Çin’de yaşayan Türk öğretmenden korkutan açıklama: Koronavirüs gözlerden ve kulaklardan virüs girebilir

Çin’de yaşayan Türk öğretmenden korkutan açı... Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs dünya çapında paniğe yol açtı. Bir sonraki emre kadar sokağa çıkılmamasının talep edildiği Vuhan'daki Türk öğretmen...

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs dünya çapında paniğe yol açtı. Bir sonraki emre kadar sokağa çıkılmamasının talep edildiği Vuhan'daki Türk öğretmen Burcu Öner, CNN TÜRK canlı yayınında yaşananları anlattı. Öner, "Ayın 23'ünden beri ben evden dışarı çıkmıyorum, pencereleri açmıyorum. Çünkü bu çok tehlikeli bir virüs. Buradaki doktorların söylediğine göre gözlerden kulaklardan bile virüs girebilir denildi. Bu korkuyla da pencereleri dahi açamadık." dedi.

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan (Wuhan) kentinde görülen daha sonra ülke genelinde etkili olan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında vaka ve ölü sayısı her geçen gün artıyor. Bölgede ölümlerin azalması adına Çin yönetimi de koronavirüs için birtakım önlemler aldı. Dün açıklamada bulunan Pekin Büyükelçisi Emin Önen ise "Birkaç gün içinde 32 vatandaşımızı aileleriyle birlikte Çin'den tahliye edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle bölgede toplu ulaşımın durdurulduğu, bir sonraki emre kadar sokağa çıkılmamasının talep edildiği Vuhan'da yaşayan Türk vatandaşı Burcu Öner CNN TÜRK canlı yayınında yaşananları anlattı.

"GÖZLERDEN KULAKLARDAN BİLE VİRÜS GİREBİLİR"

İşte Öner'in açıklamaları ve Vuhan'da son durum:

"Şu anda herkes Vuhan'da havalimanına nasıl geçebiliriz diye aramalar yapıyor. Giden arkadaşlar hangi vasıtalarla ulaştılar bunu öğrenmeye çalışıyoruz. Tabii bunu başaramazsak konsolosluğumuz eminim bizi havalimanına götürmek için çalışma yapacaktır. Toplu taşıma söz konusu değil şu anda. Şehir içindeki taksileri de asker ve polis kullanıyor. Taksilerde zaten sadece erzak götürülüyor. Benim havalimanına mesafemin 60 km'den uzak olması lazım. Üniversitedeki Türk arkadaşlarla birlikte koordinasyonu sağlamaya çalışıyoruz. Bizi havalimanına götürecek servislerin eve gelmesi yönünde bir şey ayarlamaya çalışıyoruz.

Dün konsolosluğumuz bizimle iletişime geçti. Eşyalarınızı hazırlayın dediler ancak hangi eşyaları ne kadar almamız gerektiği konusunda bilgi vermediler. Sonrasında bize tekrar haber verecekler.

Ayın 23'ünden beri ben evden dışarı çıkmıyorum, pencereleri açmıyorum. Çünkü bu çok tehlikeli bir virüs. Buradaki doktorların söylediğine göre gözlerden kulaklardan bile virüs girebilir denildi. Bu korkuyla da pencereleri dahi açamadık.

Konsolosluk bize lütfen sabırlı olun biz size zaman konusunda dönüş yapacağız dedi. Bekliyoruz."

KORONAVİRÜSTEN HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 170'E YÜKSELDİ

Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, ülke genelindeki tüm kent, eyalet, özerk bölge ve özel idari bölgelerde etkili olan salgın yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısı 170’e ulaştı.

Salgından etkilenen kişi sayısı 1370’inin durumu ağır olmak üzere 7 bin 711’e çıktı. Virüs taşıdığı şüpheli olan kişi sayısı 12 bin 167 olarak açıklanırken, koronavirüs teşhisi konulan kişilerle temas ettikleri gerekçesiyle müşahede altına alınanlar 81 bin 947 oldu.

"Çin’de yaşayan Türk öğretmenden korkutan açıklama: Koronavirüs gözlerden ve kulaklardan virüs gire." haberi, 30 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Çin’de yaşayan Türk öğretmenden korkutan açıklama: Koronavirüs gözlerden ve kulaklardan virüs gire.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çin’de yaşayan Türk öğretmenden korkutan açıklama: Koronavirüs gözlerden ve kulaklardan virüs gire.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
    2. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
    3. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
    4. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
    5. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
    6. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
    7. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
    8. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
    9. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
    10. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
    11. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
    12. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
    13. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
    14. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
    15. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
    16. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
    17. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
    18. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
    19. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
    20. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
    Yaşam Haberleri