CHP’nin Fatih adayı Soner Özimer uyardı: Bu Fatih halkının son şansı!

CHP’nin Fatih adayı Soner Özimer uyardı: Bu Fatih halkının son şansı!

CHP’nin Fatih adayı Soner Özimer uyardı: Bu ... Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul Fatih adayı Soner Özimer, adaylık açıklaması için Fatih halkı ve CHP’li üyelerle bir araya geldi. Toplantıya İYİ Parti ilçe başkanı ve muhtarlarda katıldı.

TELE1’den Oğuzhan Poyrazoğlu’nun haberine göre, ‘İnşallah çok az kaldı martın sonu bahar olacak’ diyen Soner Özimer ‘ 2004 yılında aktif olarak siyasete başladım bu salonda bir çok gördük ama bu kadar dolu olduğunu il defa gördüm demek ki bir şeyler olacak.’ dedi

ROMAN VATANDAŞLARIMIZIN EVLERİNİ ELLERİNDEN UCUZA ALDILAR

Sulukule çok önemli 2004 yılılında meclis üyesiyiz o dönemde Roman kardeşlerimize söyledik. Elektriğinizi kestiler sularını kestiler. Roman vatandaşlarımızın elinde evleri ucuza aldılar 10 bin 20 bin 30 bin liraya, sonra oraları çöküntü haline getirdiler insanlar satmak zorunda kaldı. Daha sonra o evler yıkıldı. Şu an da Sulukule’de ruhsuz evler yapıldı ve çoğu Suriyeli olmak üzere çok fazla insan oturuyor. 10 bine satın aldıkları evleri 400 bine  600 bine geri satmaya çalıştılar vatandaşlarımızın çoğu o evleri alamadı tabi. O evleri yapan hangi firma? TOKİ.  TOKİ bir proje Süleymaniye projesi Fener-Balat projesi Yedikule ve Yenikapı projeleri var Sultanahmet projeleri var bunlar bizim ret oyumuza karşı meclisten geçti.

FATİH HALKININ SON ŞANSI

Fatih’te yavaş yavaş yenileme alanları yapacaklar. Yaptıkları yenileme alanlarını yıkacaklar sizin eviniz 400 bin 500 bin ediyorsa yapacakları ev 2 milyonluk olacak size 1,7 milyon verin size evi verelim diyecekler. Alabilecek kaç kişi var bilmiyorum. Çoğu 8 -10 katlı olan evler 5 kata düşürülecek. Bunların hepsini sizlere ödetecekler. Peki burada kimler oturacak. Zenginler Araplar Suriyeliler. Bunun için biz diyoruz ki Fatih halkının son şansı. Eğer beğenmiyorsanız siz belediye başkanını görevden alacaksınız aynı Kadir Topbaşı aldığınız gibi Mevlüt Uysal gibi. Aynı Ankara Belediye Başkanı hatta Ülkenin başbakanını bile değiştiriyorsunuz. Biz burada AKP ye bir kırmızı kart göstermemiz lazım arkadaşlar.

FATİH’TE HİÇ KREŞ YOK

Biz arkadaşlarla 2004 yılında geldiğimizde 2 tane kreş vardı şu anda Fatih’te hiç kreş yok. Çünkü bu bir zihniyet meselesi. Kreş neden yapmıyorlar ? biliyoruz.

FATİH’TE PETROL YOK AMA BİZ ELMAS MADENİ ÜZERİNDEYİZ

Fatih’te devrim yapacağız ve Turizm alanlarını canlandıracağız. Kariye den başlayacağız Kariye parkı ve oteli orada yaşayanlar butik otelcilik ve ev pansiyonculuğu işleri yapmaya başladı ve bu bizim için çok önemli. Fatih’te petrol yok ama biz elmas madeni üzerindeyiz. Turizm patlaması yapmamız lazım. Suriyeli turistler geliyor ama onlar genelde yemek kısmıyla ilgileniyorlar. Biz Avrupa’lı turisti yeniden kazanmalıyız. Buralarda  bin yıllık 500 yüz yıllık yerler var. Mesela bizim de zafer takımız var. Roma’da İmparatorları zaferlerden sonra bu takın altından geçerlermiş. Yedikule’de bir zafer takımız var kimsenin haberi yok aynısı İstanbul Üniversitesinin giriş kapısına da işlenmiş ama oradaki de bomboş. Roma’da bir sürü para ödeyerek dolaştığınız antik şehrin daha fazlası burada var fakat hiç bir Turisti cezbetmiyor. Biz 8500 yıllık bir geçmişe sahibiz. Neredeyse buna benzer başka bir şehir dünyada yok

Mesela Tekfur Sarayı’nın bahçesinde Kaşıkçı Elması’nı buldular böyle bir değere sahibiz. İstanbul sarnıçların üzerinde yükselmiş fakat kimi zaman bunları bile yıkıyorlar.

OTOPARK SORUNUNU EKREM İMAMOĞLU İLE BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ 

Bir çok yerde gördük. Dediler ki ilçenin otopark sorununu çözdük. Benimde arabam var park edecek yer bulamıyorum. İSPARK’ları öğlen gelip görürseniz orada da park edecek yer bulamayabiliyorsunuz. Nasıl çözmüşler 15 senedir aynı kişinin yönettiği yer. Ekrem Beyle bunları konuştuk. Yapacağımız projeleri ortaya koyduk onunda çok hoşuna gitti. İnanıyorum ki İstanbul’un otopark sorununu da Ekrem Beyle beraber çözeceğiz. İstanbul’u Ekrem Beyle Fatih’i de biz hep beraber alacağız

TÜM PERSONELİN ASGARİ ÜCRETİ 2200 LİRA OLACAK

Genel Başkan söyledi işçi maaşları 2200 liranın altında olmayacak diye. Tüm personele söylüyoruz bütün belediye çalışanlarının en düşük maaşı 2200 lira olacak, kimsenin aklında şüphe kalmasın.

İNSANLARI AYIRMAYACAĞIZ
İnsanları hiç bir şekilde ayırmayacağız. Diline dinine rengin göre insanları ayıramayız. Benim için iki çeşit insan vardı biri iyi diğeri kötü insan. Biz iyi insanlarla beraber olacağız. Bizim için Fatih halkı önemli.

FATİH’TE HOBİ BAHÇELERİ OLUŞTURACAĞIZ

Biz gençken buralarda top oynardık. Çukurbostan vardı oradan Mimar Sinan’a giderdik Vefa stadına giderdik. Karagümrük standında oynardık. Yedikule stadı vardı. Hatta o stadı yıkmaya çalıştılar. Yedikule halkı izin vermedi statlarının yıkılmasına. Bostanları aldılar ama söz oraları geri alacağız. Hobi bahçeleri oluşturacağız. Fatih’te yaşayan ama evinden çıkamayan emeklilerimiz var.

BİZİM PARAMIZLA BAŞAKŞEHİRSPOR’A TRANSFER YAPAMAYACAKSINIZ

Samatyaspor kulübümüz var. Bir zamanlar çok iyi bir kürek takımı vardı. Fatih’in üç tarafı denizlerle çevirili. Balık festivali yapıyoruz balığı Karadeniz’den getiriyoruz. Üç tarafı denizlerle çevrili ilçeyi bitirmişler. 8500 sendir burada yaşayanlar balık tutarak geçinmişler. Kürek takımını kapatıyorlar. Aman olmasın spor yapılmasın diye. Başakşehirspor var birde sizin bizim paramızla transfer yapacaksınız ve bizim takımlarımıza musallat olacaksınız biz bunu engelleyeceğiz. O Balat bulunan sahalarda bizim çocuklarımız idmana çıkacak. İnsanlar bodrum katlarında koşu bantlarına muhtaç etmişsiniz hala diyorsunuz yeşil alan yapacağız. Yapsaydınız 15 senedir siz yönetiyorsunuz. Ama siz hala yeşil alanları imara açıyorsunuz. Deprem toplanma alanlarını imara açıyorsunuz.

KREDİLERİ BERABER ÖDEYECEĞİZ PROJELER HAZIR

Kentsel dönüşüm olmazsa olmaz tabi ki fakat biz bunu vatandaşlarımızı zora sokmadan yapacağız. Biz devletten verilen kredileri hep beraber paylaşacağız. Bununla ilgili projelerimiz tamamı hazır.

"CHP’nin Fatih adayı Soner Özimer uyardı: Bu Fatih halkının son şansı!" haberi, 29 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 29 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’nin Fatih adayı Soner Özimer uyardı: Bu Fatih halkının son şansı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’nin Fatih adayı Soner Özimer uyardı: Bu Fatih halkının son şansı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri