CHP'ye katılan Türkan Elçi'den eleştirilere yanıt: 24 saat geçmeden insaf

CHP'ye katılan Türkan Elçi'den eleştirilere yanıt: 24 saat geçmeden insaf

CHP'ye katılan Türkan Elçi'den eleştirilere ... Öldürülen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, CHP'ye katılmıştı. Elçi, CHP'ye katılmasına yönelik eleştirilere, "24 saat geçmeden insaf, bu kadar da olmaz. Linç kültürü geliştiriyorsunuz. Bu kin, öfke, nefret neden?" dedi.

Öldürülen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, KESK ve Van Barosu’nda Mavi Karga kitabı için imza günü ve söyleşi programına katıldı. CHP’ye iştirak ettiği için kendisine yöneltilen eleştirilere cevap veren Elçi, "Kimse demez ki bu kadının da bir bilmiş olduğu vardır. Tahir’in yaklaştığı nokta, vakit, dönem onun travması, onun psikolojisi, onun durumu benimkiyle aynı mıdır? Benim çektiğim 8 senelik acı eğer o size inandırıcı gelmiyorsa, size düzmece geliyorsa o sizin bileceğiniz iştir. Toplum açısından söylüyorum" ifadelerini kullandı.

"PARTİ ROZETİ İÇİN PEŞLERİNE TAKILMIŞIM HAVASI VERİLDİ"

"Neden yalnız bir kadının eşine nazaran değerlendiriyorsunuz?" diyen Elçi, şöyle devam etti: "Bir kadının belli bir mücadelesi hakkı yok mudur? 8 yıl sürede bir şey yapmadım mı, toplumun çok mu uzağında, kopuk kaldım? 2-3 ay İngiltere'ye gittim, kalamadım. Kendi konforumu düşünen biri olsaydım benim ne işim vardı travma yaşadığım şehre geri geleyim. İstanbul’da bile kalamadım, 4 yıl sonra tekrar Diyarbakır’a döndüm. Sizce travma yaşadığım şehre dönmek çok mu kolay bir şey zannediyorsunuz. Neden yüzeysel bakıyoruz? Bu kadının da kendine göre vardır bir bildiği, ben herhangi bir partiye gittiğimde neden böyle düşünülebilir, bütün yaşadığım acıları, mücadelemi, toplumun çektiklerini bir yere bırakacağım ve ben sadece bir parti rozeti için peşlerine takılmışım havası verildi."

"MİLLETVEKİLLİĞİNE İHTİYACIM OLMADI"

"Benim milletvekilliğine hiçbir şekilde ihtiyacım olmadı" diyen Elçi, "4 aydır bu adamlar benimle iletişime geçmiş durumdalar. İkna etmeye çalışıyorlar. 2018’de bana yine teklif getirdiler, ben kabul etmedim. Bu defa toplum bir yere doğru gidiyor, değiştirebilirsek, elimizi taşın altına koyarsak biz ne yapabiliriz, ben bu mecburiyetten girdim" ifadelerini kullandı.

Elçi, şunları söylemiş oldu: "Yoksa benim ihtiyacım yok, diplomamı aldım, ekonomik olarak da ihtiyacım yok. Söyleşilere gidiyorum popülerlikse popülerim. Kim gelmiş yerime kitap yazmış, kim bu travmatik ortamda 4 yıl okul okumuş hukuk fakültesi mezunu olmuş? Tahir’den 7-8 ay sonrasında iki göz iki çeşme hukuk fakültesini bitirmeye çalıştım. O dönem çektiğim acıları kimse fark edebildi mi? Herkes uzaktan seyretti. Benim rozetle bir derdim yok, ister taksınlar ister takmasınlar yalnız biz bir yere doğru gidiyoruz, ne kadar değiştirebiliriz? Biz Kürtler de belli bir politikanın içinde olursa ne olacak? Neden bu kadar korkuyoruz? Aklınız alıyor mu iyi mi gidip bir anda her şeyi teslim ederiz? Bir insan geçmişinden yaşamış olduğu travmalardan vazgeçer. Ben Türkçeyi bile sonradan, 7 yaşlarında öğrendim. Ben geçmişimi iyi mi zihin haritamdan sileyim, resetleyeyim, derhal Türkleşeyim. 24 saat geçmeden insaf, bu kadar da olmaz. Linç kültürü geliştiriyorsunuz. Bu kin, hiddet, nefret neden? Öfkeniz var ise birbirinize değil başka yere kusun."

"CHP'ye katılan Türkan Elçi'den eleştirilere yanıt: 24 saat geçmeden insaf" haberi, 18 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 18 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'ye katılan Türkan Elçi'den eleştirilere yanıt: 24 saat geçmeden insaf haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'ye katılan Türkan Elçi'den eleştirilere yanıt: 24 saat geçmeden insaf 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Politika Haberleri