Çiftçi'ye tarım kredi borcu haczi

Çiftçi'ye tarım kredi borcu haczi

Çiftçi'ye tarım kredi borcu haczi Aydın’da tarım kredi borcunu ödeyemeyen bir çiftçinin devesi haczedildi.Çiftçinin oğlu, “Babam atamdır, babamın borcu da benimdir lakin benim malımın haczedilmesini istemiyorum,300 bin liralık devemi 100 bin liraya açık artırma ile satmak istiyorlar” dedi

Aydın’ın Efeler ilçesinde çiftçilik yapan Müfit Kurar, bir bankadan ve Tarım Kredi Kooperatifi’nden aldığı kredileri, pandemi ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunlardan fazlasıyla etkilenip ödeyemeyince icralık oldu. Kurar’ın borcu karşılığında malına el koymak için evine gelen icra memurları, evdeki eşyalarla birlikte ahırda bağlı gördükleri bir deveyi de haczetti.

Oğlu Anıl Kurar ise icra memurlarına, deve ve motosikletin kendisine ait olduğunu belirterek itiraz ettiğini, ancak kandırıldığını memurların deveyi almasına engel olamadığını söyledi. Devesini geri alabilmek için hukuki mücadele başlatan Kurar, ailesinin başına gelenleri ve ‘Kemal Bey’ adını verdiği devesinin haczedilme öyküsünü şöyle anlattı:

“Babam Müfit Kural’ın bankaya borcu olduğu için benim şahsıma ait olan devemi haczedip götürülmüştür. Devemin durumundan, güvenliğinden endişeliyim. Devem, Işıklı beldesinde yediemin olarak bekletilmektedir. Borç benim değil, babamın borcudur. İcra memurları evimize hacze geldiler, annemle babamın evindeki eşyalardan götürdüler. Götürdükleri gün ben icra avukatına, ‘Deve, motosiklet ve buradaki araç benim şahsıma aittir, bunları not almayın’ dedim. ‘Bizim bunlarla işimiz yok’ dediler. 10 gün sonra gelip benim şahsıma ait olan devemi haczedip götürdü. Beni kandırarak benim devemi götürdü. Deve benim geçim kaynağım. Ben, devemi güreştirip, paramı alıp evimi geçindiriyorum. 2 aylık çocuğum var. Avukat, ‘Biz sana bunu söyledik, deveyi yediemin yaptık, babana yediemin olarak imza attırdık. İtiraz etseydin senin devene ellemeyecektik’ diyor. Bana böyle bir şey söylenmedi.

Buradan devlet büyüklerine, sayın Cumhurbaşkanı’na, sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya sesleniyorum. Bütün çiftçi vatandaşlarımıza, kardeşlerimize sesleniyorum. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Borç babamın borcu, mal benim kendi malım.

Biz, mahsulümüz para yapmadığı için, kazanamadığımız için bu borcu ödeyemedik. Pandemi dolayısıyla, sıkıntılardan dolayı ödeyemedik. Babam atamdır, babamın borcu da benimdir lakin benim malımın haczedilmesini istemiyorum.

Kandırılarak götürülen bir deve. Değeri 300 bin TL. Bugün babama gelen kağıtta, 200 bin TL biçmişler. Açık artırma ile satılacakmış, 100 bin liradan. Ben devemin heder olmasını istemiyorum. Sizlerden yardım istiyorum. Rahmetli abimle 2016 yılında ortak aldığımız bir deveydi. Adı Kemal Bey’dir. Abimin bana bir hatırasıdır.” açıklamasını yaptı. Geçimini devesi üzerinden sağlayan aile ne yapacağını bilemez durumda çare arıyor.

"Çiftçi'ye tarım kredi borcu haczi" haberi, 30 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 31 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Çiftçi'ye tarım kredi borcu haczi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çiftçi'ye tarım kredi borcu haczi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:39 Özgür Özel, Erdoğan'la TBMM'deki görüşmesini şu şekilde anlattı!
  2. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  3. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  4. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  5. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  6. 20:46 Güneş sisteminde dokuzuncu gezegen bulunmuş olabilir!
  7. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  8. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  9. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  10. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  11. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  12. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  13. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  14. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  15. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  16. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  17. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  18. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  19. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  20. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
Yerel Gündem Haberleri