‘Cinsel Tacizi Önleme Birimi’ kuruluyor

‘Cinsel Tacizi Önleme Birimi’ kuruluyor

‘Cinsel Tacizi Önleme Birimi’ kuruluyor YTÜ’de yaşanan cinsel saldırı iddialarına yönelik öğrencilerin tepkilerin ardından okulda ‘Cinsel Tacizi Önleme Birimi’ kurulmasına karar verildi. YTÜ öğrencisi Toprak, “Bu kazanımı kadınların verdiği mücadele sonucu elde ettik” dedi

 Birgün'den Yaren Çolak'ın haberine göre; Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Tiyatro Kulübü’nde yaklaşık bir sene önce yaşanan cinsel saldırı iddialarına karşı ‘Cinsel Tacizi Önleme Birimi’ kuruldu. YTÜ’de bir araya gelen 34 kulüp ve topluluk, ‘Cinsel Tacizi Önleme Birimi’ kurulması için üniversite yönetimine dilekçe verdi. Görüşmeler sonucunda ise YTÜ Genel Sekreterliği bünyesinde ‘Cinsel Tacizi Önleme Birimi’ kurulmasına karar verildi. Cinsel saldırı failinin kulüp yönetimi tarafından korunduğunu öne süren öğrenciler, söz konusu iddialara sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Twitter’da ‘ytudetacizvar’ etiketinde bir araya gelen öğrenciler, okullarında yaşanan cinsel saldırı olayını kabul etmeyeceklerini bildirdi. Tepkilerin ardından üniversite yönetiminin yaşanılan cinsel saldırıyla ilgili bir soruşturma başlattığı öne sürüldü. 34 kulüp ve topluluk 21 Temmuz’da Cinsel Tacizi Önleme Birimi’ni talep ettikleri dilekçelerini üniversite yönetimine verdi. Söz konusu iddianın kendilerini derinden sarstığını belirten toplulukların yayımladığı açıklamada, şu ifadeler kaydedildi: “Ne yazık ki ülkemizde kadına yönelik fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddetin gün geçtikçe artması; bizi özellikle bu olayla birlikte üniversitemizde bu durumun önüne geçebilecek ne gibi adımları izleyebileceğimizi düşündürmeye sevk etti. Cinsel taciz ve saldırıların önlenebilirliğini artırması, yaşandığı durumda doğru adımların izlenmesi ve ardından yaratabileceği psikolojik tahribatı oluşturulacak destek hattının onarabilmesi işleviyle ülkemizde halihazırda 16 üniversitede faaliyet gösteren Cinsel Tacizi Önleme Birimi/Komisyonu’nun üniversitemizde de kurulmasını talep ediyoruz.”

SALDIRGAN HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILACAK

YTÜ Kadın Çalışmaları Topluluğu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cinsel Tacizi Önleme Birimi’nin kurulduğu duyuruldu. Topluluk tarafından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi: “YTÜ Üniversite Yönetimi yaptığı açıklama ile kulüp ve topluluklar olarak Cinsel Tacizi Önleme Birimi kurulması talebimizin onaylandığını açıkladı!” Öte yandan üniversitenin genel sekreterliğinden yapılan açıklamada, “Üniversite olarak mağdur olan öğrenci arkadaşımızla görüşüldü ve Pazartesi günü gerekli işlemi başlatacağız” denildi.

KENDİMİZİ GÜVENDE HİSSETMELİYİZ

Özellikle kadınların verdiği mücadele sonucu okulda bir taciz birimi kurulduğuna dikkat çeken YTÜ öğrencisi Sarya Toprak, BirGün’e konuştu. Akademide cinsiyetçilik ve tacizin sık sık yaşandığına dikkat çeken Toprak, “Yaşadığımız olay aslında tüm bunların en yakınımızda bile nasıl gerçekleştiğinin bir göstergesi oldu. Bu birim kadınların mücadelesiyle kuruldu. Kadınlar mücadele ettikçe her alanda kazanımlar elde ediyor. Etmeye de devam edecekler. Her kadının her alanda olduğu gibi üniversitelerde de kendini güvende hissetmesi gerekiyor. Biz kadınlar olarak erkeklerin her alanda cinsel saldırı ve şiddetine maruz bırakılmak istemiyoruz” dedi. Bu birimin üniversitedeki tüm kadınların kazanımı olduğunun altını çizen Toprak, “Akademide gördüğümüz cinsiyetçiliğe, tacize karşı bulunduğumuz her alanda kulüplerde, kantinde, sınıfta mücadele etmeyi amaçlıyoruz. Cinsel tacize üniversitelerimizde alan açmayacağız” ifadelerini kullandı.

"‘Cinsel Tacizi Önleme Birimi’ kuruluyor" haberi, 26 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 26 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan ‘Cinsel Tacizi Önleme Birimi’ kuruluyor haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Cinsel Tacizi Önleme Birimi’ kuruluyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  2. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  3. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  4. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  5. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  6. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  7. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  8. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  9. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  10. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  11. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  12. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  13. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  14. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  15. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  16. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  17. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  18. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  19. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  20. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
Yaşam Haberleri