Çoban Yıldızı’nın iki ayağına da platin takıldı

Çoban Yıldızı’nın iki ayağına da platin takıldı

Çoban Yıldızı’nın iki ayağına da platin takıldı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi, kaza sonrası getirilen sokak hayvanlarının zarar gören ayaklarına Ampute tedavisi yapmak yerine, External Fixtation tedavi yöntemi gibi birbirinden zorlu ve başarılı...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi, kaza sonrası getirilen sokak hayvanlarının zarar gören ayaklarına Ampute tedavisi yapmak yerine, External Fixtation tedavi yöntemi gibi birbirinden zorlu ve başarılı ameliyatları gerçekleştiriyor.

Silifke’de trafik kazası geçirdiği tahmin edilen, ön ve arka sağ ayağı kırılan çoban köpeğinin iki ayağına da platin takıldı. Barınağa yolu düşen her can dosta isim vermeyi gelenek haline getiren ekipler, köpeğe “Çoban Yıldızı” adını verdi.

Türkiye’nin en büyük ve donanımlı hayvan bakım evi olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na ait Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde her gün yeni bir hayvanın hayatı kurtarılırken, gerçekleştirilen zorlu ameliyatlarla da yürüme ihtimali zayıf hayvanların yeniden ayağa kalkması sağlanıyor.

Çoban Yıldızı’nın iki ayağına da platin takıldı

Kaza sonrası getirilen sokak hayvanlarının zarar görmüş ayaklarına Ampute tedavi yerine External Fixtation tedavi yöntemini seçerek birbirinden zorlu ve başarılı ameliyatlar gerçekleştiren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi personelleri, yeni bir kurtarma hikayesine daha imza attı.

Silifke’de trafik kazası geçirdiği tahmin edilen, ön ve arka sağ ayağı kırılan çoban köpeğinin yolu Kaşlı Geçici Bakımevi’ne düştü. Yaralı köpeğe anında müdahale eden ekipler, yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından köpeğin iki ayağına da platin taktı. Barınağa yolu düşen her can dosta isim vermeyi gelenek haline getiren ekipler, yeni misafire “Çoban Yıldızı” adını verdi.

20 gün sonra tamamen iyileşecek

Ameliyatı başarılı geçen ve durumu gayet iyi olan Çoban Yıldızı, 20 gün sonra tamamen iyileşecek ve yeniden yürüyebilecek. Ekipler, Çoban Yıldızı sağlıklı bir şekilde adım atana kadar bakımına devam edecek. Tamamen iyileştiğinde ise bir çoban tarafından sahiplenilmeyi bekleyecek.

Bakımevi’ne her gün trafik kazası geçiren en az 3 hayvan getiriliyor

Sokaktaki can dostların yaralanmasına en büyük etkenlerden birisi dikkatsiz sürücüler. Kaşlı Geçici Bakımevi’ne günde en az 3 trafik kazalı hayvan geliyor. Bünyesinde bulunan 11 araç ile Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar tüm ilçelerde sokaklardaki can dostların imdadına yetişen ekipler, ilk müdahaleyi olay yerinde yapıyor. Bakımevi’ne gelen can dostlar tam donanımlı bakımevinde özenle tedavi ediliyor. Tüm tedavilerin ardından bazı can dostlar sahiplendirilirken, bazıları ise ömür boyu bakımevinin bir ferdi oluyor.

Mehmet Cücük: “Sokak hayvanlarından yaban hayvanlarına kadar her canlıya yetişiyoruz”

Çoban Yıldızı’nın ameliyatını gerçekleştiren Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Cücük, Bakımevi’ne getirilen ayakları kırık hayvanlar için zorunlu olmadıkça Ampute tedavi yöntemini seçmediklerini ifade etti. Tedavi için hiçbir masraftan ve emekten kaçınmadıklarını ifade eden Cücük, “Silifke ilçemizden 3 tane trafik kazalı vakamız geldi. Bir tanesi göğüs kısmında yaralı. Yarasından irin akıyordu. Bir tanesinin çeşitli yerleri maalesef kesici bir aletle kesilmiş. Yarası kurtlanmıştı. Diğer üçüncüsü sağ ön ve sağ arka ayağında küt kırıklar vardı. Çok uysal bir çoban köpeğimiz. Yaklaşık 3 saatlik operasyon ile kırık bölgeyi sabitleyerek her iki ayağına da platin yerleştirdik. Yoğun bakıma aldık. Gerekli bakımı yapıyoruz. 20 gün sonra o platinleri yerinden alacağız ve sağlığına tamamen kavuşacak. Tamamen sağlığına kavuştuktan sonra ait olduğu yere, bir çobana sahiplendirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Bakımevinde gerçekleştirilen tedaviler hakkında da bilgi veren Cücük, “Biz trafik kazalı hayvanlarımızda organın eksilmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ampütasyonu 15-20 dakika sürebilir ama biz bunu yapmıyoruz. Bizim bir köpeğimizin ayağını kurtarmak için günlerce uğraştığımız oldu. Biz sokak hayvanlarından yaban hayvanlarına kadar her canlıya yetişiyoruz” ifadelerine yer verdi.

"Çoban Yıldızı’nın iki ayağına da platin takıldı" haberi, 18 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Çoban Yıldızı’nın iki ayağına da platin takıldı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çoban Yıldızı’nın iki ayağına da platin takıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
    2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
    3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
    4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
    5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
    6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
    7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
    8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
    9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
    10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
    11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
    12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
    13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
    14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
    15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
    16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
    17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
    18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
    19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
    20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
    Yaşam Haberleri