradeniz kayyımlarca gasp edildi mi hiç? Veya Eşbaşkanlarınız, cezaevinde olmalarına rağmen, bakanlarca hemen her gün hakarete uğrayıp aşağılandı mı?

Yarayıcı'nın "16 Nisan’da HAYIR’larımız zulüm saltanatınıza son verecek ve birlikte bir Türkiye’nin kapısını aralayacaktır" cümleleriyle son bulan konuşmasının tamamı ise şöyle:

Uzun yıllarını cezaevlerinde geçirmiş bir dostum yazısına şöyle başlamıştı.
“12 Eylül zindanlarının Diyarbakır hapishanesinde yatmış bir Kürt köylüsü yanında biz, konuşurken utanırız.
Onlar vahşet yaşadı, biz zulüm.
Acıları yarıştırmak edebimiz değil ama sormadan geçemeyeceğiz.
Hele anlatın bize,
12 Martta ne yaşadınız?
Denizler idam edilirken kime dua ettiniz mesela.
12 Eylülde kaçınız işkence gördü? Ömrünün en güzel yıllarını hapishanede geçirdi? Kaçınız bir kuytuda yargısız sorgusuz katledildi?
Biz direnirken, ölürken sahi siz hangi kariyer planlamasını yapıyordunuz?
Öyle bir hava yarattınız ki sanki zulmün tarihi 28 Şubat’ta başlıyor ve bitiyor.'' 
Ben biraz daha açayım.
Zulmün bittiği falan yok. Hatta öyle bir hal aldı ki, 12 Mart’a, 12 Eylül’e rahmet okutuyor. 
28 Şubat denince ikna odalarını zulüm diye anlatıyorsunuz ya, merak ediyorum, özgürlük talebiyle meydanlara indiğinizde Ethem gibi kafanızdan polis kurşunuyla vurulup öldürüldünüz mü?
Peki Ali İsmail gibi gece yarısı polis gözetiminde sokaklarda tekmelenerek öldürüldünüz mü?
Polise “Galoş giy'' dediğiniz için, hayatınızın baharında Dilek gibi öldürüldünüz mü? 
Yarbay Ali Tatar gibi Ergenekon kumpaslarında haysiyet cellatlığına uğrayıp, intihar etmek zorunda kaldınız mı?
Siz hiç Taybet ananın evlatlarının yaşadıklarını yaşadınız mı? 
5 metre ötenizden vurulmuş annenizin cenazesini alamadığınız oldu mu?
Annenizin cenazesi köpeklere yem olmasın diye sabahlara kadar nöbet tuttuğunuz oldu mu?
Ceylan gibi, küçücük yaşınızda kırlarda oynarken ya da bir lokma ekmeğin peşindeki Roboskili Kürt gibi, bombalarla parçalandınız mı? 
Kürt oldunuz mu hiç? Şehirleriniz, köyleriniz yerle bir edilirken iradeniz kayyımlarca gasp edildi mi hiç? Veya Eşbaşkanlarınız, cezaevinde olmalarına rağmen, bakanlarca hemen her gün hakarete uğrayıp aşağılandı mı? 
Barış istediniz diye tutuklandınız mı? İşkence gördünüz mü? İşinizi aşınızı kaybettiniz mi? 
Mehmet Fatih Traş gibi bilim basamaklarının daha başında iken, mahkum edildiğiniz çaresizlikte ölümü tek kurtuluş yolu olarak gördünüz mü?
Hamile halinizle parkta tekme tokat dövüldünüz mü hiç? Otobüslerde sebepsiz yere tekmelendiniz mi? Üstüne üstlük sizi dövenlerin, sizi korumakla yükümlü yargı tarafından ertesi gün serbest bırakıldığına tanık oldunuz mu?
Sadece gazeteci olduğunuz için, sadece haber yaptığınız için terörist denilerek hapishanelere dolduruldunuz mu?
Siz hiç Alevi oldunuz mu? İbadetinizin şeklini devlet belirledi mi? Ders kitaplarından tutun iktidar katına varana kadar sürekli olarak hakarete uğradınız mı? İnancınız yüzünden devletin tüm kapıları yüzünüze kapatıldı mı?
Bunları yaşamadıysanız, zulmün ne olduğunu da bilemezsiniz.
Evet, o süreçte başörtüsü yüzünden eğitim hakları ellerinden alınan genç kızlar mağdur edildiler. Ancak onlar eğitim hakları için direnirken siz iktidar uğruna hocanıza darbe peşindeydiniz. 
Sahi 28 Şubat olmasa Hocanızı devirebilir miydiniz? 
Tarafından zulüm gördüğünüzü iddia ettiğiniz ordunun, 20 yıl sonra dinci darbe girişiminde bulunmasına baktığımızda tüm senaryonun sizi var etmek için hazırlandığını düşünmemek de elde değil.
Şimdi, Hürriyet Gazetesi’nin “Karargah Rahatsız'' manşeti üzerinden yine bir mağduriyet yaratma peşindesiniz. Umrede bile sizi yalnız bırakmayan, attığı her adımda iktidarın bir bakanı gibi davranan Genelkurmay Başkanınız var artık. Ne yapmış bu karargah; muhalefetin eleştirilerine kendince yanıtlar vermeye çalışmış. Siz de bu yanıtlarından darbe ihtimali çıkarıyorsunuz. 
Yapmayın. Aklımızla alay etmeyin. 
Tam da 28 Şubat’ın yıldönümüne yakın bir zamanda verilen mesajın kime yönelik olduğu ortada değil mi? O açıklamada iktidara yönelik tek bir eleştiri var mı? Yok. Açıklamada her vatanseverin yaptığı, ordunun iktidarın dümen suyunda hareket etmesine yönelik eleştirilerine, mahcubiyet duygusuyla verilen yanıtlardan başka hiçbir şey yok. Bu zorlama oyuna ne biz ne de halkımız itibar etmeyecektir!
Askerinden polisine, yargısından yürütmesine tüm gücü elinde bulunduran, fiilen tek adam diktasıyla iktidar olduğunuz bu sürecin mağduru siz olamazsınız. 
Bu gerçeği hepimizden iyi biliyorsunuz. Buna rağmen mağdur edebiyatına sığınmanız ancak ve ancak mizahın konusu olabilir.
Bir mağduriyetten söz edilecekse bunlar sivil darbenizin mağdur ettiği, işinden aşından olan yüzbinler, hapse doldurduğunuz gazeteciler, akademisyenler, aydınlar, öğretmenler, öğrenciler, kısacası sizden olmadığı için yok sayılan, ötekileştirilen milyonlardır.
Üstelik milyonlar bu mağduriyeti yaşarken öyle “ikna odaları'' türünden, konuşmaya, iknaya dayalı yöntemlerle mağdur edilmiyorlar. Bir gece yarısı kararnamesiyle işini aşını, onlarca yıllık birikimlerini bir anda kaybediyorlar. “Terörle iltisaklı olmak'' gibi son derece muğlak kavramlarla hukuku ayaklar altına almakta, muhalif olan herkes bir anda terörist ilan etmektesiniz. 
O dönem rektörlere brifingler veriliyordu. Gereğini yapan yapıyordu, yapmayan, çok çok yükselemiyordu. Oysa siz öyle misiniz? Sadece kin ve intikam duygularıyla hareket ediyorsunuz. Lideriniz dün Barış Bildirisi’ne imza atanlara hesabının sorulacağını söylemişti ya, bugün hiç birini unutmadınız. Hukuksuz bir şekilde hepsini kapının önüne koydunuz. Hem de çoğunun 28 Şubat sürecinde mağduriyetler karşısında dik durduğunu, sizin yanınızda, sizin için bedel ödediğini unutarak. 
O dönemde gazeteciler en çok andıçlarla hedef gösterilirdi. Şimdi hoşa gitmeyen haber yapan gazeteci, sayenizde aynı dakika işini kaybediyor. Basının neredeyse tamamını kamu kaynaklarından ihaleler verdiğiniz işinsanlarına devrettiniz. Ele geçirdiğiniz havuz medyası aracılığıyla da konuşan, muhalefet eden herkesi tehdit ve hakaretlerinizle hedef gösterip ses çıkaramaz hale getirmeye çalışıyorsunuz. Diş geçiremediğinizi ise yalan ve iftiralarla tutuklatıp hapse dolduruyor, iddianameleri bile aylarca hazırlamıyorsunuz.
Gerçekten mazlum olsaydınız, bu kadar zalim olmazdınız.

Dünün sözde mağdurları bugünün muktedirleri olarak gerçek darbeci olduğunuzu attığınız her adımda gösteriyorsunuz. İktidarınız, yeryüzündeki tüm darbecileri kıskandıracak ölçüde zulme sahiptir.
Yaşadığımız referandum süreci dahi, demokrasi konusundaki çifte standardınızı net bir şekilde ortaya koyuyor. 
Lafa gelince milli irade kavramını dilinizden düşürmezsiniz ama neredeyse “hayır'' kelimesini sözlükten çıkaracaksınız.
Kamu kurumlarının il müdürleri personelini zorla toplayıp, birbirlerine evet çağrısı yaparken, hayır çalışmasını yapan gençlerimiz hemen her gün saldırıya uğramakta.
Rektörleriniz evet kampanyanızın emir eri rolüne soyunurken, hayır çalışması yapan Haziran Hareketi üyelerine siyasi parti olmadıkları için izin vermiyorsunuz.
Yüksek Seçim Kurulu mevzuatlarını bir kenara atıp basında eşit temsiliyet ilkesini evet lehine değiştirirken, anket yayınlama yasağını da havuz medyanızın istediği şekilde değiştiriyorsunuz.
Üsküdar Belediyesi evet kampanyasına müdahil olurken sorun yok, ama Mezitli Belediyemizin “Hayırseverlik'' çağrısında siyasi mesaj arıyor, billboardların kaldırılmasını istiyorsunuz.
Biliyoruz halkımızın kaderini bir kişiye teslim etmemek için “hayır'' diyecek olması uykularınızı kaçırıyor. 
HAYIR’larımızın çoğalması sizi korkuttukça daha bir artıyor zulmünüz. Bıçaklanıyoruz, dövülüyoruz, tehdit ediliyoruz, tutuklanıyoruz, hayır dediğimiz için devlet katında terörist oluyoruz ama yılmıyoruz. Canımızla kanımızla direnmekten zerrece vazgeçmiyoruz. Vazgeçmediğimiz içindir ki halen ölmeye, işkence görmeye, tutuklanmaya devam ediyoruz. 
16 Nisan’da HAYIR’larımız zulüm saltanatınıza son verecek ve birlikte bir Türkiye’nin kapısını aralayacaktır.

">

"CHP'li vekilden 28 Şubat sorusu: Ethem gibi kafanızdan polis kurşunuyla vurulup öldürüldünüz mü?" haberi, 01 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 01 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li vekilden 28 Şubat sorusu: Ethem gibi kafanızdan polis kurşunuyla vurulup öldürüldünüz mü? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li vekilden 28 Şubat sorusu: Ethem gibi kafanızdan polis kurşunuyla vurulup öldürüldünüz mü? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:17 New Jersey'de Rutgers Üniversitesi İslami Yaşam Merkezi'ne Yapılan Saldırıda Nefret Suçlaması
  2. 17:16 Europol ve Bosna-Hersek Polisi Ortak Operasyonla Uyuşturucu Karteline Darbe Vurdu
  3. 17:12 Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlk Sınır Taşı Yerleştirildi
  4. 16:58 Tesla, Küresel Talepteki Düşüşe Yanıt Olarak Avrupa Fabrikasında 400 Kişiyi İşten Çıkaracak
  5. 16:55 Kapadokya, 23 Nisan'da Türk Bayraklarıyla Renklendi
  6. 16:50 Melissa Vargas'ın Rekorlarıyla Dolu Vodafone Sultanlar Ligi Finali
  7. 16:46 Japonya'da Yasukuni Tapınağı Ziyaretleri: Gelenek, Diplomasi ve Tartışmalar
  8. 16:43 İslam Memiş uyarıyor: "Gram altın yine bir anda 2700 lira seviyesine fırlayabilir"
  9. 16:42 Belçika'da Alkollü Araç Kullanma Davası: 'Gut Fermantasyonu' Savunması Reddedildi
  10. 16:38 Cenk Tosun'un Transferinde Sürpriz Bir Dönüm Noktası: Eyüpspor Devrede!
  11. 16:35 TCG Nusret Müze Gemisi İzmir'de ziyarete açıldı
  12. 16:34 Beşiktaş-Ankaragücü maçının ilk 11'leri belli oldu
  13. 16:34 Prostat Kanseri Araştırmasıyla Yeni Organ Keşfi: Tüp Tükürük Bezi!
  14. 16:32 Özel açıkladı: Erdoğan'la haftaya görüşmeyi planlıyoruz
  15. 16:31 İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi: "Siyonist rejiminden geriye hiçbir şey kalmayabilir"
  16. 16:30 Dolandırıcılara Karşı Uyarı: Koç Holding'den Sahte Sosyal Medya Hesaplarına Dikkat Çağrısı
  17. 16:27 Özgür Özel: "Milletimize yeni ve demokratik bir anayasa kazandırana kadar gayretimiz sürecektir"
  18. 16:21 'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
  19. 16:07 Dolandırıcıların Yeni Yöntemi: Sahte Ev İlanlarıyla Kapora Avı!
  20. 16:07 Kibirli CEO'nun diploması sahte olabilir mi?
Politika Haberleri