Cizre Belediyesi polis ablukasında: 'Evet kanuna aykırı hareket ediyorum'

Cizre Belediyesi polis ablukasında: 'Evet ka... Şırnak'ta Cizre Belediyesi binasına polisler x-ray cihazı yerleştirmek istedi. HDP'li Belediye Başkanı Mehmet Zırığ'ın itiraz etmesi üzerine belediye binası ablukaya alındı. Belediye binasına gelen emniyet müdürü, HDP'li Zırığ'ın 'Kanuna aykırı mı hareket ediyorsunuz?'

Şırnak'ta Cizre Belediyesi binasına polisler x-ray cihazı yerleştirmek istedi. HDP'li Belediye Başkanı Mehmet Zırığ'ın itiraz etmesi üzerine belediye binası ablukaya alındı. Belediye binasına gelen emniyet müdürü, HDP'li Zırığ'ın 'Kanuna aykırı mı hareket ediyorsunuz?' sorusuna 'Evet kanuna aykırı hareket ediyorum' cevabını verdi.

Cizre Belediyesini akşam saatlerinde polis bariyerleriyle çevrildi. Belediye binasına gelen polis, bina girişine x-ray cihazı koyacaklarını söyledi. HDP’li Belediye Başkanı Mehmet Zırığ x-ray cihazının yerleştirilmesine izin vermemesi üzerine polis ile tartışma yaşadı. Zırığ gerekçenin ne olduğu sorması üzerine polis, “Buranın güvenliğini alıyorum, başka hiçbir şey yapmıyorum” sözleriyle cevap verdi. Zırığ, cihazın belediye girişine bırakılmasına itiraz ederek; kanuna aykırı davrandıklarını ve buna izin vermeyeceklerini ifade edince emniyet müdürü, 'Evet kanuna aykırı davranıyorum' dedi.

POLİS, EŞ BAŞKAN ZIRIĞ’I TEHDİT ETTİ

Cizre’de dün akşam belediye binasına gelen çok sayıda polis, vinçle getirdikleri X-Ray cihazı ve bariyerleri güvenlik gerekçesiyle belediye girişine koymak istedi. Yaşananlar üzerine belediye binasına gelen Cizre Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Zırığ ve meclis üyeleri, X-Ray cihazı ve güvenlik bariyerlerinin yerleştirilmek istenmesine tepki gösterdi. HDP’li Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ'ın X-Ray cihazının yerleştirilmesine izin vermemesi üzerine polis ile tartışma yaşadı. Zırığ'ın gerekçenin ne olduğunu sorması üzerine polis, “Gerekçeli kararlar var, açıklamak zorunda değilim” diye cevap verdi. Zırığ, cihazın belediye girişine bırakılmasına itiraz ederek buna izin vermeyeceklerini ifade edince polis, eş başkanı tehdit ederek karşılık verdi.

POLİS: EVET KANUNA AYKIRI HAREKET EDİYORUZ

Saatlerce süren tartışma ve gerginliğin ardından polisler, İlçe Kaymakamının imzasının bulunduğu ve kamu güvenliğine ilişkin tedbir alınması gerekçesiyle yazılmış bir belge getirdi. Eş başkanlar, belgede yer alan genelge ve talimatın ne olduğunu öğrenmek isteyerek belgenin yasaya aykırı olduğunu ifade etti. Eş Başkan Zırığ, "Kanuna ve yasaya aykırı bir belgeyle yanımıza geliyorsunuz. Kanunsuz bir işlemi uygulamayı kabul ediyor musunuz? Bu hukuksuz bir belge. Kaymakam buraya talimat veremez" diye konuştu. İlçe Emniyet Müdürü ise, "Kısıtladığımız bir şey yok, sizi koruyoruz" yanıtını verdi. Eş Başkan Zırığ'ın bir kez daha "Kanuna aykırı mı hareket ediyorsunuz?" diye sorması üzerine de İlçe Emniyet Müdürü "Evet, kanuna aykırı hareket ediyoruz" cevabını verdi. İlçe Emniyet Müdürü'nün bu cevabı üzerine belediye eş başkanları bina dışına çıktı. Saatlerce süren tartışmaların ardından polis, X-Ray cihazını belediye girişine yerleştirdi.

"Cizre Belediyesi polis ablukasında: 'Evet kanuna aykırı hareket ediyorum'" haberi, 08 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Cizre Belediyesi polis ablukasında: 'Evet kanuna aykırı hareket ediyorum' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cizre Belediyesi polis ablukasında: 'Evet kanuna aykırı hareket ediyorum' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
    2. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
    3. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
    4. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
    5. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
    6. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
    7. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
    8. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
    9. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
    10. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
    11. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
    12. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
    13. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
    14. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
    15. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
    16. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
    17. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
    18. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
    19. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
    20. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
    Haberleri