Cinayet sonrası kamyonetle uçurumdan atılmıştı: Rümeysa'nın katilinden kan donduran itiraf!

Cinayet sonrası kamyonetle uçurumdan atılmıştı: Rümeysa'nın katilinden kan donduran itiraf!

Cinayet sonrası kamyonetle uçurumdan atılmış... Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde vahşice öldürüldükten sonra kamyonetle uçurumdan aşağı atılan 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan'ın ölümüyle ilgili korkunç detaylar ortaya çıktı. Cinsel birliktelik teklifini reddeden Rümeysa'yı canice öldüren Tunay A. olay gününü anlattı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde meydana gelen dehşet verici bir olay, 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan’ın cinsel ilişki teklifini reddettiği için vahşice öldürülmesiyle sonuçlandı. Rümeysa, cinayet sonrası bir kamyonetle birlikte uçurumdan atıldı. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 22 yaşındaki Tunay A., tutuklandı. Hazırlanan iddianamede, cinayetin nasıl işlendiğine dair soğukkanlı bir şekilde açıklamalar yaptığı, ancak savcılık ifadesinde itirafını kabul etmediği belirtildi.

Olay, 19 Mayıs'ta saat 02.30 sıralarında Halıdere Eski Köy Yolu Caddesi’nde gerçekleşti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan’ın boynuna ip bağlı şekilde cansız bedenini buldu. Özcan’ın cesedi otopsi için morga kaldırılırken, Tunay A. ile birlikte Eşref K., Yaser A.A., Ceylan Ç. ve Kibar N.K. adlı 5 kişi gözaltına alındı. Tunay A., cinayetle bağlantılı olarak tutuklanırken, diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

İDDİANAME VE SUÇLAMALAR

Tunay A. hakkında "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" ve "Kadına karşı kasten öldürme" suçlarından hazırlanan iddianame Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Tunay A.’nın olay günü 0.47 promil alkollü olduğu ve yaşananları anlatan ifadesine yer verildi.

Tunay, ifadesinde Rümeysa ile birlikte alkol aldıklarını, daha sonra Halıdere’ye gittiklerini ve burada olayın gerçekleştiğini ifade etti. Olay esnasında Rümeysa'nın kendisini güzel bir yere götüreceğini söylediğini belirten Tunay, araçla bir kapalı arsa kenarına geldiklerinde alkol almaya devam ettiklerini aktardı.

Tunay, Rümeysa'nın kendisine tecavüz etmeye çalıştığını iddia ederek onu tehdit etmeye başladığını, ardından Rümeysa'nın boynuna ip doladığını ve aracın kapısına bağladığını öne sürdü. Tunay, Rümeysa’nın bayıldığını düşündüğünü ve daha sonra aracı kaza süsü vermek amacıyla bir çeşme ve elektrik direğine vurmak istediğini, ancak aracın uçuruma düştüğünü söyledi.

SAVCILIKTAKİ İFADE VE İTİRAFLAR

Savcılıkta, emniyetteki itirafını kabul etmeyen Tunay, bu ifadeyi baskı altında verdiğini ve darp edildiğini ileri sürdü. Olay günü Rümeysa ile buluştuğunu ve birlikte alkol aldıklarını belirten Tunay, suçlamaları reddederek, Rümeysa’nın intihar ettiğini söylemesi için özel avukatı tarafından yönlendirildiğini iddia etti.

İddianamede, Tunay’ın ifadesinde suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarda bulunduğu, Rümeysa’yı cebir kullanarak hürriyetinden yoksun kıldığı ve olay esnasında maktulün boynuna dolanan ipi araca bağladığı kaydedildi. 

CEZA İSTEMLERİ

Tunay A. hakkında, kadına karşı cinsel saldırı ve kasten öldürme suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca, "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer şüpheliler hakkında ise çeşitli suçlardan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.

"Cinayet sonrası kamyonetle uçurumdan atılmıştı: Rümeysa'nın katilinden kan donduran itiraf!" haberi, 18 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cinayet sonrası kamyonetle uçurumdan atılmıştı: Rümeysa'nın katilinden kan donduran itiraf! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cinayet sonrası kamyonetle uçurumdan atılmıştı: Rümeysa'nın katilinden kan donduran itiraf! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:49 Sahte otomobil ilanıyla 5 milyon liralık vurgun: 3 gözaltı
  2. 02:46 Dalaman'da orman yangını: İki hanede 11 kişi tahliye edildi!
  3. 02:44 Dünyaca ünlü dev şirket 1.200 mağazasını kapatıyor
  4. 02:38 AKP’li eski başkan yüz kızartıcı suçtan özel odaya alındı, bakanlık 'Cezalandırılsın' dedi!
  5. 02:32 Temel Karamollaoğlu'ndan Yahya Sinvar için başsağlığı mesajı
  6. 02:28 Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2025 yılı için yüzde 38 arttı!
  7. 02:24 Sarunas Jasikevicius: "Savunmada inanılmazdık"
  8. 02:20 Halka ücretsiz plaj sunan Muratpaşa Belediyesi'ne bakanlıktan suç duyurusu!
  9. 02:16 Bursalı şirket Alman devini satın aldı!
  10. 02:13 CHP'li Başarır: 'Laiklik bu ülkede özgürlüğün teminatıdır'
  11. 02:09 Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis ligde kalmanın formülünü açıkladı
  12. 02:05 Asya'da yeni salgın: 19 bin hayvan tek seferde telef edilecek!
  13. 01:58 Barınakta ölü hayvanların görüntüleri çıkmıştı: AKP’li başkan vatandaşları suçladı
  14. 01:55 Bakanlık “uygun olmayan plakaları geçerli sayın” dedi: TÜRSAB ise 81 ilde denetimi durdurdu!
  15. 01:52 ABD'de Gazze politikası nedeniyle istifa eden çalışanlar siyasi eylem komitesi kurdu!
  16. 01:44 Milyonlarca kişinin dikkatine: Yeni düzenleme zorunlu hale geldi!
  17. 01:43 Sergen Yalçın'dan eski hocasına olay sözler!
  18. 01:41 Belediye başkanı dahil 9 kişiye soruşturma izni: Depremde 56 kişiye mezar olmuştu!
  19. 01:37 İzleyiciler İnci Taneleri için kanalı değiştirdi; bu hayal kırıklığı olmamalıydı!
  20. 01:36 Yeni bir truva atı banka hesaplarını çalıyor
Gündem Haberleri