Çocuk parklarına göz diktiler: Akaryakıt alanına dönüştürülüyor

Çocuk parklarına göz diktiler: Akaryakıt ala... Yol kenarlarında bulunan dikey bahçelerin sökülmesine tepki gösteren İBB AKP Grubu, Çekmeköy’deki çocuk park alanının akaryakıt istasyonu dönüştürülmesini istedi ve bu değişiklik AKP - MHP üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

İstanbul’da ana arterlerdeki duvarlarda yer alan dikey yeşil alanların bakımı çok pahalı olduğu için kaldırılarak buraların boyanarak renklendirilmesini eleştiren AKP Grubu bu kez bir çocuk parkının akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesini talep etti.

SGK MI DOLANDIRILDI?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dün yapılan görüşmede AKP Grubu’nun bu değişikliği talep etmesini eleştiren CHP Meclis Üyesi Murat Cirav, şunları söyledi:

“Burası park alanı, yeşil alan özellikle belirtmek istiyorum, yatay yeşil alan. Aynı zamanda deprem toplanma alanıdır. Ne hikmetse aynı yer 8 Temmuz 2020 tarihinde Çekmeköy Belediye Meclis kararında, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bina yapılmak üzere karar verildi. Şimdi aynı dosya akaryakıt istasyonu yapılmak üzere bize geldi. SGK’ya da tahsis edilmişti. SGK dolandırıldı mı dolandırılmadı mı ne oldu bilmiyoruz. Şimdi bu yeşil alan istasyon yapılacak. Pazartesi günü dikey bahçelerden bahsetti arkadaşlar yeşil alanı o kadar çok methettiler, burada çocuk parkı var yeşil alan var niye bunu akaryakıt istasyonu yapıyorsunuz?”

BURADA BİR RANT VAR

Birilerinin rant elde ettiğini anlatan CHP’li Murat Cirav, “Anlaşılır gibi değil. Şimdi burada bir rant var. Rant gelince yeşil alan bir anda ranta dönüşüyor, öbür tarafta dikeyde hiçbir şey yok sadece masraf var onu koruyoruz” dedi.

Alanın çocuk parkı olarak kalması için meclis üyelerine seslenen Cirav, “Burada yine söylüyorum üstüne basa basa söylüyorum. Arkadaşlarımın dikkatini çekiyorum yol yakınken yapmayın etmeyin Burası çocuk alanı olarak kalsın çocuk parkı olarak kalsın” dedi.

AKP: ŞAHISLARA AKARYAKIT İSTASYONU VERMEDİK

Daha sonra söz alan İmar Komisyonu Başkanı, AKP’li Meclis Üyesi Yüksel Akyol 1994 yılında yerel seçim öncesi son meclis toplantısında bir günde 28 akaryakıt istasyonun meclisten geçtiğini savunarak, “Biz 12 yıldır bir ilke uyguluyoruz şahıslara akaryakıtla ilgili tek bir yer vermedik. Rant dediğimiz şey belediyeye kalacak olan bir yerdir” dedi.

BALYALI: İFLAS ETMİŞ TÜCCAR DÖNER ESKİ HESAPLARA BAKAR

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “İflas etmiş tüccar döner döner eski hesaplara bakar. Yüksel beyin hesabı da böyle oldu. Bugün bir gerçek var önümüzde, sonuçta çocukların oynadığı park alanı akaryakıt istasyonunu yapıyor musunuz yapıyorsunuz. Söyleyecek başka bir şey yok” diyerek tepki gösterdi. 

"Çocuk parklarına göz diktiler: Akaryakıt alanına dönüştürülüyor" haberi, 15 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 15 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Çocuk parklarına göz diktiler: Akaryakıt alanına dönüştürülüyor haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çocuk parklarına göz diktiler: Akaryakıt alanına dönüştürülüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  2. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  3. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  4. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  5. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  6. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  7. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  8. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  9. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  10. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  11. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  12. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  13. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  14. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  15. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  16. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  17. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  18. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  19. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  20. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
Politika Haberleri