Çiftçiler 2 Şubat’ta Ankara’da buluşacak!

Çiftçiler 2 Şubat’ta Ankara’da buluşacak!

Çiftçiler 2 Şubat’ta Ankara’da buluşacak! Ekonomik kriz giderek derinleşirken yüksek faizli borçları nedeniyle çıkmaza giren çiftçiler 2 Şubat'ta Ankara'da bir araya gelerek sesini duyurmaya çalışacak.

 

Yurttaşın belini büken ekonomik kriz giderek derinleşirken, çitçiler de Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası'na olan yüksek faizli borçları nedeniyle tarlası ve traktörünü kaybediyor. 4 kez Ankara'da bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışan çiftçiler, her geçen gün artan borçları yapılandırılmadığı için Ankara’nın yolunu beşinci defa tutacak. Cumhurbaşkanlığı’na sesini duyurmaya çalışan çiftçiler, "Kimse çiftçi kazanıyor diye ahkam kesmesin" dedi. Yaklaşık 2 aydır yetkililere sesini duyurmaya çalışan çiftçiler, Ardahan, Amasya, İzmir, Malatya, Samsun ve Sivas’tan ANKA Haber Ajansı’na konuşarak 2 Şubat’ta Ankara’da bir ayara gelerek hükümete seslerini duyurmaya çalışacaklarını açıkladılar.

"BİR YETKİLİ DE 'DERDİN NE?' DEMEDİ"

Sivas'ın Suşehri ilçesinde çiftçilik yapan Başar Yıldırım, “İki aydır meydan meydan geziyoruz. Dört defa Ankara'ya geldik. Bize sahip çıkmadınız suçumuz üretmek mi? Bir çuval yem 20 lira, 2 aydır bir yetkili arayıp da ‘derdin ne’ demedi. Bizim suçumuz ne? Karda kışta yollara düşüyoruz. Holdinglerin borcuna gelince vergileri affediliyor. Bu işin desteğinden affından da zengin sermaye yararlanıyor” dedi.

"BORÇLARI NEDENİYLE TRAKTÖRÜ GİDENLER VAR"

Amasya Kızılcaköylü Ömer Sarı, dört defa Ankara’ya giderek sesini duyurmaya çalıştığını belirterek, "Bugüne kadar sesimizi kimse duymadı. Dört defa Ankara'ya gittim. Hükümetten kimseyi yanımızda görmedik. Tarım Kredi Kooperatifi’ne çok borcum var. Kimse 'çiftçi kazanıyor' diye ahkam kesmesin. Çiftçinin durumunu gelin görün ondan sonra ahkam kesin. Çiftçi olarak bu zamana kadar böyle kötü olaylar yaşamadık. Küçük çiftçi bitti. Sadece Tarım Kredi Kooperatifi de değil Ziraat Bankası’na olan borçları nedeniyle traktörü giden arkadaşımız var" diye konuştu.

"HAYVANCILIK BİTME NOKTASINA GELDİ"

Çiftçilerin para kazanmamasının tek nedeninin ithalat olduğunu söyleyen İzmir’in Kiraz ilçesinden çiftçi Mehmet Kani de derdini şöyle anlattı: "Hayvancılık yapıyoruz. Sütten para kazanmak istiyoruz. Para kazanamamamızın tek nedeni ithalat. A'dan Z'ye kadar karkas et, süt, süt ürünlerini ithal ede ede hayvancılık bitme noktasına geldi. Patates tarlada duruyor. Siyasi yönetim bizi bu hale düşürdüğü gibi bu durumdan çıkarmasını da bilecek. Bizim bu borçları Tarım Kredi’ye ve Ziraat Bankası'na ödememizin sebebi ithalat yapan siyasi iktidar. Biz onların yüzünden bu borçları ödeyemiyoruz. Mercimeğinden nohutuna kadar her şey ithal. Limak, Cengiz, Kolin İnşaat’a yapılanlar gibi borçlarımızın sıfırlanmasını istemiyoruz, makul bir şekilde borçlarımızın faizlerinin silinmesini istiyoruz."

"BIKTIK, USANDIK, YORULDUK"

Ardahanlı çiftçi Cemal Saltaş da Ankara’daki hükümet yetkililerine şöyle seslendi: "Dört defa Ankara’ya geldik bir sonuç alamadık. Şubat’ın 2'sinde tekrar Ankara'da olacağız. Ardahan'da 7 ay kışın altında -32 derecenin altında hayvan besliyoruz. Bir hayvanın aylık gideri 750-800 liradır. Sayın Cumhurbaşkanının kendisinin de dediği gibi 'Ben faizlerden rahatsızım' faizlerden rahatsızsanız neden faizleri silmiyorsunuz. Evde, ocakta huzur yok. Lütfen sesimizi duyun. Bıktık, usandık, yorulduk, Ziraat Bankaları sesimizi duysun."

"GARİBAN ÇİFTÇİNİN SESİ DUYULSUN"

Samsun Bafralı çiftçi Ufuk Varlı ise tarım ürünlerinin girdi maliyetlerine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: "Borcumuzu ödeyemememizin sebebi tarladaki mahsulümüzün para yapmaması. Hem girdi maliyetleri yüksek. Hem de ürün ucuza gidiyor. Ya da hiç satamıyoruz. O nedenle 2 Şubat'ta Ankara’ya gideceğiz. 4 sefer Ankara'ya gittik. Gariban çiftçinin sesinin duyulmasını istiyoruz. Devlet büyüklerimiz de bizim sorunlarımızı dinlesin"

"Çiftçiler 2 Şubat’ta Ankara’da buluşacak!" haberi, 28 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 28 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Çiftçiler 2 Şubat’ta Ankara’da buluşacak! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çiftçiler 2 Şubat’ta Ankara’da buluşacak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  2. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  3. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  4. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  5. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  6. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  7. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  8. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  9. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  10. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  11. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  12. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  13. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  14. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  15. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  16. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  17. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  18. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  19. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  20. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
Politika Haberleri