'Çocuğa cinsel istismardan' yargılanan MHP Diyarbakır İl Başkanı: Bana kumpas kurdular

'Çocuğa cinsel istismardan' yargılanan MHP Diyarbakır İl Başkanı: Bana kumpas kurdular

'Çocuğa cinsel istismardan' yargılanan MHP D... Bir çocuğu istismar etmekten yargılanan Milliyetçi Hareket Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, kentin üst düzey bir bürokratı ile polisin içinde olduğu çetenin kendisine kumpas kurduğunu iddia etti.

Bir çocuğu istismar etmekten yargılanan Milliyetçi Hareket Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, kentin üst düzey bir bürokratı ile polisin içinde olduğu çetenin kendisine kumpas kurduğunu iddia etti.

MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp’in bir çocuğu zincirleme şekilde “cebir tehdit veya hile kullanarak hürriyetinden yoksun kılma”, “zincirleme şeklinde çocuğun cinsel istismarı” ve “zincirleme cinsel taciz” suçlarından 10 yıldan 16 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü. Diyarbakır 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu bulunan Kayaalp ve istismara uğrayan çocuk E.A, çocuğun annesi S.A. ile tarafların avukatları katıldı.

"Bu bir kumpastır"

Gazete Duvar'ın Mezopotamya Haber Ajansı'na dayandırdığı haberine göre, kendisine yönelik suçlar hakkında savunma yapan Kayaalp, savcılık ifadesinde “cinsel iktidarsızım” sözlerini kullanmadığını “fıtık olduğunu” ve “çok ağır psikolojik rahatsızlığı” bulunduğunu söylediğini ancak tutanağa bu yönde “iktidarsız” olarak geçtiğini savundu. Kendisinin E.A.’yi defalarca istismar ve tehdit ettiğine yönelik iddiaları reddeden Kayaalp, eğer böyle bir durumun olması halinde istismara uğradığını iddia ettiği çocuğun defalarca niçin yanına geldiği sorusunu yöneltti. Bir istismar durumunun olması durumunda bunun gizliden çekilen bir kare fotoğrafla ispatlanabileceğini söyleyen Kayaalp, “Bu olay bir cinsel istismar değil, böyle bir olayda rızanın olmaması gerekir. 6 korumanın olduğu, 30 kişinin olduğu, en ufak bir seste koruma polislerin koşup geleceği bir yerde böyle bir şey olamaz. Bu bir kumpastır” dedi. 

"Emniyet içinde bir çete organize etti"  

Daha önce de tutuklandığını ve bunun 'Fethullah Gülen yapılanması' tarafından yapıldığını savunan Kayaalp, kendisine yönelik bir komplo olduğunu belirterek, “Bu komployu emniyet içinde bir çete organize etti. Ben onları isim isim biliyorum. Bu bir kumpastır. Kumpasa neden olan parti tarihinde yapılmayan faaliyetlerin yapılmasıdır” ifadesini kullandı. 

Kendisinin Diyarbakır’daki Kırklar Dağı’nda yapmak istediği “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı” nın da bu sürece etki ettiğini savunan Kayaalp, “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı, duyulunca kıyamet koptu. Açıklamalar, tehditler başladı. Bir siyasi parti ormanı yaptırmayacağını söyledi. Bir milletvekili ‘Kürt düşmanı adamın ismiyle bir hatıra ormanına izin vermeyeceğiz’ dedi. 4 ay sonra ise bana yönelik operasyon başladı” diye konuştu. 

Karaoğlu'nu hedef aldı  

Kürtçe klasik eserleri “Doğu’nun Kanatları” adlı proje ile basan Diyarbakır eski Valisi Münir Karaloğlu’nu bu projeden dolayı “Vatana ihanet eden kim olursa olsun haindir” sözleriyle eleştirdiğini ifade eden Kayaalp, Karaloğlu’nun kendisinin açıklamasından dolayı görevden alındığını savunarak, görevden alınması ve operasyonu isim vermeden Karaloğlu’na bağladı. 

İsim vermeden yine Diyarbakır eski Başsavcısı Ahmet Yavuz’u hedef alan Kayaalp, Yavuz’un kendisi için bir ortamda “Vali gidiyor sizde namus varsa bu adamı insan yüzüne çıkarmazsınız” dediğini öne sürdü. 

Soruşturma önceden haber edilmiş 

Çocuğa masaj yaptırmadığını ve bu yolla istismarda bulunmadığını söyleyen Kayaalp, “Kızağa çekilen üst düzey bürokrat genel merkezi arıyor. Kamera kayıtlarının bulunduğunu söylüyor. Bunun üzerine parti kapatıldı. Beni kapatmadan bir hafta ya da 10 gün önce aradılar. Bir soruşturma olduğunu ve soruşturmanın selameti için kapatma kararı aldıklarını bildirdiler. Bilgim vardı” şeklinde konuştu. 

Tanık ifadesini değiştirdi    

Çocuk E. A., ise bir psikolog gözetiminde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden verdiği ifadesinde iddialarını detaylarıyla tekrarladı. Kayaalp’in kendisine mesaj yaptırdığını bu yolla cinsel istismarda bulunduğunu ifade eden E. A., bunun defalarca tekrarlandığını Mayıs ayında ise şikayet kararı aldığını belirterek, yaşananları anlattı. 

E. A.’yı MHP’ye götüren ve ilk ifadesinde Kayaalp’in E. A.’ya masaj yaptırdığını söyleyen tanık M. D. İse, ilk beyanlarını yalanladı. Olayın 800 TL satın aldıklarını ancak güvercinlerin daha sonra kaçtığını, E. A.’nın bu güvercinlerin parasını Kayaalp’ten almak için şikayette bulunacağını söylediğini öne sürdü. M.D., E.A.’nin kendisine bu parayı Kayaalp’ten almak için savcılığına kendisini istismar ettiğini yönünde şikayet edeceğini, kendisinin de bu yönde ifade vermesini kendisinden istediğini savundu. Savcılıkta kendisine istismarla ilgili bir soru sorulmadığını, sorulan sorulara “Evet” ya da “Hayır” diyerek yanıt verdiğini ileri sürdü. M.D., “Cihan Kayaalp FETÖ’cüler, PKK’lılar tarafından sevilmeyen bir isim. Kendisi vatan evladıdır. Masaj yaptırdığına şahit olmadım” diye belirtti.

Kayaalp’ın masaj yaptırdığına dair beyanları bulunan Kayaalp’in danışmanı Şeyhmus Demir de, ilk beyanlarını reddederek, Kayaalp’ın E. A.'ya masaj yaptırmadığını savundu. 

"Yalçın, tanık olarak dinlenmeli"  

Tanıkların ilk ifadesinden vazgeçmesinin bir etki altına alındıklarının göstergesi olduğunu söyleyen Avukat Metin Arkaş, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın partiyi kapatma kararı aldığını ve bunu duyurduğuna işaret ederek, Yalçın’ın olay hakkında bilgisi olduğunu ve tanık olarak dinlenmesini talep etti. Müvekkillerinin sanığın abisi tarafından arandığını ve patronlarıyla irtibata geçilip uzlaşma talep edildiğini belirten Arkaş, müvekkilleri için yakın koruma talebinde bulundu. 

Tutukluluğa devam kararı 

İddia makamı ise sanığın üzerine atılı suçlardan cezalandırılması ve tutukluluğunun devamı yönünde karar verilmesini talep etti.  Mütalaaya karşı savunması sorulan Kayaalp, komplo iddiasını tekrarladı. Mahkeme, Kayaalp’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 4 Kasım’a erteledi.
 

"'Çocuğa cinsel istismardan' yargılanan MHP Diyarbakır İl Başkanı: Bana kumpas kurdular" haberi, 10 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 10 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan 'Çocuğa cinsel istismardan' yargılanan MHP Diyarbakır İl Başkanı: Bana kumpas kurdular haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Çocuğa cinsel istismardan' yargılanan MHP Diyarbakır İl Başkanı: Bana kumpas kurdular 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Yerel Gündem Haberleri