Çin'de kabine işlevini yerine getiren Devlet Konseyinin üyeleri atandı

Çin'de kabine işlevini yerine getiren Devlet Konseyinin üyeleri atandı

Çin'de kabine işlevini yerine getiren Devlet... Çin'de dün yeni başbakanın seçilmesinin peşinden bugün kabine işlevini yerine getiren Devlet Konseyinin üyeleri belirlendi.

Çin'de dün yeni başbakanın seçilmesinin peşinden bugün kabine işlevini yerine getiren Devlet Konseyinin üyeleri belirlendi.

Çin Ulusal Halk Kongresinin (ÇUHK) başkent Pekin'de devam eden 14. periyodunun 1. Genel Kurulunda, Başbakan Li Çiang, Kabine listesini Meclisin onayına sundu.

Devlet Konseyi, Başbakan Li başkanlığında, 4 başbakan yardımcısı, 5 devlet bakanı ile bakanlar, komisyon ve bağlı organların başkanlarından oluşan 31 kişilik Devlet Konseyi sıralaması oylanarak kabul edildi.

Çin Komünist Partisinin (ÇKP) Ekim 2022'de meydana getirilen 20. Ulusal Kongresi'nde partinin en üst yönetim organı olan 7 kişilik Daimi Komite'ye seçilen eski ÇKP Genel Ofisi Direktörü Ding Şüeşiang, Başbakan Birinci Yardımcısı oldu.

ÇKP Kongresi'nde partinin en yüksek karar organı olan 25 kişilik Siyasi Büro'ya seçilen üyelerden Hı Lifıng, Cang Guoçing ve Liu Guocong, öteki başbakan yardımcılıklarına getirildi.

Vu Cınglong, Devlet Konseyi Genel Sekreterliğine seçilirken, Devlet Güvenliği Bakanlığına getirilen Şın Yiçin, Savunma Bakanlığına getirilen Li Şangfu, Dışişleri Bakanı Çin Gang ve Kamu Güvenliği Bakanı Vang Şiaohong, "devlet bakanı" statüsündeki öteki Devlet Konseyi üyeliklerine atandı.

Başbakan, başbakan yardımcıları ve devlet bakanların belirlenmesiyle, tüm kabine adına karar almaya yetkili sayılan 10 kişilik Devlet Konseyi Daimi Komitesi şekillendi.

Yeni kabinede, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkanlığına Cıng Şancie, Eğitim Bakanlığına Huai Cinpıng, Bilim ve Teknoloji Bakanlığına Vang Cigang, Sanayi ve Enformasyon Bakanlığına Cin Cuanglong, Ulusal Etnik İşler Komisyonu Başkanlığına Pan Yüe, Vatandaşlık İşleri Bakanlığına Tang Dıngcie, Adalet Bakanlığına Hı Rong, Maliye Bakanlığına Liu Kun, İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vang Şiaoping, Doğal Kaynaklar Bakanlığına Vang Guanghua, Ekoloji ve Çevre Bakanlığına Huang Runçiu, İskan ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanlığına Ni Hong, Ulaştırma Bakanlığına Li Şiaopıng, Su Kaynakları Bakanlığına Li Guoying, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına Tang Rıncien, Ticaret Bakanlığına Vang Vıntao, Kültür ve Turizm Bakanlığına Hu Hıping, Ulusal Sağlık Komisyonu Başkanlığına Ma Şiaovey, Eski Muharip Askerler Bakanlığına Pey Cincia, Acil Durum Yönetim Bakanlığına Vang Şiangşi getirildi.

Çin Merkez Bankası (PBOC) Başkanlığına Yi Gang ve Ulusal Saymanlık Ofisi Başdenetçiliğine Hou Kai atandı.

"Çin'de kabine işlevini yerine getiren Devlet Konseyinin üyeleri atandı" haberi, 12 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Çin'de kabine işlevini yerine getiren Devlet Konseyinin üyeleri atandı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çin'de kabine işlevini yerine getiren Devlet Konseyinin üyeleri atandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  2. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  3. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  4. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  5. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  6. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  7. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  8. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  9. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  10. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  11. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  12. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  13. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  14. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  15. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  16. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  17. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  18. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  19. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  20. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
Gündem Haberleri