Çocuklar cinsel istismarı resimlerle anlatmıştı: Anne ve üvey baba tahliye edildi

Çocuklar cinsel istismarı resimlerle anlatmıştı: Anne ve üvey baba tahliye edildi

Çocuklar cinsel istismarı resimlerle anlatmı... Antalya'nın Finike ilçesinde, 10 yaşındaki İ.E.G. ile 7 yaşındaki G.E.G., cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan anne Merve A. ve üvey baba Rahmi A., davanın üçüncü duruşmada tahliye edildi.

Geçen yıl haziran ayında, Balıkesir'de savcılığa giden babaanne G.S., o sırada 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığını, eski gelini Merve A., eşi Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. Savcılık, babaannelerinin yanında olan, istismara uğradığı belirtilen ana sınıfı öğrencisi G.E.G. ile kardeşi İ.E.G.'nin, Çocuk İzlem Merkezi'nde ifadesine başvurdu. İfadesinde anne ve babasının ayrıldığını anlatan G.E.G., annesi Merve A.'nın Rahmi A. ile evlendiğini, ancak F., A., M. ve M. adlı erkeklerle de ilişkisi olduğunu söyleyerek, geçen yıl üvey babası Rahmi A. ile isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendisine istismarda bulunduğunu söyledi. G.E.G.'nin, başından geçen olaylarla ilgili annesi Merve A., üvey babası Rahmi A. ve dayısı S.'den şikayetçi olduğunu ve ağabeyiyle kendisine çok acı çektirdiklerini anlattığı öğrenildi. G.E.G., anneanne F.G. ile dayısı S. C.G.'nin de kendisini çok dövdüğünü sözlerine ekledi. Savcıya ifade veren ağabey İ.E.G. ise anneannesinin Finike'deki evinde kaldığı 7-8 aylık süreçte oklava ve şarj kablolarıyla dövüldüğünü söyledi. İ.E.G., üvey baba Rahmi A., M. ve dayısı S.'nin kendisinin özel bölgelerine dokunduğunu anlattı.

cocuk1.jpg

İSTİSMARI RESİMLE ANLATTILAR

İki kardeş, başlarına gelenleri, deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalıştı. Bu resimler de soruşturma dosyasında da yer aldı.

cocuk-3.jpg

'DOLDURUŞA GELEREK YALAN BEYANDA BULUNDUKLARINI DÜŞÜNÜYORUM'

Yürütülen soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklanırken, olay ile ilgili davanın üçüncü duruşması dün Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya anne Merve A. ve üvey baba Rahmi A. tutuklu bulundukları Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS vasıtasıyla katılırken, suça sürüklenen çocuk sıfatıyla tutuksuz yargılanan dayı S.C.G. ile tarafların avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Merve A., ifadesinde, "Çocuklarımın dolduruşa gelerek yalan beyanda bulunduklarını düşünüyorum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi. Rahmi A. da "Çocuklara biz bir şey yapmadık. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bu aşamada tahliyemi ve beraatımı istiyorum" diye konuştu. İfadelerinin ardından mahkeme heyeti sanıklar Merve A. ve Rahmi A.'nın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

'ÇOCUKLARIN CANINDAN ENDİŞE EDİYORUZ'

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Türkiye Hukuk Koordinatörü avukat Gülşah Ekin Taş, duruşma sonrası açıklamada bulundu. Taş, "Biz bugün çok heyecanlı, umutlu geldik, fakat bugünkü yargılamanın sonunda sözde öz anne ve üvey babaya tahliye kararı çıktı. Tahliye kararı hukuka hiçbir şekilde uygun değildir. Bu çocukların ölmesi mi gerekiyor adaletin doğru olması için. Biz bu çocukların arkasından yas mı tutacağız? Bu çocukların sonuna kadar söz veriyoruz davalarının takipçisi olacağız. 'Adalet mülkün temelidir' yazısını hepimiz bugün gerçekleştirmeyi düşünüyorduk fakat olmadı. İnşallah bir sonraki celse umutluyuz ki adil bir karar çıksın" ifadesini kullandı.
 

"Çocuklar cinsel istismarı resimlerle anlatmıştı: Anne ve üvey baba tahliye edildi" haberi, 06 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 06 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Çocuklar cinsel istismarı resimlerle anlatmıştı: Anne ve üvey baba tahliye edildi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çocuklar cinsel istismarı resimlerle anlatmıştı: Anne ve üvey baba tahliye edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:09 Türkiye’nin gururu Haluk Bilginer, Emmy Ödülleri'nde tekrar aday! Bu sefer de kazanacak mı?
  2. 20:58 Türk bankaları Rusya ile ilişkileri askıya alıyor!
  3. 20:52 İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Selami’den İsrail’e mesaj
  4. 20:52 PFDK, Süper Lig'den 3 kulübe para cezası verdi
  5. 20:51 Tehlikeli Maddeler ve Metan Gazı: Bursa’da Neler Oluyor?
  6. 20:50 Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü, Şampiyonlar Ligi'nde tarihe geçti: Bütün ligi salladı!
  7. 20:43 Menekşeleriniz İçin 5 Basit Bakım İpuçu!
  8. 20:32 Hatice Kolçak üstüne basa basa söyledi: Devasa kar getirecek!
  9. 20:30 Kadın cinayetlerinde yeni bir vaka: Harun Gül'e ağırlaştırılmış müebbet!
  10. 20:23 Harris ve Trump Arasındaki Yarışta Son Durum: Anket Sonuçları Şaşırtıyor!
  11. 20:17 Şiddetli Sağanak, Bitlis'te Heyelanlara Neden Oldu
  12. 20:08 Youtube'a 9 yeni özellik geliyor: "Topluluklar" ve "Hype" öne çıkıyor!
  13. 20:00 Gülben Ergen Narin için Bakan Tunç'a seslendi: "Bekliyoruz"
  14. 19:52 Ünlü şarkıcı Melek Mosso hamilelik iddialarına yanıt verdi
  15. 19:51 Emekliler için müjdeli haber! Çifte ödeme tarihleri belirlendi
  16. 19:46 Mossad'ın suikast operasyonu: Sahte şirketler kurdular, dev yatırım yaptılar, aylarca beklediler!
  17. 19:44 Tamir Gerektirmeyen Araçlar Belli Oldu: Aynı Marka Listeyi İki Sırada Önde Tamamladı
  18. 19:44 Dünya Devi Transferde Hamle Yaptı: Fenerbahçe'nin Yıldızı Yuvadan Uçuyor
  19. 19:43 Koç Holding, Hisse Senedi Pazarında Büyük Çıkış Yakaladı: Yeni Yatırım Adımları Geliyor!
  20. 19:42 ‘Emeklilerin banka hesaplarına inceleme’ iddiasına açıklama geldi
3. Sayfa Haberleri