Cizrespor futbolcularına ve teknik ekibine ırkçı saldırı

Cizrespor futbolcularına ve teknik ekibine ırkçı saldırı

Cizrespor futbolcularına ve teknik ekibine ı... Cizre Spor deplasmana geldiği Antalya''da saldırıya uğradı. 3 futbolcu 1 kaleci hocası darp edildi.

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Cizrespor, bu hafta Antalya’da oynadığı Serik Belediye Spor maçında, taraftarın ırkçı saldırına maruz kaldı. Müsabaka başlamadan önce sahada ‘Ölürüm Türkiye şarkısı’ eşliğinde taraftarlar Cizrespor aleyhine ırkçı tezahüratlarda bulundu. 1-1 biten karşılaşma sonrası Cizrespor’un 3 oyuncusu ve kaleci hocası darp edildi. Oyuncular ise zırhlı araçlarla stattan ayrıldı.

'CİZRESPOR'UN GÖLÜNÜN ARDINDAN SKOR TABELASI BAYRAKLA KAPATILDI'

Cizrespor Külüp Başkanı Maruf Sefinç, Cizrespor kafilesinin stada girişinde çalan Tarkan’ın hareketli bir parçasının daha sonra ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısıyla değiştirildiğini ifade etti. Başkan Sefinç, Cizrespor 1-0 öne geçtiğinde skor tabelası ekranının 'Türk bayrağı' ile kapatıldığını söyledi. Maçın ardından Serik Belediyespor’un Sinan Kalaycı ve Alican Tez adlı 2 futbolcusunun Cizrespor'un kaleci antrenörüne saldırarak yumruk attığını söyleyen Cizrespor Başkanı Maruf Sefinç, statta rehin kaldıklarını ifade etti:

"İki futbolcunun saldırısından sonra taraftar da sahaya yabancı madde atmaya başladı. Koridorlarda hem futbolcular hem de Serik Belediyespor’un teknik heyeti takım kafilemize saldırdı ve furbolcularımızı darbetti. Ayrıca emniyet bu saldırılara yeterli müdahalede bulunmadı. Çünkü o kadar polisin içerisinde nasıl oluyor da futbolcumuzun burnu kırılıyor, diğer futbolcularımız dövülüyor. İki futbolcumuz ve hocamız hastaneye kaldırıldı. Bunun açıklamasını bize yapmaları lazım. Bize neden saldırı yapılıyor. Daha önceki deplasman maçlarında da küfürler ediliyordu bize.”

'HER DEPLASMANDA YABANCILAŞTIRILAN TAKIM CİZRESPOR'

Maçın ardından resmi Twitter hesabından yayınladığı mesajla saldırıyı kınayan Cizrespor yetkilileri, "Serik'te maç bitiminde saldırıya uğradı ve stadtan futbolcularımız zırhlı araçla ayrılıyor. Yabancı sınırını günlerdir konuşuyorsunuz. Gittiği her deplasmanda yabancılaştırılan Cizre'yi konuşacak mısınız?" diye sordu.

'İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAYANLARI KINIYORUM'

Kulüp Başkanı Maruf Sefinç, saldırılara tepki göstererek, “Sporun adına yakışmayan futbolun terörü yaşadığımız Serik Belediyespor deplasmanından üzülerek ayrılıyoruz” dedi. Oyunculara saldıran taraftarı eleştiren Sefinç, “Takımımıza saldıran insanlıktan nasibini alamayanları şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

Olaylı karşılaşmanın ardından sosyal paylaşım sitesi Imstagram'dan açıklama yapan Serik Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu, saldırının nedeninin "Cizrespor teknik heyetinden bazı kişilerin hakemin üzerine yürümesi ve tribünlere dönüp küfür etmesi" olduğu iddia etti:

IRKÇI SALDIRILARIN ARDINDAN SERİK YÖNETİMİ AÇIKLAMA YAPARAK KENDİNİ SAVUNDU

"Bugün oynamiş olduğumuz 3.lig 3.grup musabakasinda Cizrespor ile mac bitiminde yaşananlar hepimizi üzmüştür. Tüm futbol kamuoyu şunu bilmelidir'ki Serik'de durduk yere asla bir olay yasanmamıştır. Müsabaka sonunda Cizrespor teknik heyetinde bulunan kişiler hakemin üstüne giderek hakeme sinkafli sözler söylemiş ama bunları duyan hakem hiç bir yaptırım uygulamamıştır. Bu yaptığım uygulanmayan zat tribünlere dönerek tarfatarlarimiza el kol hareketleri ile küfür etmiş olup bundan sonra olaylar yaşanmıştır. Kimse bu olayları normal bişey gibi görmüyor ve kınıyoruz ama kulübümüzün sosyal medya üzerinden suçlu algısı yapilmasina asla izin vermeyecegimizi tüm futbol kamuoyuna duyrulur."

"Cizrespor futbolcularına ve teknik ekibine ırkçı saldırı" haberi, 18 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Cizrespor futbolcularına ve teknik ekibine ırkçı saldırı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cizrespor futbolcularına ve teknik ekibine ırkçı saldırı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  2. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  3. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  4. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  5. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  6. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  7. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  8. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  9. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  10. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  11. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  12. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  13. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  14. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  15. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  16. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  17. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  18. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  19. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  20. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
Spor Haberleri