CHP’li Zeynel Emre: MİT’e darbe ihbarı yapan binbaşıyı darbe komisyonu dinlemesin diye MİT personeli yaptılar!

CHP’li Zeynel Emre: MİT’e darbe ihbarı yapan binbaşıyı darbe komisyonu dinlemesin diye MİT personeli yaptılar!

CHP’li Zeynel Emre: MİT’e darbe ihbarı yapan... "Cemil Çiçek’i de dinlemek istedik, darbe komisyonunda gelmedi"

TBMM’de kurulan 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu üyesi CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, “MİT’e darbe ihbarı yapan Binbaşı O.K.’yı Darbe Komisyonu dinlemesin diye MİT personeli yaptılar!” dedi.

Emre, komisyon raporunun yayınlanmamasını KRT’de Haftanın Panoraması programında değerlendirdi. Semra Topçu’nun sorularını yanıtlayan Emre, 15 Temmuz günü yaşananlara yönelik iktidarın olağanüstü bir gizlilik ve hassasiyet gösterdiğini belirtti ve “Darbe komisyonu raporunu yayınlayın, neyden korkuyorsunuz?” diyerek AKP’ye çağrı yaptı.

Emre şunları söyledi:

“Burada mesele darbenin önceden bilinip bilinmediği, önlenebilip önlenemeyeceğidir. Ayrıca bir daha böyle olaylar yaşanmaması için neler yapılabilir. Darbe komisyonu meseleye böyle yaklaştı ve bu soruların yanıtlarını aradı. Ama iktidar olağanüstü bir gizlilik ve hassasiyet gösterdi. Örneğin 14.45’te O.K. MİT’e gidiyor ve bilgi veriyor, O.K.’yı bizim dinlememiz gerekmiyor mu, biz dinlemeyelim diye bu kişiyi olaydan sonra MİT personeli yaptılar.

Genelkurmay Başkanını dinlememiz gerekmiyor mu, MİT Başkanını dinlememiz gerekmiyor mu, muhataplarımıza sorularımızı sormamız gerekmiyor mu? O.K.’nın verdiği bilginin ardından gerçek olabileceği değerlendiriliyor ve dörtten sonra ilk önce MİT Müsteşar yardımcısı gidiyor Genelkurmay İkinci Başkanına bilgi veriyor, daha sonra bizzat Mit Müsteşarı bizzat gidiyor, Genelkurmay Başkanıyla konuşuyor. Bazı kararlar alıyorlar, uçuşların iptal edilmesi gibi. Yani göründüğü gibi değil lakin gizli kalsın istendi. Sürekli bir sahte kahramanlıklar üzerinden, illüzyon üzerinden konuşuyorlar, madem öyle basın darbe komisyonu raporunu yayınlayın, neden korkuyorsunuz?”

“Cemil Çiçek’i de dinlemek istedik, darbe komisyonunda gelmedi”

"15 Temmuz’un hâlâ aydınlandığını düşünmüyorum" diyen Cemil Çiçek’in de komisyona bilgi vermediğini söyleyen Emre şu ifadeleri kullandı:

“Birçok bakanı ve Cemil Çiçek’i de dinlemek istedik, net sorular sorduk biz esasında. Dedik ki, Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde bakanlıklarda göreve alma ve terfilerde, sizin aldığınız ve ihraç ettiğiniz kişilere dair oran nedir, oransal olarak söyleyin bakalım. Bunları bir görelim. Ama hep illüzyonu tercih ettiler. Hep bir perdeleme olduğunu gördük. Çünkü bir yerden sonra çorap söküğü gibi her şeyin açığa çıkacağını gördüler.”

"Zekeriya Öz boşuna 'Gelin alabiliyorsanız alın' demedi" 

“Çok net bir şey söyleyeyim, Zekeriya Öz, ‘Gelin kardeşim davulla zurnayla beni alın alabiliyorsanız’ cümlesini boşuna söylemedi. Çünkü Zekeriya Öz ülkede en tepedeki isim başta olmak üzere birçok AKP’li yetkiliyle görüşerek kumpas davalarında hareket ediyordu. Yani adama “Buyur git” dediler. Ben şimdi söylüyorum; Almanya’ya kaçtığı söyleniyor değil mi, kaç kere hangi resmi belge ve bilgiyle Almanya nezdinde bunun müzakeresini yürüttüler, bunun müzakeresini yapabildiler mi? Niye teslim etmiyorsunuz diye sordular mı? Hayır. Sadece bir örnek bu…”

"CHP’li Zeynel Emre: MİT’e darbe ihbarı yapan binbaşıyı darbe komisyonu dinlemesin diye MİT persone." haberi, 17 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 17 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’li Zeynel Emre: MİT’e darbe ihbarı yapan binbaşıyı darbe komisyonu dinlemesin diye MİT persone.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Zeynel Emre: MİT’e darbe ihbarı yapan binbaşıyı darbe komisyonu dinlemesin diye MİT persone.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  2. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  3. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  4. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  5. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  6. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  7. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  8. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  9. 16:17 Tarkan Yeni Albümle Geri Dönüyor! Ünlü İsimle İş Birliği!
  10. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  11. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  12. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  13. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  14. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  15. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  16. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  17. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  18. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  19. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
  20. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
Politika Haberleri