Çiftçiden hırsızlığa karşı uyarı tabelası: BİZ 112'Yİ ARAMAYIZ

Çiftçiden hırsızlığa karşı uyarı tabelası: BİZ 112'Yİ ARAMAYIZ

Çiftçiden hırsızlığa karşı uyarı tabelası: B... Antalya Serik'te bir çiftçi serasına ve bahçesinde yaşanan hırsızlık olaylarına karşı tabanca resimli "Biz 112'yi aramayız" uyarılı tabela astı.

Serik ilçesine bağlı Burmahancı mahallesinde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Mehmet Büyükavcı, kendi serasında, bahçesinde ve mahallede yaşanan hırsızlık olaylarına karşı ilginç bir çözüm önerisi buldu.

Tabanca resimli “biz 112’yi aramayız” uyarı yazısını sosyal medyada paylaşınca gündem oldu. 112’yi de gereksiz yere aranmamasına dikkat çeken Büyükavcı, “Gereksiz yere arayıp da devletin kademelerini rahatsız etmeyin. Acil ihtiyacı olan bir insanında ya da sizin bir ihtiyacınıza denk gelmiş olabilir. O yüzden talebinin geç karşılanmasına neden olabilir” dedi.

"Artık insanlara güvenilmez hale geldik"

Amacının hırsızlığa karşı önlem almak olduğunu ve bunu insanların bilinç altına işlemek olduğunu belirten Mehmet Büyükavcı, şöyle konuştu

"Birkaç kez hırsızlık olayı yaşadım. Gözümün önünde levhayı söktü gitti adam. Ben içerdeyken bağırırken, attı gitti arabanın içine. Bir kaç tane gübre çuvalım çalındı. Aşağı seramın vanaları ile sıvı gübrelerim çalındı. Bazı hurdaları götürüyorlar, bizim için gerekli olan malzemeler. Biraz koyunum var tedirgin oldum. Artık insanlara güvenilmez hale geldik. Böyle bir yöntem deneyim dedim. Başarılı olacağıma da inanıyorum. Yaptığım sosyal medyada da gündem olmuş. Bir nevi insanların çok hoşuna gitti. Olumsuz bir bakış açısı yaşamadım. Herkes olumlu bakıyor ve beğeniyor. Çok kişi telefon açtı ve tebrik etti."

"Ben 112’yi kolay kolay aramam"

11 tane gece görüşlü kamera ile seranın içini ve dışını, evin bahçesini, koyun ahırını görecek şekilde konumlandırdığını anlatan Büyükovcı, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda bir tane köpeğim var. Bu şekilde hırsızlığa karşı aldım. Yetmedi artık bir de uyarı levhası asalım dedim. Artık can burnuma geldi. Artık bu saatten sonra başa gelen çekilir dedim. Uyarı levhasında yol, bahçe, seralar 7/24 güvenlik kameraları ile kayıt altına alınmaktadır. Lütfen izinsiz girmeyin. Biz 112’yi aramayız dedim. Altına da uyarı olarak tabanca resmi koydum. Amaç burada bilinç altına işlemek. Buraya gelen hırsız herhalde aptal değildir, bunu anlayacağını düşünüyorum. Böyle bir yönteme başvurdum. Ben 112’yi kolay kolay aramam, hiç de aramadım. Lütfen vatandaşlarımız gereksiz yere aramasın.

Yani bu konunun da altını çiziyorum. Yani gidin adamı dövün anlamında değil. Gereksiz yere arayıp da devletin kademelerini rahatsız etmeyin. Acil ihtiyacı olan bir insanında ya da sizin bir ihtiyacınıza denk gelmiş olabilir. O yüzden talebinin geç karşılanmasına neden olabilir."

 

"Çiftçiden hırsızlığa karşı uyarı tabelası: BİZ 112'Yİ ARAMAYIZ" haberi, 19 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 19 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Çiftçiden hırsızlığa karşı uyarı tabelası: BİZ 112'Yİ ARAMAYIZ haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çiftçiden hırsızlığa karşı uyarı tabelası: BİZ 112'Yİ ARAMAYIZ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  2. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  3. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  4. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  5. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  6. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  7. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  8. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  9. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  10. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  11. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  12. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  13. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  14. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  15. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  16. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  17. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  18. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  19. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  20. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
Türkiye Haberleri