Çin’de ‘Türkiye vatandaşlığı’ reklamları: Bunu aldıktan sonra ABD'ye gidebilirsiniz

Çin’de ‘Türkiye vatandaşlığı’ reklamları: Bunu aldıktan sonra ABD'ye gidebilirsiniz

Çin’de ‘Türkiye vatandaşlığı’ reklamları: Bu... Reklamlarda Türkiye’den 'hiçbir belge istenmeden 250 bin dolarlık gayrimenkul satın alıp kolayca vatandaş olunabileceği ve sonrasında Batılı ülkelerin kapısının açılacağı vurgulanıyor.

Türkiye’de 2018’de gerçekleştirilen bir yasal düzenlemeyle, diğer ülke vatandaşlarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alma seçeneklerinden biri olan gayrimenkul yatırımının alt limiti 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü.  

Türkiye’den gayrimenkul satışına aracılık eden Çinli emlak danışmanlık firmalarının yaptığı reklamlarda ise Çin’in son yıllarda ABD ve Avrupa ülkeleriyle gerginleşen ilişkilerinin sonucu olarak, Çin vatandaşlarının Batılı ülkelerde oturum izni almalarının zorlaştığı hatırlatılıyor.  

Söz konusu reklamlarda, Türkiye vatandaşlığı için “İngiltere, ABD gibi gelişmiş ülkelere yerleşmek için en iyi sıçrama tahtasıdır” vurgusu yapılıyor.

Serbestiyet'ten Onur Erkan'ın derlemesine göre, Çin’de yayınlanan Türkiye vatandaşlığı reklamlarında kullsnılan ifadeler şöyle:

'BUNU ALDIKTAN SONRA ABD'YE GİDEBİLİRSİNİZ'

“-Türk pasaportunun özellikleri: Sadece 250 bin dolara ev satın alarak kazanılabilir.

-Ucuz ve işlemleri basit, ayrıca iki büyük avantajı var: İngiltere, ABD gibi gelişmiş ülkelere göçmen olarak gitmek için en iyi sıçrama tahtasıdır. Türk pasaportu aldıktan sonra E2 yatırımcı kimliğiyle ABD’ye göçmen olarak gidebilirsiniz.

-E2, ABD tarafından sadece karşılıklı ticaret ortaklığı olan ülkelere verilen bir vizedir. Bunu aldıktan sonra ABD’ye gidip gelebilirsiniz, ABD’de yaşayabilirsiniz. Eşiniz ABD’de çalışabilir. Çocuklarınız ABD okullarında eğitim alabilir.

'DÜNYANIN EN ROMANTİK DEVLETİ, HERHANGİ BİR BELGE İSTEMİYOR'

-Türkiye ABD ile ticaret ortaklığı olan bir ülkedir. E2 vizenin en çok verildiği ülkedir. Her sene 500-600 kişi alabiliyor.

-Türk pasaportu alırsanız, ticari vize ile İngiltere’ye gidebilirsiniz. İngiltere hükümeti, Türk vatandaşlarının bu ülkede ticaretle uğraşmalarına izin veriyor. İlk başvuruda 1 senelik ticari vize alınabilir. 5 sene sonra İngiltere’de süresiz kalma hakkı kazanılabilir. İngiltere’den ticari vize aldıktan sonra çocuklarınız İngiltere’de eğitim alabilir. Ücretsiz devlet okullarında okuyabilir. Böylece eğitim masraflarından kurtulmuş olursunuz.”

-Sadece ev satın alarak çok basit işlemlerle Türk pasaportu kazanabilirsiniz. Bizzat gitmenize gerek yok. 111 ülke vize talep etmiyor.”

-1 milyon 600 bin yuana (250 bin dolar) gayrimenkul satın alırsanız tüm aile üyelerinize pasaport hediye… Dünyanın en romantik devleti. Herhangi bir belge istemiyor. İşlemleri evden çıkmadan tamamlayabilirsiniz. 100’den fazla ülkeye vizesiz. Onunla ABD’ye E2 vize alınabiliyor. Bu, Türkiye pasaportudur.”

"Çin’de ‘Türkiye vatandaşlığı’ reklamları: Bunu aldıktan sonra ABD'ye gidebilirsiniz" haberi, 20 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Çin’de ‘Türkiye vatandaşlığı’ reklamları: Bunu aldıktan sonra ABD'ye gidebilirsiniz haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çin’de ‘Türkiye vatandaşlığı’ reklamları: Bunu aldıktan sonra ABD'ye gidebilirsiniz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  2. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  3. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  4. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  5. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  6. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  7. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  8. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  9. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  10. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  11. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  12. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  13. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  14. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  15. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  16. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  17. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  18. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  19. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  20. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
Gündem Haberleri