CNN Türk’te konteyner kıyımı sürüyor! ‘A Haber’den atananlar tehdit ediyor’

CNN Türk’te konteyner kıyımı sürüyor! ‘A Haber’den atananlar tehdit ediyor’

CNN Türk’te konteyner kıyımı sürüyor! ‘A Hab... CNN Türk’ün A Haber’den atanan genel müdürü Murat Yancı, kanal çalışanı gazetecilere yönelik düşmanca tutumlarına bir yenisini daha ekledi.

CNN Türk’ün A Haber’den atanan genel müdürü Murat Yancı, kanal çalışanı gazetecilere yönelik düşmanca tutumlarına bir yenisini daha ekledi. DİSK Basın İş, gazetecilerin salgın riski altında çalışmasını isteyen, itiraz edenleri de istifaya zorlayan Demirören’e hitaben bir açıklama yayımlayarak “Uyarıyoruz! Günü geldiğinde sizden de bugün tetikçiliğinizi yapan Ahmet Hakan, Murat Yancı ve Kubilay Gülbek’ten de bunların hesabını soracağız” dedi.

CNN Türk haber merkezinde çalışan 7 muhabir ve 9 kameramanın binaya girişlerini yasaklayan ve otoparkta kurulan konteynerde çalışmaya mahkum eden A Haber kökenli yeni genel müdür Murat Yancı, bu olayın patlak vermesinden sonra şimdi de kıyıma başladı.

Olayın duyulması üzerine izne çıkarttığı isimlerden biri olan CNN Türk muhabiri Özgür Deniz Kaya’nın görevine son verilmesinin ardından iki ayrılık haberi daha geldi.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; CNN Türk muhabirleri Cansel Kiraz ve Zeynep Timurlenk Pozuk’un kurum ile ilişkisi kesildi.

İSTİFA SÜSÜ VERDİLER

Koronavirüs tedbirleri kapsamında firmaların 3 ay boyunca işçi çıkarması yasaklanmıştı. İddiaya göre; Demirören Grubu, bu yasak dolayısıyla muhabirleri istifaya zorladı. Medyaradar'ın kanal kaynaklarından edindiği bilgiye göre, üst yönetim CNN Türk'te çalışan muhabirler Özgür Deniz Kaya, Cansel Kiraz ve Zeynep Timurlenk Pozut'a "Biz işten çıkaramıyoruz. Siz istifa edin, para verelim" dedi ve bu isimlerin 'istifa süsü' verilerek işlerine son verildi.

 SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Cansel Kiraz kanalla ayrılığını, "CNN Türk ile yollarımız bugün itibarıyla ayrıldı. Yeni haberlerde buluşmak dileği ile..." diye belirtti.

CANSEL KİRAZ KİMDİR?

Bilgi iletişim mezunu olan Cansel Kiraz, daha önce Hürriyet, Doğruluk Payı, 140journos, DHA gibi kuruluşlarda çalıştı. Cansel Kiraz, 1.5 yıldan fazladır CNN Türk'te muhabirlik yapıyordu.

"YENİ HABERLERDE BULUŞMAK DİLEĞİYLE..."

Zeynep Timurlenk Pozut ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "CNN Türk ile yollarımız bugünden itibaren ayrıldı. Stajyerliğimden muhabirliğime kadar geçen bu süreçte üzerimde emeği olan tüm abilerime, ablalarıma bin teşekkür. Yeni haberlerde buluşmak dileğiyle..." ifadesini kullandı.

ZEYNEP TİMURLENK POZUT KİMDİR?

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema (İngilizce)bölümü mezunu olan Timurlenk, Star Medya Grubu ve Best FM'de görev yaptı. Zeynep Timurlenk Pozuk 3 yılı aşkın süredir CNN Türk'te çalışıyordu.

DİSK BASIN İŞ'TEN AÇIKLAMA:

Konuyla ilgili yapılan DİSK Basın İş açıklamasında, “1 Mayıs öncesinde çalışanların tüm haklarına göz diken, köleliği dayatmaya çalışan Demirören’i uyarıyoruz. Bu memleket sizin çiftliğiniz değil, ne sizin ne de başkasının” denildi.

“Demirören Medya emekçi düşmanlığına devam ediyor!” başlıklı açıklamanın ilgili bölümü şöyle:

“Demirören bir süre önce 45 kişiyi tazminatlarını ödemeden işten çıkardı. Çünkü yargının da kendisine arka çıkacağını biliyordu. Bugünlerde ise çalışanlarını COVID-19 riski altında en kötü koşullarda çalıştırıyor. Önce binanın girişine konteynır koydurdu ve sahada çalışan muhabir ve kameramanların binaya girişini yasakladı. İtiraz edenler alelacele izne çıkartıldı. A Haber’den atanan yöneticilerin ağzında ise “Burada çok şey, çok kişi değişti, farkında değil misiniz?” tehdidi dillendiriliyor.

Hükümetin açıkladığı üç aylık işten çıkartma yasağı nedeniyle Demirören itiraz edenlere zorunlu olarak yıllık ücretli izinlerini kullandırıyor. Bu sayede çalışanlara izin parası ödemekten de kurtuluyor. Basın İş Yasası’na göre kullanılmayan izinlerin parasının iki katını ödemekten de böylelikle kurtuluyor. Ardından da izinden dönenleri ücretsiz izne çıkartma tehdidi ile istifaya zorluyor. Öyle ya nasıl olsa arkasında AKP var, ne hak ne hukuk dinliyor.

'TEHDİT EDİLDİKLERİ AÇIK'

Nitekim zorunlu izne çıkarılan 7 gazeteciden yıllık izin süresi en az olan Özgür Deniz Kaya, Cansel Kiraz ve Zeynep Timurlenk’e, izinden döner dönmez, artık kendileriyle çalışılmak istenmediği tebliğ edildi. 7 gazetecinin hepsine aynı dayatmanın yapılacağı, istifa etmezler dava açma yoluna giderlerse hiç tazminat alamayacakları yönünde tehdit edildikleri açık. Arkadaşlarımız olmayan adalete güvenmedikleri için bu hukuksuz duruma karşı tek taraflı iş akti feshi yoluna da gidemedi. Çünkü yeni iş bulana kadar, kanal yönetiminden alacakları tazminata ihtiyaçları var.

1 Mayıs öncesinde çalışanların tüm haklarına göz diken, köleliği dayatmaya çalışan Demirören’i uyarıyoruz. Bu memleket sizin çiftliğiniz değil, ne sizin ne de başkasının. Günü geldiğinde sizden de, bugün tetikçiliğinizi yapan Ahmet Hakan, Murat Yancı ve Kubilay Gülbek’ten de bunların hesabını soracağız. Emekçi düşmanlarını teker teker teşhir edeceğiz”

"CNN Türk’te konteyner kıyımı sürüyor! ‘A Haber’den atananlar tehdit ediyor’" haberi, 01 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Medya kategorisi altında bulunan CNN Türk’te konteyner kıyımı sürüyor! ‘A Haber’den atananlar tehdit ediyor’ haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CNN Türk’te konteyner kıyımı sürüyor! ‘A Haber’den atananlar tehdit ediyor’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  2. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  3. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  4. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  5. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  6. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  7. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  8. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  9. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  10. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  11. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  12. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  13. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  14. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  15. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  16. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  17. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  18. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  19. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  20. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
Otomotiv Haberleri