Cinsel istismardan tutuklanan ‘baba’ beraat etti: Anne ve çocukları üzerinde baskı kuruldu

Cinsel istismardan tutuklanan ‘baba’ beraat etti: Anne ve çocukları üzerinde baskı kuruldu

Cinsel istismardan tutuklanan ‘baba’ beraat ... Konya'da 15 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan K.Y., mağdurun ifadesini değiştirmesi ve şikayetini geri çekmesi üzerine beraat etti.

Anne ve çocuklarının oturduğu eve gitmesi yasaklanarak tahliye edilen K.Y., kızının avukatından şikayetçi oldu.

Konya'da 6 kız çocuk babası olan K.Y., 15 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 23 Temmuz'da tutuklandı. Cumhuriyet'ten Kübra Köklü'nün haberine göre istismara uğrayan kız çocuğu ile görüşen 5 doktor mahkemede, "Mağdurun 2018-2020 yılları arasında maruz kaldığı cinsel istismar eylemi ile ilgili olarak beden ve ruh sağlığının bozulduğu kanatine varılmıştır" dedi. Davanın 3 Şubat'ta görülen son celsesinde ise ilginç bir gelişme yaşandı. Daha önce babasından şikâyetçi olan mağdur, ifadesini değiştirdi. Mağdurun avukatlığını gönüllü olarak üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Müjde Tozbey’i azlettiğini söyleyen mağdur, şikâyetini geri çekerek babasına iftira attığını savundu. Mahkeme heyeti, baba K.Y. hakkında anne ve çocuklarının oturduğu eve gitmesini yasaklayarak beraat kararı verdi. K.Y., tahliye olduktan hemen sonra kızının avukatı Tozbey hakkında şikâyetçi oldu.

"DİĞER ÇOCUKLARIN DA BENZER ŞEYLER YAŞADIĞINI BİLİYORUZ"

Dava sürecine ilişkin konuşan avukat Tozbey ise çocukların istismarı anlattığı, annenin kendilerine başvurması üzerine davayı üstlendiğini belirterek "Biz yalnızca en büyük kızlarının istismarını ispatlayıp savcının iddianame hazırlamasını sağlayabilmiştik. Diğer kız çocuklarının benzer şeyler yaşadığını biliyoruz ancak anlatamayacak kadar küçükler. Olması gereken burada babanın serbest bırakılması değil, çocukların ve kadının devlet eliyle korunması olmalıydı" dedi.

"ÇOCUĞUMUZUN YAŞADIKLARINDAN VE YAŞAYACAKLARINDAN MAHKEME SORUMLUDUR"

"Dava sürecinde anne ve çocukların üzerinde baskı kuruldu" diyen Tozbey, son duruşma öncesi yaşananları şöyle anlattı: "Tehdit edilen anne istismarcı eşinin adına kayıtlı olan telefonundan arayarak 'mecburuz Müjde Hanım, uyuyakaldığında yanlışlıkla birkaç kez kızıma dokunduğunu kabul etti, bir daha dokunmayacak, yanlışlıkla olmuş, başka çaremiz yok, kızım duruşmaya gidip iftira attığını söyleyecek, yoksa bizi öldürürler, rahat bırakmıyorlar' diyerek dosyadan çekilmemizi istemiştir. Benimle konuşurken arkadan 'kapat artık telefonu, uzatma, seni kandırmaya çalışıyor' diyen bir erkek sesi duyulmuştur. 'Yaşadıkların konusunda yalan mı söyledin?' diye sorduğumda 'Hayır yalan söylemedim ama başka çaremiz yok' şeklinde yanıt vermiştir. Kız çocuğunu telefona vermesini istedim o da bana 'Babam bir daha yapmayacak, bana söz verdi, yatağıma girmeyecek' dedi. Babanın baskıları sonucunda anne bizi davadan azletti, biz de mahkemeye istifa dilekçemizi sunarak, 'Artık istismarcı baba, mağdur çocuk ile birlikte aynı evde yaşamaya başlamıştır. Çocuğumuzun bu tarihten itibaren yaşadıklarından ve yaşayacaklarından beraat kararı veren mahkeme sorumludur' dedik."

"Cinsel istismardan tutuklanan ‘baba’ beraat etti: Anne ve çocukları üzerinde baskı kuruldu" haberi, 02 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 02 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cinsel istismardan tutuklanan ‘baba’ beraat etti: Anne ve çocukları üzerinde baskı kuruldu haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cinsel istismardan tutuklanan ‘baba’ beraat etti: Anne ve çocukları üzerinde baskı kuruldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:29 Chery'nin Nisan ayı kampanyası başladı! Çifte kampanya avantajı kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor!
  2. 23:28 Bilim dünyasında kırılan dünya rekoru: Tam 48 saniye süresince çalışıyor!
  3. 23:27 TikTok kullanıcılarına kötü haber!
  4. 23:27 Putin Erdoğan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasını eleştirdi
  5. 23:25 İyi bir mikro iklim için neden evde defne yaprağı yakılmalıdır?
  6. 23:25 Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin
  7. 23:24 Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! Zam Oranı Netleşti, Temmuz'da Hesaplara Yatacak!
  8. 23:22 Depresyonun vücut ısıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı
  9. 23:17 BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"
  10. 23:14 Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın ABD seyahatine dair açıklama geldi: Ziyarete ilişkin program yok
  11. 23:12 Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin biletleri artık satışta!
  12. 23:08 Eczacıbaşı'dan Büyük Haber! 546.000.000 TL'lik Dağıtım Tarihi Belli Oldu!
  13. 23:06 Rusya açıkladı: ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!
  14. 23:04 Zafer Partisi'nde iki istifa geldi
  15. 23:03 Zafer Partisi'nde İki İstifa Haberi!
  16. 23:00 Range Rover'a alternatif olarak şu Jeep modelini alın!
  17. 22:55 İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi
  18. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  19. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
  20. 22:17 Anlaşma açıklandı ve transfer kesinlik kazandı: O isim NOW TV'den Kanal D'ye geçti
Gündem Haberleri