Çift maaşlı beş yöneticisinden dördünün havacılıkla bir ilgisi yok

Çift maaşlı beş yöneticisinden dördünün havacılıkla bir ilgisi yok

Çift maaşlı beş yöneticisinden dördünün hava... Sabiha Gökçen Havalimanı’nın çift maaşlı beş yöneticisinden dördünün havacılıkla bir ilgisi yok. Havalimanını fotoğrafçılık, reklamcılık, hukuk mezunlarıyla peyzajdan sorumlu belediye yöneticiliği yapanlar yönetiyor.

En fazla hava ve yolcu trafiğine sahip havalimanlarının başında gelen İstanbul’daki Sabiha Gökçen Havalimanı’nı yöneten isimlerin çift maaşlı olduğu, aynı zamanda havacılık alanında bir eğitimi ve tecrübesi olmadığı ortaya çıktı. Ülkenin en büyük ikinci havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı’nı 22 yıldır Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri Anonim Şirketi (HEAŞ) işletiyor. Milyonlarca lirayı yöneten, yaklaşık yüzde 96’lık hissesi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’na, geri kalan hisseleri ise Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ile Türk Hava Kurumu’na ait olan HEAŞ’ın yönetimi ise tartışma yaratacak türden.

TEK KOLTUKTAN OTURAN YÖNETECİ YOK

HEAŞ’ın beş kişilik yönetim kurulundan sadece birinin havacılık ile ilgisi var. Ayrıca tamamı çift maaşlı da olan HEAŞ’ın yönetim kurulu üyeleri ve eğitimleri ise şöyle:

-Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çakmak: Aynı zamanda Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün Yönetim Kurulu Üyesi. Daha önce de AKP’li Beyoğlu Belediyesi'nde Fen İşleri, Temizlik İşleri, Veteriner İşleri, Sağlık İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlükleri'nden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Yerebakan: Malzeme mühendisi ve aynı zamanda Teknopark İstanbul’un Yönetim Kurulu Başkanı.

Yönetim Kurulu Üyesi Murat Gül: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda “bakan danışmanı” olarak görev yapan Murat Gül’ün, aynı zamanda DHMİ Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı. Gül, lisans eğitimi görsel ve iletişim sanatlarında, yüksek lisans eğitimini ise fotoğraf ve medya alanlarında aldı.

Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer Kara: Mesleği avukatlık olan Kara, hem DHMİ’nin Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı hem de hukuk müşaviri. Yani kara aynı anda üç koltukta birden oturuyor. 

Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Orhan: Pilot olduğu bilinen Orhan, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Hava Ulaştırma Daire Başkanlığı görevini yürütüyor.

GENEL MÜDÜR DE PEYZAJCI

2022’nin Aralık ayından beri HEAŞ Genel Müdürlüğü görevini yürüten Faruk Kacır’ın da havacılıkla bir ilgisi yok. İmam Hatip lisesi ve Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü mezunu olan Kacır, AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’nin genel müdürüydü.

İsmail Arı. Birgün

"Çift maaşlı beş yöneticisinden dördünün havacılıkla bir ilgisi yok" haberi, 31 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 31 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Çift maaşlı beş yöneticisinden dördünün havacılıkla bir ilgisi yok haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çift maaşlı beş yöneticisinden dördünün havacılıkla bir ilgisi yok 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  2. 19:13 ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
  3. 19:02 Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
  4. 18:57 Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu
  5. 18:40 Çamaşır Yıkarken Herkes Aynı Hatayı Yapıyor: Bu Ürünü Ayrı Yıkamalıymışız!
  6. 18:38 Göztepe Efsanesi Yeniden Süper Lig'de! 2 Yıllık Hasret Bitti!
  7. 18:38 Yaşlanma Sorunu Çözüldü Mü? Eczacı Müderrisoğlu Gençlik Formülünü Açıkladı!
  8. 18:38 Türkiye'den Tarihe Geçecek Hamle: Doları Sarsacak Dev Gelişme Ortaya Çıktı!
  9. 18:26 Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
  10. 18:17 İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs Baskınları Artıyor: 15 Filistinli Gözaltında
  11. 18:10 Ukrayna Başkomutanı: Rusya İle Cephe Hattında Durum Kritik
  12. 18:05 Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
  13. 18:01 Tokat Veteriner Hekimler Odası Kedi Güzellik Yarışması: Göz Kamaştıran Kedilerin Zaferi!
  14. 17:56 Gazze Şeridi'nde İsrail'in Savaş Planları: Refah İşgali Gündemde
  15. 17:50 Yeşil Parti'nin Başkan Aday Adayı Jill Stein Filistin Protestosunda Gözaltına Alındı
  16. 17:45 Fiorentina, Galatasaray'ın Yıldızı Kaan Ayhan İçin Hamle Yapıyor!
  17. 17:41 Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar
  18. 17:37 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
  19. 17:33 Galatasaray Kadın Futbol Takımı Liderliğini Pekiştirdi: Son Haftaya Zirvede Girdi
  20. 17:28 İtalya'nın Kardeşleri Lideri Giorgia Meloni, AP Seçimlerinde Aday Olacak
Türkiye Haberleri