Çinli Elçi: "Belirli Medeniyetlerin Üstünlüğü ve Medeniyetler Çatışması" Söylemleri Reddedilmeli

Çinli Elçi:

Çinli Elçi: "Belirli Medeniyetlerin Üstünlüğ... BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 11 Mart (Xinhua) -- Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Dai Bing Cuma günü yapmış olduğu açıklamada, "belirli medeniyetlerin üstünlüğü ve medeniyetler çatışması" benzer biçimde iddialara karşı çıkmak için çaba gösterilmesi çağrısında bulunmuş oldu.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 11 Mart (Xinhua) -- Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Dai Bing Cuma günü yapmış olduğu açıklamada, "belirli medeniyetlerin üstünlüğü ve medeniyetler çatışması" benzer biçimde iddialara karşı çıkmak için çaba gösterilmesi çağrısında bulunmuş oldu.

New York'taki BM Genel Merkezi'nde Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari ve BM Genel Kurul Başkanı Csaba Körösi'nin ortak çağrısıyla Birinci Uluslararası İslamofobiyle Mücadele Günü için düzenlenen üst düzey görüşmede söz alan Dai, "Belirli medeniyetlerin üstünlüğü ve uygarlık çatışması benzer biçimde iddiaları kati bir dille reddetmeliyiz" dedi.

Dai, "İslamofobiyle mücadele etmek için her şeyden önce eşitliği desteklemeliyiz. Her medeniyet ve din özel ve eşsizdir ve hiçbiri diğerlerinden üstün değildir. Belirli medeniyetlerin üstünlüğü ve medeniyet çatışması gibi iddiaları kesin bir dille reddetmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Yetersiz kalkınmayı ayrımcılık ve hoşgörüsüzlüğün temelinde yatan nedenlerden biri olarak niteleyen maslahatgüzar, ortak kalkınmanın teşvik edilmesi gerektiği çağrısını yapmış oldu.

Dai, "Ülkeleri kendi ulusal şartlarına uyan kalkınma yolları seçme konusunda desteklemeli, kapsayıcı kalkınmayı teşvik etmeli ve ayrıştırmaya, zincirleri kırmaya ve tek taraflı yaptırımlara karşı çıkmalıyız" diye konuştu.

Dai, "Dini hoşgörüsüzlük ve ırk ayrımcılığı giderek daha fena bir hal alıyor; Müslümanlara yönelik nefret salgın boyutuna ulaştı ve Afrika kökenlilere yönelik ayrımcılık ile Asyalılara yönelik nefret benzer biçimde ırkçı saldırılar, kaygı verici sıklıkta meydana geliyor" dedi.

Çin ve İslam medeniyetlerinin mühim küresel etkiye haiz antik medeniyetler bulunduğunu vurgulayan Dai, "Aramızdaki düşünce alışverişleri, asırlarca geriye gidiyor ve köklü zamanı temellere ve halklarımızın sağlam desteğine sahip" ifadelerini kullandı.

"Yıllar süresince birbirimize her vakit saygı ve itimat duyduk, temel endişeleri içeren mevzularda birbirimize destek olduk" diyen Maslahatgüzar, "Her vakit dayanışma ve karşılıklı destek sergiledik ve ortak kalkınma taahhüdünü paylaştık. Çin ve İslam dünyası, medeniyetler içinde dostluk ve kazan-kazan ortaklık yolunu keşfetmiştir" diye ekledi.

Dai, "Bu yeni internasyonal ilişkiler türünün iyi mi uygulamaya konulacağının güzel bir örneğini oluşturuyor. Aynı zamanda değişik ülke ve medeniyetlerin birbirleriyle iyi mi etkileşime geçebileceği mevzusunda yararlı bir tecrübe sunuyor" ifadelerini kullandı.

"Çinli Elçi: "Belirli Medeniyetlerin Üstünlüğü ve Medeniyetler Çatışması" Söylemleri Reddedilmeli" haberi, 11 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Çinli Elçi: "Belirli Medeniyetlerin Üstünlüğü ve Medeniyetler Çatışması" Söylemleri Reddedilmeli haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çinli Elçi: "Belirli Medeniyetlerin Üstünlüğü ve Medeniyetler Çatışması" Söylemleri Reddedilmeli 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  4. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  5. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  6. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  7. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  8. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  9. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  10. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  11. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  12. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  13. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  14. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  15. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  16. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  17. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  18. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  19. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  20. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
Gündem Haberleri