Çocuk, marketten çikolata çaldığı için kırbaçlandı!

Çocuk, marketten çikolata çaldığı için kırba... Köleliğin 1888’de kaldırıldığı Brezilya’da siyah bir erkek çocuğun marketten çikolata çaldığı gerekçesiyle kırbaçlanarak işkence gördüğü görüntüler...

Köleliğin 1888’de kaldırıldığı Brezilya’da siyah bir erkek çocuğun marketten çikolata çaldığı gerekçesiyle kırbaçlanarak işkence gördüğü görüntüler dehşete düşürdü.

Brezilya’da bir erkek çocuğun marketten çikolata çaldığı gerekçesiyle kırbaçlanarak işkence gördüğü görüntüler infial yarattı. Polis soruşturma başlatırken, köleliğin 300 yıl sonra 1888’de kaldırıldığı ülkede kökleşmiş ırkçılık da bir kez daha tartışmaya açıldı.

GÖRÜNTÜLERDE NE VAR?

São Paulo kentinde bir süpermarkette çekilen görüntülerde iki güvenlik görevlisi, siyah bir erkek çocuğu süpermarketten dört tane çikolata çalmakla suçluyor. Pantolonu bileklerine kadar indirilmiş, ağzı tıkalı ve bağlanmış halde tutulan çocuk, elektrik kablosu ile kırbaçlanıyor.

Çocuk her bir kırbaçta acıyla inlerken, güvenlik görevlileri “Geri gelecek misin” diye soruyor. Çocuk ağzı tıkalı olduğu için sadece kafasını sallayarak yanıt verebiliyor.

‘YÜZLERCE YIL ÖNCESİNDEN BİR SAHNE GİBİ’

Cep telefonuyla çekilen bu görüntülerin yayılması ülkede derin bir şok yarattı. Soruşturmayı yürüten dedektif Pedro Luis de Souza, “Sanki yüzlerce yıl öncesinden bir sahne gibi” deyip çocuk için “Savunmasız, evsiz bir siyah adam… Toplumun bir kurbanı diyebilirim” ifadelerini kullandı. De Souza, görüntüleri kendisine bir gazetecinin ulaştırdığını, hem çocuğun hem de iki güvenlik görevlisinin ifadesini aldığını anlattı.

ÇOCUĞU ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞLER

“Onu bağladılar ve bir daha hırsızlık yapmayacağına söz verene dek kırbaçladılar” diyen dedektif, işkence suçunun sekiz yıla kadar hapis cezası olduğunu söyledi. İsmi ve yaşı açıklanmayan çocuğun kendisi ise TV Globo’ya konuştu; “Eğer herhangi biriyle konuşursam beni öldüreceklerini söylediler” dedi. Çocuk, aynı güvenlik görevlilerinin kendisine aynı gerekçeyle üçüncü defa saldırdığını da ekledi. Süpermarket zinciri Ricoy ise güvenlik görevlilerinin işten çıkarıldığını açıklayarak çocuğa ‘gerekli her tür desteği verileceğini’ açıkladı.

‘MÜNFERİT BİR OLAY DEĞİL’

Siyah Brezilyalılarsa öfkeli. Nüfusun yarısından fazlasının kendisini siyah ya da melez olarak tanımladığı ülkede, 2019 yılında böyle bir olayın yaşanabilmiş olması kemikleşmiş bir ırkçılığın kanıtı olarak görülüyor. Brezilya Barolar Birliği’ne bağlı Siyah Köleliği Hakikat Komisyonu’nun başkanı olan avukat Humberto Adami, “Sanki cehennemin kapıları açılmış ve Hades’in şeytanları aramıza katılmış gibi. Bu, münferit bir olay değil ama görüntüsü alınabildi” dedi. Korumaların yaptıkları işkenceyi filme çekmiş olmasının ‘yakalanmayacaklarından emin olduklarını’ gösterdiğini söyleyen Adami, “Tüm bunlar, Brezilya’nın, siyahların gece gündüz kırbaçlandığı kölelik tarihi ile bağlantılı” diye konuştu.

‘KURUMSALLAŞMIŞ IRKÇILIK’

Siyah bir yazar, düşünür ve televizyon sunucusu olan Djamila Ribeiro ise görüntülerin, Brezilya’da ırkçılığın ne kadar kurumsallaştığının göstergesi olduğunu söyledi. Ribeiro, “Brezilya hâlâ köleleştirme kafasının sürdüğü, sömürgeci bir ülke. Brezilya’da sömürgeciliği tartışmalıyız. Burası gerçekte, siyah nüfusa karşı aşırı derecede şiddet içeren bir ülke” dedi.

Brezilya’da 2017 yılında cinayet sebebiyle ölen 65 bin kişinin yüzde 75’i siyahtı.

Kaynak: Gazete Duvar

"Çocuk, marketten çikolata çaldığı için kırbaçlandı!" haberi, 04 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Çocuk, marketten çikolata çaldığı için kırbaçlandı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çocuk, marketten çikolata çaldığı için kırbaçlandı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:47 Survivor'da Kim Veda Etti? İşte Adaya Veda Eden İsim!
  2. 23:37 Bir Polis Memurumuz Şehit Oldu!
  3. 23:29 Chery'nin Nisan ayı kampanyası başladı! Çifte kampanya avantajı kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor!
  4. 23:28 Bilim dünyasında kırılan dünya rekoru: Tam 48 saniye süresince çalışıyor!
  5. 23:27 TikTok kullanıcılarına kötü haber!
  6. 23:27 Putin Erdoğan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasını eleştirdi
  7. 23:25 İyi bir mikro iklim için neden evde defne yaprağı yakılmalıdır?
  8. 23:25 Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin
  9. 23:24 Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! Zam Oranı Netleşti, Temmuz'da Hesaplara Yatacak!
  10. 23:22 Depresyonun vücut ısıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı
  11. 23:17 BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"
  12. 23:14 Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın ABD seyahatine dair açıklama geldi: Ziyarete ilişkin program yok
  13. 23:12 Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin biletleri artık satışta!
  14. 23:08 Eczacıbaşı'dan Büyük Haber! 546.000.000 TL'lik Dağıtım Tarihi Belli Oldu!
  15. 23:06 Rusya açıkladı: ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!
  16. 23:04 Zafer Partisi'nde iki istifa geldi
  17. 23:03 Zafer Partisi'nde İki İstifa Haberi!
  18. 23:00 Range Rover'a alternatif olarak şu Jeep modelini alın!
  19. 22:55 İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi
  20. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
Dünya Haberleri